Sök inlägg

lördag 28 augusti 2021

Översvämmning 2

Jag hyr en parkeringsplats på jobbet.

Den kostar ca 2500 kr/år,men då har jag en motorvärmarstolpe vintertid. Visserligen ska det vara -5 grader innan den slår på,och den går bara varannan kvart,vilket förkortar livslängden på motorvärmarelementet i bilen en hel del. Men jag är väldigt trött på att skrapa rutor och kallstarta bilar vintertid, så jag betalar snällt vad det kostar. Motorvärmarstolparna är förresten från tidigt 80-tal och är väldigt skraltiga ,krånglar ofta och lutar lite hur som helst.
Men på sommartid är det alltså bara en parkeringsplats jag hyr, men ställer jag mig på nån annan parkeringsruta kan jag få böter, så det är bäst att jag håller mig till min plats.Min plats är i slutet av parkeringsraden och parkeringen lutar åt mitt håll. Det resulterar i att när det regnar så är min P- plats en vattenpöl.
Sista jätteregnet så var det en decimeter djupt vatten vid mina bildörrar,så jag blev tvungen att gå in genom bakluckan på Volvon.
Efter att jag svurit ve och förbannelse över fastighetsbolaget som inte verkar bry sig om en översvämmad parkering så beslöt jag mig för att lösa problemet själv. Så igår när jag åkte till jobbet tog jag med mig en spade, fast besluten att gräva mig nån form av avrinningsdike. När jag sätter spaden i gräset bredvid min P-plats så hör jag ett "slurp" och vattnet börjar forsa ner i ett hål i marken.Jag trodde jag hittat ett slukhål. Jag fortsätter mitt grävande och det visar sig att där finns en gallerbrunn som växt över med jord och gräs.

 Hur många år av vanskötsel tar det tills en gallerbrunn växer igen?
 På en asfalterad parkeringsplats på ett sjukhus?
 
Det enda nuvarande fastighetsägare gjort åt parkeringen är att sätta opp P-skyltar med texten 2 Timmars parkering,på dom platser som inte är hyrplatser. Det blir ju svårt för personalen att parkera där när det är 5 timmar mellan rasterna. Men det är nog fastighetsbolagets mening, så dom får bötlägga personalen. Återstår att se om jag får böter för tilltaget att gräva fram en överväxt golvbrunn.

4 kommentarer:

 1. Ja, det verkar helt befängt!
  " dåraktigt" skulle man lite försiktigt våga sig på att skämta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skicka faktura för underhåll av parkeringen åt fastighetsägaren. Är det som vanligt har han avtal med det fastighetsunderhållsbolag som sålt sig billigast och som därför missköter underhållet mest. Eller som på mitt jobb. Fastighetsägaren ville att vi skulle köpa laddstolpar för elbilar för 15000/styck. Hur resonerar han när han tror att hyresgäster ska betala hans investeringar rakt av.

   Radera