Sök inlägg

torsdag 4 september 2014

BITTERPITTEN kollar in valaffischer

Det är inte helt enkelt att begripa valaffischernas budskap alla gånger.Ta den här t.ex.Först står det att vi ska kryssa nr 13 till riksdagen.Sen en bild på på kandidat nr 13 framför en förfallen fäbod så man ska förstå hur gärna han vill bort från landsbygden till riksdan istället. Sen texten "För en välfärd i Dalarna utan vinstjakt och utförsäkringar"  Jaha hur ska vi tolka det här då ? Om jag kryssar in honom i riksdagen slipper jag bli utförsäkrad då ?  Har han snackat med dom andra sossarna om saken,eller kör han sitt eget race ? Om det är hans eget hittepå så känns det lite osäkert om han ska fixa det. Om dom andra sossarna tycker lika då vet jag inte varför vi ska kryssa på just nr 13

Nästa förstår jag inte heller riktigt. En bild på en Moderatkvinna med texten " Det ska va trygt att bo i Säter"
Polisstationen i Säter är sen länge nedlagd .Det är ett faktum som inte politikerna i Säter kan göra något åt(dom har försökt) Polisen är benhård på den punkten.Resurserna behövs till annat. Vad är det då hon menar ? Hon ser ju inte så tuff ut,men skenet kan bedra. Hon kanske ska patrulera Säters gator själv,och skrämma bort buset ? kanske med hjälp av några fas 3 are. Men borde hon inte haft en lite tuffare outfit på bilden då ?

Nästa är riktigt skum. " Höj bidragen till enskilda vägar och minska på kontrollen"
Ska man minska kontrollen av dåliga vägar ? Hur ska man då veta om dom behöver fixas till ?
Eller är det bidragskontrollen som ska minskas ? Ta bidragen och gör vad du vill med dom liksom.
Känns som det är nåt mygel iaf.

Nästa måste handla om flyktingpolitiken.Men det står inte något partinamn på affischen.
Sen förstår jag inte varför den sitter uppsatt vid entrén till säters camping ?

2 kommentarer:

  1. Jag har slutat läsa på valaffischer. De blir ju bara förvirrande, vilket du redan fastslagit. Jag har många gånger undrat om de där affischerna verkligen gör någon nytta, eller bara förvirrar tveksamma väljare ännu mer.

    SvaraRadera
  2. De flesta valaffischer är bara begripliga om man redan vet vad de försöker säga.

    SvaraRadera