Sök inlägg

tisdag 3 januari 2017

Livsfarlig vedeldning ?


Nu har forskare på naturvårdsverket kommit fram till att Vedeldning är farligare än bilavgaser.

Dom bygger alltihop på beräkningar..Räknenissar har alltså suttit och räknat på att det är farligt att elda med ved...Allting är mycket flummigt och det framgår inte vem det skulle vara farligt för heller.

När jag eldar i vedspisen så går röken ut genom skorstenen samtidigt som elden tar luft ifrån köket... Då kan inte röken komma in i köket och jag kan inte andas in röken.. Det är större risk att en som kör en bil får in röken från avgasröret i bilen än att en som eldar i en vedspis eller kamin får i sig röken från elden.Sen får dom där räknenissarna räkna bäst fan dom vill.

Dessutom är det så att ett hus med vedspis eller annan vedeldning via skorsten, blir ventilerat när man eldar och det bidrar effektivt till att man slipper mögel och radon...så vill man ha mögel och radon i huset så ska man sluta elda.

Ok...Då återstår om vedeldningen kan vara farlig för omgivningen. Det är klart den kan, men definitivt inte så farlig som bilavgaser...Är det nån som tror att man skulle kunna äta skinka och bacon som är rökt på bilavgaser ? Men det är inga problem med vedrökt skinka,eller hur ?

Om nu vedeldning skördar ca 1000 liv om året hur kommer det sig då att naturvårdsverket vill anlägga skogsbränder ? 
 Både naturvårdsverket och WWF tycker att det brinner för lite i Sverige.
Det är bra för mångfalden och skalbaggarna med skogsbränder heter det.
2014 brann det 14000 hektar skog i skogsbranden i västmanland. Jag har inte hört att nån dog av röken. Men om så mycket ved hade eldats i spisar och kaminer som det blir av 14000 hektar skog då borde det ju avlidit åtminstone 100000 pers.  Varför har inte naturvårdsverkets räknenissar räknat på det ?

Till sist vill jag säga att jag blir så förbannad på att svenska journalister publicerar sån där dynga utan att bedriva lite sund kritisk journalestik.
Varför är det ingen som ifrågasätter naturvårdsverkets räknenissar ?
Jag vill veta vad dom har för dold agenda ?

Jag har väldigt svårt att tro att dom skulle vara idioter ?

Förmodligen jobbar dom för regeringen som vill ha bort all svarthandel med ved genom att förbjuda vedeldning eller lägga dyra skatter på den.
Man försökte redan 2009 med dessinformation om Cancer av vedeldning..
i syfte att lägga skatt på vedeldning.

Förbannade tjyvsamhälle.

Min vedspis
 

10 kommentarer:

 1. Kokkaffe?
  Farligt!
  Du ser.
  Det är livsfarligt att leva.
  Men jag tänker inte frivilligt lägga av för det i förtid, vill säga.

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Skatt på kottplockning är väl också en gammal goding i skrämselpropagandan.

  Visst skördar vedeldning liv - på Indiens landsbygd, Somalias stäpper (eller vad det nu heter där) och på andra platser där man eldar halm, avföring och trä i en öppen eld mitt i bostaden. Tydligen har dessa kulturer inte (som våra förfäder sedan bronsåldern eller tidigare) uppfunnit vindögat eller ens rökgången.

  Väl sotad skorsten med bra drag och en rejäl öppenspis, braskamin eller vedspis kan man ju värma en hel kåk med och detta helt utan statlig inblandning om man har egen skog i släkten, eller slantar att spendera. Jag tror du är något på spåren när du resonerar om att det går ut på något annat än hälsoskäl.

  När brydde sig statsmakten om den arbetande medborgarens hälsa om det inte stod skattemedel på spel?

  Silikos hos gruvarbetare, hormoslyr på järnvägsarbetare, undernäring hos pensionärer, amalgamfyllningar, motorvägar bredvid daghem; ja listan på när medborgarens hälsa är mindre värd än statens plånbok kan nog göras längre.

  Jag säger som trollen i 'Trolltyg i tomteskogen': "Bränn! Bränn! Bränn!"

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. För inte allt för många år sedan fick ju bönder betala skatt för möjligheten att plocka kvistar i egen skog.
  Även m de inte hade möjlighet att elda alls.
  Sverige hette landet.
  festligt ställe.

  SvaraRadera
 4. Förekommer det svarthandel med ved!? Hur går det till? Jävls tjyvsamhälle 🤔

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hört talas om det bara...Vet dock inte hur det går till ?

   Radera
  2. Skolbarn som försöker tjäna ihop pengar till körkort. Pensionärer som vill få mat på bordet. D.v.s. sånt som ickesvenskar får gratis.

   Radera
 5. Det är inte vedeldning som är livsfarligt. Det som verkligen är livsfarligt är alla invällare som regeringen med sitt "goda" samvete släppt in i landet.//tompas11

  SvaraRadera
 6. Journalisterna var det länge sedan jag slutade lita på. Vi får väl fortsätta elda med ved så länge det är tillåtet, vem vet vilka nya regler som kommer framöver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog jag fortsätter även om det blir förbjudet.

   Radera