Sök inlägg

söndag 28 september 2014

Telefonförsäljare del 2

Här har ni en länk till Telefonförsäljare del 1

Nu har det börjat ringa telefonförsäljare igen,trots NIX telefon.
Oftast är det ingen i andra änden när jag svarar,men när det väl är det så låter försäljaren som om han jobbade som skitpratare på Mix Megapol. " Hallååå där Danne!!!  Hur står det till i Sääääter ???  Det hänger och slänger va ??? "
Jag heter egentligen Dan,men när nån helt främmande telefonförsäljare kallar mig för Danne då blir jag BITTERPITTEN.  " Va fan vill du" fräste jag...."Du har varit med i en tävling på nätet och vunnit en fantastisk rakhyvel" säger säljaren,och fortsätter " Inte lätt att hålla reda på allting man gör på nätet va? Vi har mailat dig också men mailet kanske hamnade i din skräppost "
" Du jag vill inte ha nån gratis jävla rakhyvel, för det slutar alltid med att jag blir prenumerant eller blir med i nån klubb som jag sen får sitta halva dagen i telefon för att gå ur" säger jag.
"Nej då" säger försäljaren. " Det är bara att logga in på våran hemsida med din inloggningskod och uppge ditt kundnummer så avslutas prenumerationen direkt"
" nej " säger jag " Jag vill inte"
" Men Dan" säger försäljaren,nu mindre trevlig i tonen " Var klämmer skon egentligen?"
Jag svarar  att jag har så otroligt dåliga erfarenheter av liknande företag och att jag helt enkelt inte vill ha med dom att göra " Hej då "

Efteråt tänkte jag på vad försäljaren sagt om min skräppost så jag beslöt att kolla upp den.
Oj oj oj ... Förutom karamba,smartleeds och några till företag som lovar att jag nästan vunnit en storvinst ,eller vill låna ut pengar,så hade jag fått mail ifrån en massa okända brudar. Malin Nilsson,Helena,Julie Lindström,Pernilla Engström,Petra Johansson,Emma Sjödin,Lisa Engström och nån Maj-Britt.... Wow! För en kort sekund tänkte jag att jag blivit poppis bland brudarna,och jag började undra över varför jag fått denna rockstjärnestatus?
Nästa tanke var att det här är nåt skumt...Dom är ute efter mig.
När jag öppnar mailen så visar det sig att dom inte alls är ifrån några brudar,utan skumma företag på Malta som säger att jag vunnit mobiler,trisslotter eller tabloider.En del hade kopplingar till tävlingar på ICA och Willys hävdar dom. Dom vill bara att jag bekräftar så ska dom skicka prylarna. När jag gör det så hamnar jag bara i en tävling och har inte vunnit nåt,och kommer så klart inte att göra det heller.

Vad fan har hänt med Sverige ? Det finns tamefan ingen heder kvar alls bland säljare. Bondfångeriet når nya oanade höjder hela tiden. Vad ska man ta sig till ? Man törs inte svara i telefon längre. Man törs inte öppna ett mail heller. Vem kan man lita på ?

8 kommentarer:

 1. Jag har löst detta på ett himla smidigt sätt, mitt telefonnummer finns inte listat någostans :) Det eliminerar antalet telefonförsäljare till noll :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag vill ju egentligen inte ha hemligt nummer. Men det kanske är dags nu.

   Radera
  2. Ja, det är det nog. Då slipper du dem garanterat :)

   Radera
 2. Låter ju enkelt med hemligt men då måste man väl byta nummer oxå för det nuvarande finns väl listat hos telefonförsäljarna för tid och evighet.

  Problemet blir väl då att ingen svarar när man ringer. Iaf så svarar inte jag när någon med hemligt nummer ringer. Man misstänker ju att det är en telefonförsäljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är det trökigt om man ska byta nummer.

   Ett problem är att när nån ringer från mitt arbete så står det hemligt nummer. Det kan visserligen vara skönt att slippa jobbet men ibland är det ju nåt viktigt.

   Radera
 3. "Hänger och slänger"?? :-D Du skulle ha frågat vad tusan han menade med det....

  SvaraRadera
 4. Man tvingas vara direkt otrevlig mot dessa försäljare som gärna ringer efter nio på kvällarna.

  SvaraRadera