Sök inlägg

fredag 9 september 2016

Tokig I Säter

Säters kommun har en slogan som är
"Jag är tokig i Säter"
Efter en massa bråk hit och dit så vart det bestämt att den är kränkande och nu får inte Jag är tokig i Säter användas längre.

Jag kan förstå att patienter på sjukhuset känner sig kränkta av att kommunpampar ska göra sig lustiga på deras bekostnad.Jag har själv pratat med några patienter som har bekräftat det.
Och dom är vana att bli kränkta.

För mer än 100 år sen så valdes platsen för säters sjukus ut med omsorg för att det skulle vara ett lugnt och vackert område som skulle ge bra rekreation för psykiskt sjuka.

Men med tiden har allt förändrats.
Kommunpampar överklassdrägg och affärsmän tycker visserligen att patienterna är en bra inkomstkälla men måste dom ha det finaste området i kommunen som sitt frigångsområde ?
Så det byggdes en golfbana på sjukhusområdet.
Med en fin Golfrestaurang i Sjukhusets gamla grishus.Ganska snart blev det jobbigt att det var patienter där så dom blev portade.
 Sen byggde man om gamla sjukhuslokaler mitt i frigångsområdet till Gymnasium.Samma sak där,patienterna blev förbjudna att vistas i närheten av gymnasiet och tvingades gå omvägar för att gå till kiosken.

Sen började man bygga dyra lyxvillor vid stranden och plötsligt blev det förbjudet för patienterna att besöka sin egen badplats som dom haft i 100 år.
Dom har snart ingenstans kvar där dom får vistas utomhus.
Så nog är patienterna vana att bli kränkta av kommunen allt. 

Bortsätt från kopplingen till sjukhuset så är ju kommunens slogan
Jag är tokig i Säter
En mycket bra beskrivning av kommunledningen i Säter.Dom är inkompetenta galningar allihop. Varje gång det tillsätts nån chef på kommunen så är det snarare regel än undantag att ingen har tittat på CVt. Chefer som är totalt inkompetenta och saknar både erfarenhet och lämplig utbilning får jobb utan vidare.När det sen kommer fram att dom både är kriminella och har en rad konkurser i bagaget då svarar ansvariga på kommunen att
" Han var ju trevlig och gav ett gott intryck" 

Detta har lett till att ingenting fungerar som det ska i Säters kommun.
Vi har T.e.x. bredbandsbolag som gräver opp hela stan och lägger fiber utan att återställa hålen efter grävningen bara för att nån på kommunen "glömde" att den detaljen skulle skrivas på.
Vi har stora hål i gatorna som folk kör sönder bilarna på till stora kostnader för kommunen bara för att någon "glömde" att fylla igen hålen.

För ett antal år sen blåste ett gammalt hopptorn i Ljustern sönder och kantrade.
Kommunen ojjade sig att det skulle bli väldigt dyrt att bygga ett nytt .Man tog in offerter och det skulle kosta flera hundra tusen...Men att kommunen redan hade anställda snickare som gick och drog benen efter sig och kunde ha snickrat ett nytt hopptorn gratis,det tänkte man inte på....Det gamla hopptornet ligger fortfarande kvar på sjöbotten vid badplatsen..Det kostar väl pengar att flytta.

Det senaste tokeriet som kommunen gjort är ett staket vid badplatsen.
Man har tydligen problem med fåglar som skitar ner grässtranden. 
Så då byggde man en stenmur ca en halvmeter hög...Tydligen tog sig fåglarna över denna mur så nu har man byggt ett staket ovanför muren ca en halvmeter in på gräsmattan....Om nu fåglarna väljer att ta trappen upp till gräsmattan så finns det en enkel passage som dom kan gå igenom så kommer dom till gräsmattan....Visst ja...Fåglarna kan ju flyga också...Nån på kommunen
Tänkte inte på det !

Nog fan är det
Tokigt i Säter.


5 kommentarer:

 1. Hej.

  Är du säker på att det inte är så att man helt enkelt förväxlat kommunhuset med mentalsjukhuset?

  Skämt åsido så är det väl så att psykiskt sjuka, samt funktionshindrade, är människor med sådan stämpel att det av gammalt är accepterat att skuffa runt och trampa på dem.

  Via yrket har jag understundom varit i kontakt med både BUP och vuxenpsykiatrin där jag bor. Det är inte bättre på andra orter om man säger så. Attityden hos myndigheter som F-kassa och Arbetsförmedling är hemsk - både inbilsk och okunnig, och nåde den som har kodning som psykiskt klen om den tar sig ton. Vips 'tappas' den bort i systemet.

  Vad tror du skulle hända om ett gäng resande 'asfaltsläggare' slog sig ned på/vid golfbanan?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen tog det ett år att avhysa dom och sen fick kommunen betala hemresa och boende åt dom.

   Radera
 2. Ha, Ha, Ha, man tar sig för pannan.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 3. Hej Bitterpitten! Din historia är, i delar, applicerbar på fler kommuner. I Umeå stängdes ett välfungerande mentalsjukhus, som låg i vackra omgivningar, för att omvandlas till "Konstpark" för folk med god ekonomi. De tidigare boende på Umedalen, känner sig inte alls bekväma med att åka tillbaka dit, och de förpassades till tidigare kommuner och platser där de helt saknar tillhörighet, efter mycket lång vårdtid på mentalsjukhus. Så omänskligt!

  SvaraRadera
 4. Det är alltid lika intressant att se hur beslutsfattare tänker ut lösningar på problem. Vem hade kunnat ana att fåglar skulle kunna flyga? :o

  SvaraRadera