Sök inlägg

onsdag 5 november 2014

Nya arbetskläder

På mitt jobb har vi nu fått arbetskläder.
 Ja förr i tiden hade vi vanliga vita sjukhuskläder,men i många år har vi haft våra vanliga civila kläder på arbetstid.
Dom nya arbetskläderna  finns i några varianter men basen är svarta fickbrallor och T-shirt.
Inte så komplicerat kan tyckas...Åtminstone inte för oss män... Bortsett från lite märkliga storlekar med lite byten som följd och några uppvikta byxben så har det funkat ganska bra.

Men för kvinnorna har det inte varit lätt. Jag har nu till fullo förstått att kvinnans kropp är mycket mer komplicerad och exklusiv än mannens. Det är nästan ingen av kvinnorna som är nöjda med sina byxor.
Antingen går dom för lågt eller för högt. Dom skär in i nåt gammalt ärr från nåt kejsarsnitt eller blindtarms operation.
 Dom har för säckiga ben eller tight rumpa.Döljer inte valkarna.Eller också sitter dom bara fult och får kvinnorna att känna sig som en manlig vaktmästare.
T-shirtarna kan dom inte heller ha,dom är för trånga i halsen tycker kvinnorna. Men vi män kan ha samma T-shirtar utan att dom är trånga i halsen.?!  Det beror så klart på att kvinnor vill ha öppet i halsen så att behagen syns.

Plötsligt inser jag det geniala i att kvinnor inom vården inte hade byxor förr. En vit städrock one size fits all,det var ju perfekt . Eller en kort kjol med resårmidja . Hur fel kan det bli liksom ?
Jag kommer på att det skulle väl vara en bra idé att använda det gamla konceptet i nån modernare variant. Svart då förstås...Och kanske med stay upps i några olika personliga varianter.

I morgon är det jag som tar ett snack med mina chefer...Det här kan bli riktigt bra för arbetsmiljön.

9 kommentarer:

 1. Snacka om friskvård! :-) /Hillbillie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja både patienter och personal skulle bli friska :)

   Radera
 2. Hehe, ja du ser, det var inte så svårt att räkna ut det där ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog är männen mer possitiva till förslaget än kvinnorna.Jag begriper mig inte på kvinnor.Nu får dom ju fortsätta krångla med byxor som inte passar.

   Radera
 3. Ha ha!! Lycka till med att få igenom det förslaget!!

  SvaraRadera
 4. Opassande kläder passar inte en kvinna. :-) Och faktiskt inte en man heller - om han verkligen känner/tänker efter!! ;-)

  SvaraRadera
 5. Kvinnokroppen är väldigt speciell. Jag antar att det är anledningen till att vi gillar den så mycket.

  SvaraRadera
 6. Kvinnlig "Björnes magasin"kläder någon?

  SvaraRadera