Sök inlägg

måndag 24 oktober 2016

Så mycket bättre 2016

Då var det dags igen.

I går började 7de säsongen av Så mycket bättre.

Jag gillar ideń med programmet. Ett trevligt musikprogram utan en massa tävlingshysteri mobbing och utröstningar. Och en kul mix av artister som tolkar varandras låtar... Men årets upplaga måste vara den sämsta någonsin.
Det är ju blandningen som liksom är grejen..Det ska vara en mysfarbror som håller i trådarna och får igång dom andra deltagarna. Som tidigare gubbarna Niklas Strömstedt,Tomas Ledin och Lasse Berghagen... I år verkar dom inte ha nån sån....Sen brukar det alltid vara nån "Rocker" med. Tidigare år har vi haft t.ex. Ulf Dageby,Pugh Rogefeldt,Plura och Maja Ivarsson(The Sounds) I år har vi ingen rocker alls med...Ja Tommy Nilsson är ingen rocker även om han var med i pudelrockbandet Easy Actin ett kort tag.(Dom lät ju som ett dansband) som han själv sa så är han ju känd som "Ballad Jesus"

Sen brukar det alltid vara med nån artist som inte är så känd för publiken men som kan bli ett stjärnskott...Tidigare exempel på det är Agnes,September,Laleh och Miriam Bryant...Eftersom Miriam blev en sån succeś förra året med sin oförstörda spontanitet så försöker man göra om det i år med Little Jinder.Hon verkar mest vara en frispråkig nymfoman som iförd kläder med texten "Hora" på säkert 10 olika språk framförde låten"Du vill ha sex med mig " Känns lite desperat !

Sen har vi ju traditionen med att alltid ha en artist med som är en stackare eller Looser på något vis.Nån som har drogproblem och är nära döden typ! Tidigare exempel genom åren är Christer Sandelin,Ken,Kleerup och Olle Ljungström som faktiskt dog ett tag efter att han varit med i programmet...Men i år spännde man bågen för högt och tog med en stackare som var i så dåligt skick att han dog innan programmet. Feddie Wadling.

Alla år har det dessutom alltid varit med några artister vars karriär går så dåligt att sista hoppet att inte konka har varit att medverka i "Så Mycket Bättre"
T.ex. Jenny Berggren,Thomas Dileva,Eva Dahlgren, Sylvia Vrethammar,Kajsa Grytt och Titiyo som är några exempel.... I år är det väl typ alla utom Jill Johnsson som är på fallrepet.
I år står alla så nära varann musikaliskt så det är svårt att hålla isär tolkningarna... 
Det känns som om alla är med i samma band liksom.
Skittråkigt !

Den enda som jag står ut med att höra i årets upplaga är Magnus Carlson ifrån Weeping Willows...Men det var verkligen inte roligt att höra honom göra "Allt som jag känner" SUCK !
Nej årets upplaga känns som en överdos av sliskiga Marsmellows nerskölja med Vira blåtira.


Lyssna istället på en gammal låt med Magnus Carlson.Ledmotivet till Pistvakt.

Kommer här.

Blue and alone- Weeping Willows

4 kommentarer:

 1. Klockren sammanfattning! :)
  Jag har också tänkt på det där, varför är det mest artister som nästan alla glömt bort som är med? I alla fall på senare tid. Undrar om de har svårt att få tag på artister som är i ropet och som vill ställa upp?

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Jag tror att många artister har hög integritet och därför inte vill fläka ut sitt privatliv i TV.Speciellt inte om dom varit en skitstövel.Men är karriären på fallrepet så kryper dom till korset :)

  SvaraRadera
 3. Ganska bra sammanfattning. Vill dock påpeka att Laleh är väldigt privat av sig och höll det så även i så mkt bättre!
  Tyckte det var synd att de flesta tolkningarna av Freddies låtar var som utskiten gröt jämfört med originalversionerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr....I kväll hörde jag Freddies version av "Vem vet"som var riktigt bra.synd att han inte hann va med.

   Radera