Sök inlägg

söndag 23 november 2014

Pensionärsjävlar

Dom är överallt nu...Dom stoppar opp köerna i livsmedelsbutikerna...Försenar bussarna till kryssningsresorna...Korkar igen foajéerna med sina rullatorer och tränger sig före på museer och biografer. Backar man inte undan får man en käpp eller ett paraply i ögat.

Förr var dom liksom tacksamma för att dom hade överlevt ett långt yrkesliv,sålde av sina avbetalda hus och bilar och satte sig i nån liten pensionärslägenhet och inväntade döden, medans dom passade barnbarnen...Inte klagade dom heller fast pensionerna knappt räckte åt kattmat...Kokade fiskpudding på Gädda och Mört....Stoppade strumpor och lappade byxbakar...Men dom var nöjda.

Nu klagar dom på låga pensioner trots att Pensionärena har samma inkomst som en 28 åring.
Dom bor kvar i sina stora hus har nya bilar och är ständigt på resa nånstans....Marknadskrafterna har upptäckt att Pensionärer är köpstarka och nu riktar sig även Reklamen till pensionärerna.

Men inte nog med att dom har bra pensioner...Dom tar jobben ifrån arbetslösa ungdomar utan A-kassa, eftersom det är billigare arbetsgivaravgift för pensionärer...."varför ska inte jag få jobba om jag vill" säger dom helt oförstående när nån påtalar att ungdomar inte har jobb.

Hur kunde det bli så här ?  Jo 40-talisterna blev pensionärer....40-talisterna har ju alltid varit en stor jobbig grupp som alltid tagit för sig...68 var dom kommunister som skrek på barrikaderna och ville ta makten ifrån kapitalisterna....Några årtionden senare var det dom som var kapitalisterna som styrde och ställde med oss andra...Det är knappast en tillfällighet att när Sveriges pensionssystem står på ruinens brant så är 40-talisterna dom sista som får en anständig pension. När nästa generation ska ha pension då är pengarna slut.

Men det finns hopp...och det kommer från oväntat håll,nämligen ifrån 40-talisterna  själva....Bortskämda med att livet ska gå som på räls och alltid följa minsta motståndets lag så har 40-talisterna blivit livströtta när inte kroppen är ung och vacker längre,och nu börjar dom kräva assisterat självmord på självmordskliniker i Schweiz...Fan trot...Kaxiga ända in i döden.

13 kommentarer:

 1. Avundsjukan lyser igenom, stå ut ett tag till så är du där.

  SvaraRadera
 2. Nja. Jag har nästan 20 år kvar till pension,beroende på hur mycket dom höjer pensionsåldern. Dessutom kommer min pension att bli så uselt dålig att jag inte kommer kunna leva på den iaf.

  SvaraRadera
 3. Var inte orolig, när det blir dags för dig så har dom nog återinfört ättestupan men till skillnaden mot tidigare är att du måste nog ha sparat pengar så har råd köpa biljett.

  SvaraRadera
 4. Klart som fan att pensionärerna ska ha det bra. De har jobbat och slitit ett helt jävla yrkesliv för att bygga upp samhället och välfärden. Det vore väl då själva fan om de inte då ska ha rätt att ha ett bra återstående liv. De som borde sättas åt är de osnutna ungtupparna som inte är torra bakom öronen, men beter sig som om de ägde hela världen. Tvi! /tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. För första gången i historien är pensionärerna rikare än arbetande ungdomar. Det kan väl inte vara rätt ?
   Det är väl nåt fel när pensionärer har råd med nya bilar medans ungdomar inte har råd med bil alls.
   Det var mycket mer osnytna ungtuppar som trodde att dom ägde världen när 40-talisterna var unga än det är nu.

   Radera
  2. Hur kan det vara pensionärernas fel att ungdomarna inte har råd med bil? Nä, alltför många av dagens ungdomar ska ha allt serverat på silverfat utan någon egen arbetsinsats.
   - Va? Måste jag jobba? Orka…
   Bortskämda var ordet! Och sedan så är det faktiskt på det viset att många, många pensionärer varken har råd till bil eller några utlandsresor, de har knappt råd till den medicin de behöver. Visst finns det även pensionärer som har det bättre ställt, men varför ska de behöva skämmas för det? /tompas11

   Radera
  3. Faktum kvarstår att det är dom unga som ska försörja den äldre generationen som är en väldigt stor grupp. om dom yngre då är både färre och har sämre betalt än pensionärerna så går det inte ihop helt enkelt. Förr var det en självklarhet att en pensionär fick gå ner i standard för att klara sig. Och visst finns det många fattiga pensionärer men det är inte dom jag pratar om.
   Det är klart att det finns bortskämda ungdomar,men det här blogginlägget handlar om dom jobbiga rika pensionärerna som inte har fattat att Sverige är bankrutt.

   Radera
  4. Jaha så det var bättre förr då? Ju förr desto bättre eller nåt i den stilen. För förr så var de fattiga verkligen fattiga och de som var rika de var verkligen rika, men de rika var ju inte så många att det störde de som verkligen var fattiga, eftersom de som var fattiga hade fullt upp med att överleva dagen något som de rika tog med en klackspark. /tompas11

   Radera
 5. Konstig matematik. Jag klev av jobbkarusellen efter nära 50 års skatte och pensionsinbetalningar. Tror knappast att en 28 åring med jobbambitioner skulle nöja sig med min lön. Tyvärr så var jag staten trogen för att senare bli uppköpt av amerikanska riskkapitalister som snodde pensionspengarna dom fick med vid köpet. Det innebar att det försvann ca 2500kr/mån så nu ligger man på existensminimum.
  Självklart är jag gnällig och bitter men det brukar gå över efter morgonens första kaffekopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skillnaderna på folks standard har blivit större nu i det nya Sverige. Fler rika och fler fattiga när riskkapitalisterna bedriver lotteri med våra skattepengar.

   Radera
 6. Var det inte sossarna som skulle göra var man till kapitalist och införde aktiespekulation med en del av pensionspengarna?

  Nu är inte den delen procentuellt så stor men är det så illa som beskrivs så är det ju tuvan som kan stjälpa lasset.

  För övrigt så frågade jag av en sån där "pensionsfondaktiemälklare", som ville att jag skulle anlita han att spekulera med mina penssionsparpengar, hur han tänkt sig: -"jag tar en procentuell del av vinsten" sa han. Jag frågade ifall han tar en del av en eventuell förlust också men då fattade han helt plötsligt inte vad jag menade. Med sådana gubbar känns det som om det är lika bra att pengarna i madrassen.

  Som en vis gubbe sa -"har jag pengarna i madrassen så kan jag sticka åt barnen ett par hundringar när dom besöker mig och då är det mera troligt att jag får några besök när jag blir gammal".

  SvaraRadera
 7. Ja pensionslotteriet är nog den största skandalen i Svensk politik nånsin.Det värsta är att dom var med på det allihopa,inte bara sossarna.

  På senare tid har det varit problem både med att sätta in pengar på banken och med att ta ut dom. När man sätter in så ska dom ha kvitto på var pengarna kommer ifrån och ställer en massa frågor. Och ta ut det är ju skitkrångligt nu när dom inte vill hantera kontanter. Ingen ränta får man heller,så i dagsläget är det ju helt idiotiskt att ha pengarna på banken.

  SvaraRadera
 8. Det finns väl knappt någon kontanthantering kvar på bankerna idag. Det kostar dessutom att sätta in pengar (i alla fall här) så varför ska jag gå till banken och sätta in kontanter då? Värst måste det vara för gamla människor som i alla tider har handlat med kontanter. Nu är det istället en massa koder de ska försöka komma ihåg och teknik som de inte förstår sig på.

  SvaraRadera