Sök inlägg

torsdag 31 december 2015

Gott Nytt År !!!

Nyårsafton igen.
 Förväntansfulla fulla glittriga människor ska lova varann nyårslöften som kommer att brytas redan i Januari....Det ska skålas i Champagne, och glas går sönder,hjärtan brister, tårar och mascara rinner...Det hurras och dansas,och några dansar i säng med fel partner...När fyllan är som värst då ska det skjutas raketer, inte bara uppåt utan gärna efter marken också, rakt in i folksamlingar.

Folk blir tokiga och skriker....Vettskrämda nerskitna hundar springer ylande runt i panik...Nån får för sig att stoppa upp raketen i röven och tända på....Bubbelvatten ska ruskas och sprutas runt på allting utom på alla små eldsvådor som raketerna orsakat...Allting till ett soundtrack av dunkande party-technomusik på hög volym.

När allting är över vaknar man lomhörd och nerspydd med brända kläder och svedd röv...Ingenting minns man och inte vet man var eller vem man är heller.

BITTERPITTEN har fått nog.

Denna nyårsafton har jag isolerat mig i skogen utan raketer eller partypolare.
Jag ska sitta själv med älsklingen och bara avge nyårslöften som jag vet att jag kan hålla.

1. Älsklingen lovar att inte spela bastuba på toaletten...Jag lovar detsamma..Däremot kan jag inte lova att det under vissa aukustiska omständigheter kan låta som om jag spelar bastuba på toaletten.

2. Jag lovar att ge melodifestivalen en sista chans...(men jag ska inte rösta)Jag lovar också att jag säger att det var absolut sista gången jag tittade på den där värdelösa skiten.

3. Jag lovar också att jag inte kommer att sluta klaga på regeringen, oppositionen eller alla andra PK idioter som ingenting begriper.

Gott Nytt År !!!

tisdag 29 december 2015

BITTERPITTEN på mellandagsrea

Jag avskyr mellandagsrea.

Jag avskyr Köpcentret Kupolen.

Men för att få min älskling på bra humör så följde jag väl med då. 
När jag nu ändå var med så kunde jag ju passa på att handla lite åt mig själv också...Jag skulle bara ha 3 saker så det borde ju vara snabbt avklarat.

1. Röd finskjorta i glansigt tyg gärna silke siden eller nåt liknande.
Jag har letat efter en sån i flera år, egentligen är det inte aktuellt längre men bara det faktum att dom inte verkar finnas i butikerna triggar mig att leta vidare.
När jag kommer in på nån utav alla Herrbutikerna i kupolen så är det alltid likadant..Det finns vita,blåa svarta och så finns det skjortor i 10 nyanser av grått...Men så klart ingen röd.Om jag frågar nån av dom där fjollorna som är expediter varför dom inte har röda skjortor ,då flinar dom lite bara och rycker på axlarna.

Alltså...Jag fattar inte hur dom tänker ? Om Det finns 5 herrbutiker som konkurrerar med varann på samma ställe,varför har dom då precis samma utbud ?   Vad är det för konkurrens ?

2. Kalsonger. Ja helt vanliga med Y-front eller typ Herrtrosor...Tror ni att det finns på nån utav alla Herrbutikerna på Kupolen ? Nej det finns nämligen bara Boxerkalsonger....Jag gillar inte Boxerkalsonger....Dom är för varma,och håller inte paketet på plats som riktiga kalsonger....Men nu är det modernt med Boxerkalsonger,så då finns det bara såna överallt.

Man skulle kunna tro att vi lever i en kommunistdiktatur där staten bestämt vilka kläder vi ska ha.....Alla kalsongerna är faktiskt tillverkade i en Kommunistdiktatur.(Kina)
Det är ju inte konstigt om alla snobbiga likriktade  klädbutiker blir utkonkurrerade av näthandeln....Där finns det nämligen ett helt annat utbud.

3. Körsbärssaft.  Ja nu har jag kollat på ICA,COOP,City Gross,Willys och Hemköp,och ingen av dom har Körsbärssaft !!!
2 Sorters Blåbärssaft 3 Sorters Svartvinbärssaft lika många jordgubb,apelsin och limesafter och inte mindre än 5 olika sorters hallonsaft men ingen Körsbärssaft....Det kan tyckas vara ett litet problem...Visst,men nånting är fel när konkurrerande butiker har 5 sorters hallonsaft men ingen av dom har körsbärssaft....Hur tänker dom ?   Om man frågar dom så svarar dom att dom inte säljer nån körsbärssaft så därför har dom ingen.....Nej just ja...Om dom inte hade nån hallonsaft så skulle dom säkert inte sälja så mycket av den heller.

Jag åkte hem från Kupolen lite mer arg än vanligt.
Helt övertygad om att jag inte borde vara ute bland folk på mellandagsrea.

Min älskling tröstade mig med att tipsa om en affärs idé,
"En butik med röda skjortor, kalsonger och körsbärssaft"
Hoe hoe...Gissa vem som köpt opp alla röda skjortor ?

fredag 25 december 2015

Där rök Julskinkan

Det var inte bara Julfirandet som rök i år.
Nu är Julskinkan rökt också.

Det blev lite sent med skinkan i år  eftersom jag jobbade natt på Julafton.
Tänkte ta den idag på juldagen istället.

När jag tittade ut efter att ha sovit halva dagen så kunde jag konstatera att det verkligen inte var något Julväder....6 plusgrader ingen snö och grön gräsmatta.
Det kändes lite fel med Julskinkan faktiskt,så jag fick en idé.

Jag tar och röker skinkan i min BBG smoker.
Sagt och gjort.
In med Alved och sen in med skinkan.
Vad jag inte tänkte på det var att även om vädret är milt så är ju dagarna lika korta som dom brukar vara i December...Så efter några timmars rökande var det helt svart ute.
Efter 7 timmar i smokern såg skinkan ut så här... Nya tider nya traditioner.
Svart & Rökt
 

tisdag 22 december 2015

En Klappfri Jul

Varför ger vi varann Julklappar ?

Ytterst sällan för att den vi ger till behöver en julklapp.

Ger vi till våra bortskämda ungar så är det knappast nåt dom behöver utan snarare något dom kräver för att inte framstå som fattiga inför kompisarna, och slippa bli mobbade i skolan(i.af. om dom får säga det själva)
Mobilen dom fick förra året är ju både trasig och omodern. Likaså dataspelen.

Så vi följer slaviskt önskelistan och hoppas innerligt att det blev rätt.
När dom sen öppnar paketen får vi i bästa fall ett tack och dom försvinner in på sina rum med dyrgripen.

Sen har vi alla gamla släktingar som ger Julklappar för att inte glömmas bort.Dom köper kläder som dom själva önskar att dom kunde ha, till tonårsdottern som hon aldrig kommer att sätta på sig...Varje år samma sak.
Eller också går släktingen in på nån butik som säljer skivor och frågar vad en 13 åring lyssnar på för musik,sen köps den skivan på CD...
Tonåringen vet knappt vad en CD är för något.
Men det spelar ingen roll eftersom hon endå inte lyssnar på mello-artister.

Vuxna som ger varann Julklappar är ändå mer patetiskt.
Vi ger inget dyrt det är ju tanken som räknas...Alltså blir det nåt krafs att ställa i fönstret....Jag vet inte hur många lyktor,änglaspel,garntomtar eller Glögg-set som jag fått i genom åren....På Julmarknader kryllar det av hemgjort dyrt pynk som ingen vill ha...Men folk köper i.a.f....För det är ju bra att ge bort i Julklapp.

Kan vi inte bara skippa Julklapparna ?

Varje år slår Julklappsförsäljningen nya rekord och sopberget växer.
Ta och tagga ner Julhysterin...Känner ni att ni har pengar över så kan ni amortera av på lånen (egna eller andras)det kommer att behövas inom en snar framtid.

Själv ska jag jobba natt över Jul
Jag ska umgås med samhällets mest utslagna loosers på Rättspsyk.
Dom behöver också Jul.


Till sist tänkte jag rekomendera lite Julmusik som inte är sönderspelad.
Det blir Svenskt för hela slanten.
Först ut en ganska ny version av Jingle Bells med Amanda Bergman  ifrån Gagnef i Dalarna.Hon gör den i en fantastisk vemodig skön version.
 

Sen en bortglömd klassiker med en bortglömd världsstjärna.
Harpo 1976.



Sist världens bästa sångerska som gick bort  för snart ett år sen.
Här i tidernas julBlues  ifrån 1952 tillsammans med Povel och gubbarna.
Upmärksamma lyssnare känner säkert igen att det är ifrån den här låten Som JUST DE har samplat Alice till sin Julhit.Jul igen.




fredag 18 december 2015

FulTomten

Tomten är en pervers sexgalning.






Om ni inte är lika oanständiga som Tomten
Undvik Tomten i Jul.

tisdag 15 december 2015

Svenskarnas dubbelmoral 2

Vi Svenskar är så duktiga på att leva miljövänligt.

Det är som ett mantra som vi försöker övertyga oss själva med....Men det är bara bullshit att Svenskarna bryr sig om miljön.....Vi skruvar i lågenergilampor i rummen hemma och installerar timers och rörelsevakter som släcker och tänder så att vi minskar elförbrukningen med en hundring per år....Sen köper vi tonvis med ljusslingor ,julgransbelysningar, elljusstakar , lysande renar och tomtar så att elförbrukningen går upp med flera tusen istället...
Det är ju så mysigt !

Ungdomar är fan värst.
Först skäller dom på oss äldre att vi inte ska köpa mjölkprodukter för att koprutt är ett stort miljöproblem...Sen sitter dom framför datorn,TVn,paddan och radion samtidigt ?
Därefter slänger dom sig i jacuzzin , slår på elgolvvärmen på fullt och öppnar sen fönstret när det blir för varmt i badrummet....Skärmarna dom nyss använde är såklart fortfarande på...
Men dom tänker i.a.f. på miljön.

Om man tittar på TV-programmet "Vem vill bli miljonär" eller liknande program så är det alltid samma sak när dom frågar vinnarna vad dom tänker göra för pengarna ?  Då svarar våra klimatsmarta Svenskar att dom ska köpa Fyrhjuling, Snöskoter, Husbil, Terrängbil eller åka utomlands....
Jag har aldrig hört att dom lägger pengarna på något miljövänligt.

Jag hörde en gång en föreläsning om miljön av en miljöexpert...Han sa att det bästa vi kunde göra för miljön det var att leva som på 60-talet....Ja alltså bara en bil per hushåll och cykla till jobbet....Inga utlandsresor, bo trängre. Inte tokshoppa som nu utan lappa och laga, samt köpa inhemska produkter, och äta mindre.
Det låter inte alls som Svenska vanor.....Svenskar vill inte offra nånting av sitt lyxliv...Vi kan tänka oss att byta till miljövänligare glödlampor och en miljövänligare bil,bara den är lyxigare och ballare  en den gamla....Men nåt riktigt offer för miljön det vill vi inte alls göra....Tvärt om.
Nu håller vi på att förgifta omvärlden med vår dåliga livsstil...

Svenskarnas utsläpp ökar utomlands  Vi flyger mer och mer utomlands och handlar en massa billigt skit från u-länder som har skitiga fabriker,sen ska vi hämta hem allt till Sverige med långa transporter på havet i orenade Dieselskorvar....Allt för att vi Svenskar ska ha allt så billigt som möjligt...
Hur många klimatsmarta Svenskar är beredda att betala 1500:- för en T-shirt som är gjord i Sverige istället för 150:- för en från Kina ?  Eller 15 000:- för en TV gjord i Sverige istället 5 000:- för en Kinesisk ?
Nej det enda vi är bra på i det här landet,
det är en nationalistisk övertro på våran egen förträfflighet.


Del 1
Av

söndag 13 december 2015

BITTERPITTENS extraknäck(t)

Var är ni ?

Här har man huggit granar sen innan Fan fick på sig tofflorna i morse.
Och lockat med billiga Julgranspriser.
Vad är det för fel på er ? Måste granarna ha åkt lastbil ifrån Danmark eller Tyskland för att duga åt er ?   Vad är det för fel på närodlade ekogranar ?

Jag fattar inte ett barr.

Det här barkar åt skogen.

Det här är nog inte min gren.

Inte en kotte vill handla.


onsdag 9 december 2015

Sveriges neutralitetspolitik

Sverige är neutralt.

Så neutralt att vi släppte Nazisterna igenom Sverige för att slakta Norrmännen utan att vi protesterade ,under andra världskriget.
Nu mer har vår neutralitetspolitik gjort oss till en fristat åt Jihadister.

Men nu börjar det bli lite jobbigt att vara neutrala.
Efter terrordåden i Paris så har ju Frankrike bett oss om militärhjälp,Och vi är ju med i EU och har förpliktelser emot andra EU länder....Dessutom var Ju Sverige snabba med att lova att hjälpa till när alla andra EU länder tackade ja.

Men när Frankrike ville ha hjälp av våra JAS-plan då blev det lite besvärligt.
Det var ju inte så vi hade tänkt...Sverige ville väl som vanligt bistå med nåt soppkök eller nån utbildning i Marschteknik eller dyligt,men JAS ? nä det hade vi inte tänkt oss.
Plötsligt var JAS-planen fel bestyckade för bombning,och piloterna hade fel utbildning för strid,och vi hade nog inte råd.

Världens dyraste stridsplan går alltså inte att använda i krig.
Vad ska vi ha det till då ?

Utrustningen på bilden måste vara attrapper

Sen hörde USA av sig och ville även dom att vi ska hjälpa till i kriget mot IS.
Nu blev det riktigt besvärligt....Dom flesta riksdagspartier vill ju in i NATO och då finns det ju ingen anledning att säga nej......Sossarna brukar ju hävda att vi inte behöver vara med i NATO eftersom vi redan har ett så bra sammarbete med NATO endå....Då blir det ju också svårt för dom att säga nej.
Dessutom blir det ju väldigt fegt om Sverige återigen ska fega ur som vi gjorde under andra världskriget.....Men hur går det då med neutraliteten ?
Det blir svårt att äta upp kakan och ändå ha den kvar.

Och hur blir det med alla Jihadister som vi gett en fristat åt ?  Dom kanske lackar ur och börjar spränga Globen,slottet och riksdagshuset ?
Vem vet ?
Välkommen till verkligheten Sverige.

måndag 7 december 2015

Krig mot Bilprovningen.


Så var det dags att besikta 245an igen.
Förra året gick det ju inte så bra....Bilprovarna var så nitiska att dom hittade nya fel hela tiden.
Det tog 3besiktningar och lika många månader att få igenom bilen den gången.

Jag tror att dom har order uppifrån att försöka skrota ut gamla bilar så att vi som trilskas med systemet ska bli tvungna att köpa nya bilar....När jag besiktar riktigt gamla bilar då är det minsann aldrig några problem...Nej dom ses som kulturskatter värda att bevaras och bidrar ofta till lite pittoreska inslag i stadsbilden och deltar i cruisingar och dylikt....När dom ska besiktas då lägger besiktningsmannen ner hammaren och säger leende att "Det ser ju bra ut det här" och "Dom brukar vara lite glappa i framvagnen dom här".

Men med 245an är det annorlunda.
Den ska dö!   Verkar dom ha bestämt sig för.

Så i år var jag förberedd ...Dagen innan besiktningen hade jag gått igenom hela bilen och letat fel...Jag hade svetsat 2 hål i golvet och en tvärbalk och tänkte att nu jävlar ska det väl duga åt dom.
Mycket riktigt.
Besiktningsmannen började hacka frenetiskt i underredet på Volvon...Inte mindre än 3 gånger gick han igenom hela underredet fram och tillbaka hackade och slog..Till slut när det knappt finns nån underredsmassa kvar att hacka bort så ler han och säger att "Det ser ju skapligt ut det här"
" Men här finns ett litet hål"
Jo då...I infästningen till främre bärarmen på höger sida hittade han ett litet rosthål.
"Du får en månad på dig att fixa det sen är det körförbud" sa han.....En månad....I helvete heller ...Jag var så inställd på att bilen skulle gå igenom att jag inte kunde tänka mig nåt annat.
Nu är det krig tänkte jag.
Dom ska fan inte knäcka vare sig mig eller 245an....I vredesmod körde jag hem och svetsade bilen på direkten....Mindre än 3 timmar efter första besiktningen var jag tillbaks och besiktade om 245an.
Dom såg lite paffa ut på bilprovningen,men den gick igenom...Jag passade på att fråga hur dom kollar rosten på nya bilar som har plastkåpor överallt utanpå balkar och golv...."ja dom kan vi inte kontrollera" svarar bilprovaren då......Nä hä....Dom kan heller inte kontrollera bromsarna om bilen har konstant fyrhjulsdrift....Det skiter dom i....Huvudsaken dom får bort gamla bilar från vägarna,så spelar det ingen roll om dom moderna bilarna är rosthögar utan bromsar.
Men mig ska dom inte knäcka så lätt....Jag kämpar på.
Den ensamma lilla mannen mot det stora konspirerande samhällssystemet.

Gamla blogginlägg om Bilprovningen.







fredag 4 december 2015

KrogBrudar

BITTERPITTEN tar tempen på krogbrudarna.


På väg in på krogen



Inne på krogen




På väg hem från krogen


tisdag 1 december 2015

Utskälld Julkalender

Idag har jag sett första avsnittet av årets Julkalender.

Den handlar om en familj som reser i tiden och testar på hur barnen har det i olika tidsepoker...Det påminner ganska mycket om Historieätarna, fast för barn,och det är även Lotta & Erik som är programledare.

Jag tyckte att första avsnittet var bra,och jag tror säkert att både vuxna och barn kan ha glädje av den här julkalendern.
Men tydligen har det väckts en hel del ilska mot årets julkalender.
Folk är tydligen förbannade för att det pratas om snoppar och slidor i ett avsnitt....
Va fan har hänt med det här landet egentligen ?

Vi var ju bäst på att öppet prata med våra barn om sex.

Men nu tycks vi ha fått nån Amerikansk religiös moralpanik i det här landet.
Varför då ? varför ska vi backa till 50-talets moralpekpinnar ? Ska vi lura i barna att dom kom med storken igen ?

Jag ger mig sjutton på att samma föräldrar som inte tycker att deras barn ska få veta hur dom blivit till,är samma föräldrar som försöker få barna att tro på Tomten,Tandfen och Maria Montazami.

Redan när barna är små och börjar fråga hur dom blev till så ska dom få veta det tycker jag ...Varför ska man slå i dom en massa lögner ?

En del tycker att årets julkalender är vänstervriden...
Om det är vänstervridet att tala om snoppar och slidor och vuxenskönt.
Då är Högern riktigt illa ute.