Sök inlägg

lördag 29 april 2017

Kälkbacksmarodören

Det  finns bara två sorters människor.
De som skär kälkbacke i osten, och de som inte gör det.

Det kan tyckas löjligt att bry sig i sådana pettitesser som att några inte kan hantera en ost med vördnad.
 Men det handlar inte om ost !
Det handlar om vem du är !

En person som skär kälkbacke i osten är en person som tar för sig och inte bryr sig ett dugg om andra personer. Kälkbacksmarodören struntar i om osten är förstörd till den som kommer efter och ska skära ost. kälkbacksmarodören tänker inte ens på att det finns nån annan som kommer efter till osten. Kälkbacksmarodören är för egocentrisk för att ens notera att det finns flera som kan tänkas vilja ha ost.

Kälkbacksmarodören är den sorts person som alltid ska ha det bästa.
Samma person som tränger sig före i kön. Tar godiset för småbarna i godisregnet. Ställer bilen på handikapparkeringen.  Skiter i att plocka upp hundbajset efter sin hund. Drar katter i svansen. Slänger odiskade glasburkar i pappersåtervinningen. Laddar ner olagligt från nätet.  Bråkar med krogvakter och Poliser. Skattefuskar. Slänger fimpar på marken. Lånar pengar till utlandsresor.  Slår folk på käften. Rånar gamla tanter. Åker till Pattaya på semester.  Bränner bilar. Sätter inte i ny toarulle efter sig.En gång när jag var liten så var jag med min Pappa på en restaurang och åt lunch. vid brödet fanns en ost med en rejäl kälkbacke. Då säger min Pappa

" Om du nån gång ser en person som går fram till en ost med kälkbacke och börjar skära bort kanterna och sen lägger dom på sin smörgås, då ska du slå dig ihop med den personen"

Jag har börjat fatta vad han menade.


6 kommentarer:

 1. Det där var en rejäl kälkbacke, det blir ordentliga bitar att skära bort för att den osten ska bli rak.
  Jag håller helt med dig om att ytterst få saker är så irriterande som kälkbackar i osten. Det enda som möjligen är värre är att vara chaffis åt folk som är fulla. Som tur är så är det länge sedan jag var det nu, men händelserna har skapat vissa men för livet. Det har inte en ost med kälkbacke gjort. Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyllchaffis är ett helvete. Det är alltid nån som ska av och pinka som sen försvinner, sen går nån annan ut och letar efter den som försvann och så försvinner den med. Det var många år sen nån lurade mig till sådant.

   Radera
 2. Det där med att skära bort kanterna är väl en självklarhet?

  SvaraRadera
 3. Min fru köper trancherad ost!
  Detta ger oss inte chans att visa vilka vi äro...
  ( kanske bäst det efter din salva!)

  SvaraRadera