Sök inlägg

torsdag 28 januari 2016

Utspädda tomater

Ekot har granskat grönsaksindustrin,
och kommit fram till att grönsaker i allmänhet och framför allt

När grönsaksindustrin genmanipulerar och korsar fram supertomater  som växer dubbelt så fort och ger dubbel avkastning,och dessutom ska vara stötsäkra för att klara långa transporter,då är det ju inte så konstigt att dom som en biverkning inte längre är nyttiga.
Än värre biverkning är ju att dom även smakar skit.
Men det är ju inte ett dugg konstigt...Det är ungefär som att dricka ett olagrat vin eller en utspädd öl.
Vem vill ha en utspädd öl ?
Vem vill ha en utspädd tomat ?

Men det är precis vad man får när man köper tomater i butiken.

Jag är själv tomatodlare...Men jag odlar bara tomater till mig själv och mina närmaste ,och min plan är att odla världens godaste tomatsorter...Så varje år spar jag fröer av dom godaste och sen provar jag nån för mig ny sort, men bara riktiga kulturarvssorter...Det har gjort att när jag är i närheten av nån kommersiell tomatodlare så brukar jag gå in och snacka tomater med dom...Men det jag kommit fram till är att det är skrämmande vad okunniga och ointresserade tomatodlarna är av hur tomaterna smakar och varför....Detta trots att dom ofta säljer på att det är ekologiskt och närodlat.
Ofta vet dom inte ens vilken sorts tomat dom har.... Det är nån bra sort som ger mycket avkastning,är resistent mot olika sjukdomar och som deras leverantör har rekomenderat.

I dag verkar alla vara helt inriktade på att allt ska gå att fixa med en quick fix.
Inger får kräva arbete ta tid eller kosta något....Tomater ska va stora billiga och tillgängliga hela året,och dessutom goda och nyttiga...Men det går inte.

Jag tror att tomatindustrin håller på att hugga sig själva i foten.
För det som händer nu är att vi snart har en hel generation med folk som inte tycker om tomater,eftersom dom aldrig har smakat en god tomat.
Snart kommer nog snyfthistorierna " Ingen vill köpa mina tomater" och "Hur ska vi få ungdomar att äta mera grönsaker "

När jag brukar bjuda på mina tomater så möts jag ofta av skepsis när folk ser hur dom ser ut...Dom kan vara ojämna ha sprickor och konstiga färgskiftningar.
Men när folk sen smakat så brukar dom fråga varför det inte går att köpa så goda tomater i butiken ?
Riktigt goda tomater ska för det första vara gamla hederliga kulturarvssorter och absolut inga F1 hybrider.
Sen ska dom plockas och ätas när dom är mogna. Inte 2 veckor för tidigt.
Sen ska dom inte transporteras länga sträckor,för riktiga tomater har tunna skal och håller inte för det.

Därför kommer det aldrig att kunna finnas goda nyttiga tomater i Sverige på vintern ....Odla själv och ät på sommarn....På vintern får du äta rotfrukter.


Här nedan några bilder från mitt växthus




söndag 24 januari 2016

Rebellisk husmålning


 Sällsynt vackert hus.
Tvärkorkade kummunpolitiker som skyllde på att det var osvenskt färgsatt.
Dom fattade tydligen inte att det inte längre finns nåt som är Osvenskt.
Minareter och moskeér är ju Till och med tillåtna nu för tiden.

I alla fall så gillade jag ideń med att låta färgen glida över i en annan färg
Mitt på väggen... Så nu har jag gjort nåt liknande på mitt hus,och jag tänker inte fråga byggnadsnämnden om lov....
Man måste väl inte bo i Gränna för att ha ett polkakrishus ?

onsdag 20 januari 2016

Vem vill anställa kvinnor ?

I går på radio och Tv nyheterna samt i Pressen
diskuterade man varför det är svårare för kvinnor att få jobb,än för män.

Dom går som katten kring het gröt men ingen törs säga hur det är.
Jag jobbar inom sjukvården som är ett kvinnodominerat yrke,och t.o.m där vill arbetsgivaren inte gärna anställa kvinnor i vissa åldrar.
Det är nämligen allmänt kännt att många kvinnor ser en fast anställning som ett ankare för att börja skaffa barn....Sen använder dom barnen för att kunna jobba så lite som möjligt....När dom inte själva är sjukskrivna för utbrändhet så vabbar dom eller tar ut föräldraledighet... Speciellt på helgerna är det sällan nån småbarnsmamma vill jobba... Jag minns en gång när en kvinnlig kollega måste vabba en helg för att ett av hennes barn hade magsjuka... jag frågade då varför hennes man som var ledig inte kunde ta hand om barnen ? Då svarade hon att han kan inte torka spyor.

Må så vara att endel män är skitstövlar som inte vill ta hand om sina barn. Men jag vågar påstå att i dom flesta fall så ser kvinnan det som sin rätt att hon ska få vara hemma med barnen i första hand,och den man som börjar bråka om det och ifråga sätta hennes företräde till olika barnledigheter, han ligger jävligt risigt till och åker snart ut på arslet.

Har funderat lite på vilken som måste vara den absolut minst attraktiva personen att anställa för en arbetsgivare,och kom fram till följande.

Kvinna ca 28 år med 3 barn och nyskild.
Hon har alltid något sjukt barn som hon måste ta hand om ,dessutom är hon ensamstående och måste sköta dagis,föräldramöten och läkarbesök själv.
Som om det inte vore nog så träffar hon säkert snart en ny karl,får 3 bonusbarn och naturligtvis ett kärleksbarn med honom.
 Hon kommer aldrig att ha tid för jobbet.
Skulle du anställa henne ?



tisdag 19 januari 2016

Kjell Alinge död


Kjell alinge har lättat
Han flyger vidare i ett oändligt universum.

Hela min ungdom är präglad av denne fantastiska man som hade ett så levande språk att det alltid var som en cirkusföreställning att lyssna på honom... Han kunde beskriva en låt så att man förstod precis hur den lät innan han hade spelat den.

Först var det humorprogrammet Hemma hos , på 70-talet där Kjell Alinge och Janne Forsell gjorde revolterande komik som ofta drev med ettablissemanget och samhällets baksidor...Dom skrev manus själva och inproviserade och kastade sig ut i etern utan skyddsnät,med bara språket och humorn som livlina.
Vi som växte opp med det här kan fortfarande rabbla i sömnen den fiktiva frågan i mellodicharaden.Nämn 3 av dom köttätande växter som vid mässan i Hannover slukade med hull och hår den då ditresta gosskören ?

Sen minns jag att Kjell Alinge hade ett musikprogram som hette Asfaltstelegrafen.
Där spelade han ny och spännande musik som inte gick att höra någon annan stans. Ofta med utsvävande pricksäkra beskrivningar av låtarna,som att den sitter som ett järnspjut i betongväggen och vibrerar...Eller fladdrande ögonlock,viskande asplöv och tunga snöflingor i svartnatten.

Sen blev det 80-tal och Kjell gjorde succes med Eldorado. Jag var väl ingen riktig fan av det glittriga 80-talet direkt, men jag uppskattade programmet mer när det gled in i nittitalet. programmet fortsatte sen tills för bara några år sen på P2... Vilket gjorde att dom flesta inte hade en aning om programmet.
Nu för tiden finns det inga såna här program på radion...Visst finns det humorprogram som influerats av Kjell Alinge,som t.e.x mammas nya kille och Hassan... Men inget program där programledarna har fria tyglar att spela den musik som dom vill...Nu är det bara en spellista sen får dom väl försöka vara roliga bäst dom kan mellan låtarna....
Annat var det Med Kjell alinges radioprogram.....
Hela programmet med med musik prat och andra konstiga inslag var som ett kitschigt konsverk i stereo.

En stor ikon är borta  R.I.P Kjell.



lördag 16 januari 2016

The Swedish Fucking union


Dom festar opp medlemmarnas pengar...Mutar sossar i riksdagen med flotta lägenheter i stockholms innerstad,och har skumma konferens och krogaffärer.När det uppdagas är dom helt okänsliga för kritik och bryr sig inte ett dugg om att medlemmarna kräver ledningens avgång.

Men jag är inte förvånad.
Kommunal har länge varit ett rövarpack.
Hela den Svenska fackföreningsrörelser är en odemokratisk toppstyrd stödförening till socialdemokratin...Facket har styrts som ett monument ifrån det gamla Sovjet , det gäller att gilla läget och hålla färgen.

På golvet brukar det vara så att dom som är minst intresserade av sitt arbete blir fackligt aktiva...Det är ett sätt att komma undan...Sköter dom sig väl så försvinner dom iväg i maktens korridorer och glömmer snart var dom kom ifrån....Nyrika är alltid värsta utsugarna när dom kommer upp sig.

Själv blev jag hotad till att gå med i kommunal en gång i tiden när jag var ung. Dom sa att jag skulle få sparken annars.
Men när jag blev tvångsansluten till försäkringsbolaget Folksam då fick jag nog och gick ur...I sann kommunistisk anda drog dom pengar ifrån fackavgiften till en hemförsäkring i Folksam . Det gick bra att säga upp försäkringen men avgiften drogs ändå...Dom tyckte att vi skulle säga opp våra andra försäkringar  i försäkringsbolag som vi redan hade.....
Jag undrar hur mycket mutor dom fick ifrån Folksam ?

på min arbetsplats inom psykiatrin har kommunals inflytande fått katastrofala följder ibland.
En sak är väl att outbildade skötare får fast anställning istället föt utbildade. Men vad värre är .
Somliga som får anställning är helt ointresserade av både psykiatri och människor...En del är t.o.m introverta och antisociala och vill absolut inte umgås med patienter....Det har aldrig någonsin under mina 33 år i yrket frågats om lämplighet vid anställning.
När arbetsgivaren försöker att göra sig av med någon direkt olämplig så gör Kommunal vad dom kan för att stoppa det....Många gånger känns det som att jag jobbar på en skyddad verkstad.

Men när någon personal blir misshandlad eller utsatt för våld och hot då är helt plötsligt Kommunal ett väldigt svagt Fack....Då får arbetsgivaren härja bäst dom vill.

Alla snackar om att alla höjdarna inom Kommunal borde få gå.
Det räcker inte.
Starta ett nytt Fack som inte tillhör LO
 och som inte har nånting med Sossarna att göra
Gör slut på brakfesten.
 




tisdag 12 januari 2016

snöovädershysterin


Halkvarning
Superhalka
Snökaos
Lämna bilen hemma.

I radio TV och itidningar har vi den senaste tiden hört dessa hemska varningar.
Men vad är det som har hänt egentligen ?
Jo vi har fått snö.
Som vi brukar få den här tiden på året med några få undantag dom senaste 100 åren.... Men vad är problemet då ? 
 När jag växte upp på 70- Och 80-talen då var det likadana vintrar, men jag kan inte minnas att det var något problem. 
Inte var vägarna bättre på den tiden heller,och det där med vinterdäck var man inte så noga med heller.Det blev inte lag på det fören 1999.

Jag minns bara att det var skitkul varje vinter när man fick börja sladda med Bakhjulsdrivna bilar...Framhjulsdrivna var ju inte lika roliga,visserligen gick det att göra handbromssladd om det inte var en viss SAAB med handbroms på framhjulen,för då åkte man i diket.

Men vad är problemet nu för tiden då ?

Nu är det stopp i trafiken så fort det kommer lite snö...Bilar ligger i diken och står mitt i rondellerna....Kan inte folk köra bil längre ? Eller har dom för dåliga bilar ?   Nej jag skulle tro att det är för bra bilar som är problemet.
Ni vet Låsningsfria bromsar, anti sladd och automatisk fyrhjulsdrift.
Jag har provat några moderna bilar i snömodden,och kan konstatera att dom är ju skitläskiga....Det går ju inte att sladda med dom...Dom kör ju själva och man känner ju inte att det är halt alls...Det är bara att bränna på som vanligt i 120 på riksvägen sen kommer det en rondell och då går det plötsligt inte att stanna utan man fastnar mitt i rondellen.
Värst är det för folk som bara kört såna bilar ,dom har ju ingen aning om hur man häver en sladd,pumpbromsar eller känner av väglaget med bilen. Sen är det faktiskt så att dom flesta moderna bilar har åt helvete för breda vinterdäck. Dom bara glider ovanpå snömodden som gummibåtar...Rakt ner i diket.

När jag växte opp hade Farsan för det mesta gamla folkabussar med motorn bak och bakhjulsdrift. Smala däck och hög markfrigång gjorde att det gick bra att ta sig fram i oplogade backar i Idkerberget... Nu för tiden måste man ha fyrhjulsdrift och dubbdäck för att ta sig fram där.


Sverige är ett vinterland.
Men det verkar som om Svenskarna gör allt för att förtränga detta hårda faktum....Så fort det är kallt så ska det åkas utomlands och värma sig...Sen när man måste hem och jobba ihop pengar till nästa utlandsresa då går det inte att köra bil för att det snöar....Tågen går inte heller för att det snöar...Och plogbilarna klarar knappt att ploga snö längre för att dom är så underdimensionerade....Folk går i lågskor i snön och grinar illa, och ingen har reflexer..
Fan vad vi har blivit kontinentala.
Det var bättre förr !!!


söndag 10 januari 2016

Vinter i paradiset

Sent omsider blev det vinter.

Jag brukar skotta upp snö mot husväggen så att det inte drar kallt under husgrunden.(jag har öppen grund) Men eftersom kylan kom före snön så gick inte det....-22 grader ute och ca +15 inne i köket på morgnarna innan jag hunnit elda i spisen....Inget större problem om jag är hemma och eldar,men rätt besvärligt när jag jobbar hela dagarna.

Sen gick motorvärmaren på Volvon sönder.

Jag har en gammal Golf också som jag använder som lånebil när nån behöver låna en bil,den har ju motorvärmare,men just nu har jag lånat ut den till en kompis som för övrigt kört sönder den och håller på att köra sönder en Passat som jag också lånat ut åt honom.
 
Hur som helst så var det inte så lätt att fixa motorvärmaren på Volvon eftersom det var en original monterad Volvomotorvärmare som sitter där,och dom inte längre tillverkas, så då måste jag sätta dit en piratvärmare och då passar inte  kablarna till kupévärmaren och vägguttaget.
Medans jag klurade på hur jag skulle lösa motorvärmarproblemet så vart det problem med Älsklingens bil också...Den var iskall och behövde en ny termostat.Det visade sig inte heller vara så lätt att åtgärda eftersom alla termostater till Volvo V70 var slut i närheten.

Då blir det stopp i avloppet.

Inte det stora avloppet till toan utan bara det lilla till dusch,tvättmaskin och kök.
Medans jag väntade på att älsklingen var på väg hit för fredagsmys och termostatbyte(som hon trodde att jag skulle fixa) så låg jag nu desperat med överkroppen ner i avloppsbrunnen och försökte rensa avlopp med en grov ståltråd....Vis av tidigare förlorade ficklampor i avloppsbrunnar så la jag ur ficklampan ur bröstfickan på jackan innan jag gick ut......Plötsligt hör jag ett plask i avloppsbrunnen och tänker för en sekund att det måste vara mobilen som gled ur fickan eftersom jag redan lagt ur ficklampan...Sen känner jag att jag klokt nog har mobilen i byxfickan och att det faktiskt var ficklampan som ramlade ner i brunnen...Jag la dumt nog tillbaka den i bröstfickan när jag gick ut för att leta rensband på logen....Hur dum får man va ?

Inte får jag nån ordning på avloppet hellet...Det skiter sig kan man säga.
Potatisgratängen är inte gjord än....Älsklingen på väg hit...
Jag kan inte duscha tvätta eller diska.
 
Avloppsbrunnen framför BBQ smokern
 


tisdag 5 januari 2016

Fri Rör(l)ighet


Det där med öppna gränser
Varför är det så bra egentligen ?

Bryggerierna kör sitt öl ifrån Sverige ner till Tyskland,och sen åker Svenskar ner till Tyskland och kör hem ölen igen,sen säljer dom den till minderåriga i Sverige..... Det väller in vapen och narkotika på Öresundsbron.
Polisen säger att det är så lätt att smuggla in vapen via bron att det har blivit
Billigare att köpa en handgranat än en falafel.

 Bilar stjäls i Sverige och åker över bron eller färjorna...Kriminella kan åka i skytteltrafik mellan Europa och Sverige. En tjuv spelade handikapad och stal jackor på stadium för 13 000 kr.  Han ska Utvisas för tredje gången för stöld.
Såna som han kan inte stoppas med våra öppna gränser.

Ja nu har man ju börjat kolla pass och ID vid gränserna....Åtminstone tillfälligt.Jag hoppas att det för med sig att dom lyckas håva in några busar också..Knarksmugglare och tjuvar av olika slag....Jag joppas verkligen också att hela schengenavtalet går i graven så det blir nån ordning och reda i EU .
Men nu när det har blivit lite passkoll vid bron och färjorna då blir det ett jävla liv på folk...Dom är kränkta...Måste köa...och kan inte röra sig fritt.
Sen spelar det tydligen ingen roll hur mycket kriminalitet öppna gränser för med sig..Medierna hänger på och tycker att friheten måste få ha sitt pris....Folk ska vägra visa legg,och minsann visa lite civil olydnad.

Jag får inte det här att gå ihop.
Om vi skippar systembolaget t.e.x. då skulle vi också slippa en massa köer.
Folk skulle få handla sprit i vilken butik dom vill,frihet under ansvar precis som med gränserna....Men det går ju inte...Hur går det då med folkhälsan ?

Systembolagskö
Eller alla denna byråkrati som finns för småföretagare som gör det näst intill omöjligt att följa alla regler... T.e.x att knallar måste ha kassapparater med sig på marknader och sånt....Skippa skiten...Frihet under ansvar.

Nej det är tydligen bara vid gränserna det ska vara frihet under ansvar.
Att det sen väller in vapen,knark och kriminella,det får man ta.

En annan lustig grej med debatten om öppna gränser,det är att det är alltid Vänsterfolk och miljöpartister som protesterar högst emot tullkontroller och passpoliser... Dom kräver att vi ska följa EUs schengenavtal och vill ha ett öppet Europa....Samma Vänsterfolk och Miljöpartister som var emot EU....Hur går det ihop ?
Jag får en otäck känsla av att dessa aktivister
alltid står på dom kriminellas sida.





lördag 2 januari 2016

Det här är vi rädda för

Nazister,Rasister, främlingsfientliga.
Vad är ni rädda för ?
Och varför hatar ni folk med annan hudfärg ?

Dom frågorna brukar den duktiga PK-eliten ställa till  alla som ifrågasätter den Svenska flyktingpolitiken....Är man kritisk så är man per automatik en vilseledd ondsint rasist som behöver upplysas om människors lika värde, och om att hudfärgen inte spelar någon roll.

Att nån skulle kunna vara kritisk mot flyktingpolitiken utan att vara rasist, det finns inte på världskartan...Och om man inte är rasist,vad finns det då att vara rädd för ?
Jag är inte rasist...Men jag är rädd
Det här är jag rädd för.

Vi har en regering som tillsammans med den förra regeringen totalt tappat greppet om tillvaron....Påhejad av TV och tidningar driver man en flyktingpolitik som inte bara driver landet mot konkurs utan också försätter flyktingar i total misär.
I nån slags nationalistisk övertro på Sveriges överlägsenhet gentemot andra länder tycks man tro att vi kan hela alla världens problem utan att ens ha varken plan kunskap eller resurser....Hit med dom bara så ordnar sig allt...
Kasta in alla flyktingar oavsett bakgrund religion traumatiseringar eller sjukdommar, i en barack nån stans i obygden i 2 år av ovisshet så kommer allting att lösa sig.
Eftersom Sverige är bäst i världen så behöver vi inte planera för för såna problem som fanns där flyktingarna kom ifrån eller som har uppstått på andra ställen i världen dit det kommer flyktingar...Nu är dom ju i Sverige.

Men hallå !!!
Hur skulle vi kunna förutspå att dom skulle må dåligt ? Att dom skulle bli osams att det skulle bli rasmotsättningar ?Att dom själva skulle bränna ner förläggningen
 Att ensamma kvinnor skulle bli utsatta när dom bor tillsammans med 90% män ifrån kulturer där kvinnor behandlas som boskap...Eller att det finns oärliga flyktingar och IS medlemmar på flyktingförläggningarna.
Hur skulle Svenska myndigheter riksdag och regering kunnat förutspå att det skulle behövas tillgång till Skolor,tolkar,Vakter ,Poliser och sjukvård på varenda flyktingförläggning ? Vi är ju i Sverige....Här behövs ju inga resurser eftersom vi är bäst.
Nej här lägger  vi ner Polisstationer och vårdcentraler,och skär ned på personal på lasaretten....Sen blir vi förvånade att flyktingarna har med sig Resistenta MRSA bakterier som inte går att behandla.
Eller att dom har traumatiska upplevelser och skulle behöva psykvård.

Jag blir lite smått oroad av såna här saker....Ja  rädd faktiskt.
Mest rädd blir jag eftersom alla i ledande ställningar verkar vara så naiva.
T.e.x LO basen Thorwaldsson som tror att Flyktingarna ska ge Sverige super ekonomi 
Bara allihop får jobb vill säga....Och vad grundar han det på kan man undra ?
Det har ju inte gått så bra hittils med dom flyktingar som redan finns här. 
Det finns även ghetton med kriminella invandrargäng som är laglöst land.
Det blir allt vanligare att Ambulanser och Brandbilar blir attackerade
Alla  kriminella invandrarna i dom här områdena,varför har inte dom fått jobb i så fall ?  Är inte dom lika mycket värda som dom nyanlända ? Eller hur menar Thorwaldsson ?

Och hur naiva var inte migrationsverket när dom beslutade att .ALLA syriska flyktingar skulle få permanent uppehållstillstånd i Sverige.
När väl Syrierna fattade det så kom dom hit i skrangliga båtar på medelhavet där många fick sätta livet till.......Men så plötsligt blev det fullt i Sverige...Jaha ? Hur gick det till ? Hur kan världens bästa land med världens bästa flyktingpolitik plötsligt inte ha plats åt fler ?   Nån i ledande ställning har inte riktigt koll.....Eller är det nån som har koll ?
Miljöpartiet och Vänstern ville ju dessutom att alla Syrierna skulle få söka asyl via Svenska ambasaden i Syrien....Hur många fler hade då kommit ? 
 Är det nån som har koll ? 
Är det bara jag som är rädd ?