Sök inlägg

tisdag 11 mars 2014

Censur i Sverige

Om jag hade sagt för 15 år sen att Svenska media är censurerad så hade ingen tagit mig på allvar (det kanske dom inte gör nu heller) Men nu är det sant att media bedriver censur....I Danmark är man upprörd över Svensk valcensur och vill att Europarådet övervakar det Svenska valet så inte demokratin äventyras.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/dansk-kritik-valcensur-i-sverige_5222981.svd
Det är inte bara Danmark som oroas....Reportrar utan gränser konstaterar att Sverige nu har fallit till 10 de plats vad gäller yttrandefriet.Och vi har blivit sämst i norden.
http://www.europaportalen.se/2014/02/svensk-media-fortsatt-ofriast-i-norden?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&ut
USA faller mest på listan.....Och dom drar med sig oss i fallet,eftersom vi blivit USAs spioninformatörer nr 1 i Europa. Och Carl Bildt blivit Obamas Pitbull.

Den vanligaste censuren är ju när inte media vill skriva att det är en person av utländsk härkomst som jagas för ett brott...Ibland står det t.o.m att det är rikslarm och man vill ha tips från allmänheten. Sen är det en pixlad bild och en beskrivning som , han hade huvjacka ! Om man vill ha hjälp från allmänheten så måste väl allmänheten få lite information ?....http://www.expressen.se/gt/rolex-bedragaren-jagas-av-polisen/

Ofta skriver inte ens media om vissa brott.....Det har t.e.x varit väldigt tyst om att ett 10tal handläggare på migrationsmyndigheterna är misstänkta för att tagit mutor i utbyte mot uppehållstillstånd....Det har säkert betydelse att alla misstänkta är Afrikaner......Likadant är det med Vänsterhuliganerna som attackerat migrationsverkets lokaler 27 gånger utan att media hakar på...Hade det varit Sverigedemokrater eller nazister då hade det blivit ett jävla liv i pressen.... Här nedan en bra artikel av Jan Guillou om detta.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article18422912.ab

I Sverige måste man tycka rätt för att inte bli utstött....Det gäller att dina åsikter är PK annars censureras du bort....Jag kom att tänka på det häromdan när jag såg en Norsk film som heter.För snöen faller http://www.imdb.com/title/tt2560440/ Den handlar om hedersmord,och det slog mig att det inte går att göra en sån film i Sverige....Reza Bagher (poppulärmusik från vittula,Vingar av glas) har försökt göra en sån film i 10 år.. men det går inte.Alla inklusive Svenska filminstitutet motarbetar honom och säger till honom att det är för känsligt att göra en sån film i Sverige.......Ett annat exempel är Stefan Jarls senaste dokumentär om klasskilnaderna i samhället som stoppas av SVT för att den är för kontroversiell när det är valår.
 http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article18303381.ab
Har Sverige blivit en censurstyrd halvdiktatur ? Eller har Sverige alltid varit det ? Är det kanske bara så att vi inte sett det förut innan vi hade internet ?
Det kan ni ju fundera över medan Facebook bygger ännu en övervakningscentral i Svergie.
http://www.expressen.se/nyheter/facebook-bygger-ny-serverhall-i-sverige/
Samtidigt som våra dagstidningar bara tillåter Facebookanslutna att använda komentarsfälten....Edward Snowden blev en hjälte i hela världen när han avslöjade att Facebook spionerade på sina användare för USAs räkning.....Och i Europa väckte det bestörtning bland politikerna.....Men här i Sverige är det bara censurerade kyliga leenden ifrån politikerna..

6 kommentarer:

 1. Men problemet blir ju det omvända när de censurerar så här. Alltså att så fort media pixlar en bild, eller är knappa med informationen, börjar folk utgå ifrån att det är en person av utländsk härkomst som det handlar om. Så huruvida den där sortens censur är så genomtänkt, kan man ju fundera över. Och då inte bara med tanke på att en efterlysning med nästan inget signalement, egentligen inte kan betraktas som en efterlysning.

  SvaraRadera
 2. Ja man kan ju undra hur dom tänker.

  SvaraRadera
 3. På flashback reder dom nog ut sånt där, rätt så fort, ifall man är intresserad att veta vem det är dom pixlat. I vissa fall misstänker man ju att dom tagit något standarpixlat foto eller så har dom suttit i fikarummet och klippt siluetter.

  Sen så har jag alltid undrat hur dom kategoriserar ligisterna åt vänster respektive höger och sedan får det att verka som om ligisterna till vänster skulle vara "bättre" än de till höger. Lite som om ett fotbollslags huliganer skuller vara bättre än ett annat lags huliganer.


  SvaraRadera
 4. Eftersom vänsterhuliganerna kallar sig för antirasister så får dom legitimitet per automatik.Sen spelar det tydligen ingen roll att dom är odemokratiska terrorister.

  SvaraRadera
 5. Som vanligt... Tummen upp för dina reflektioner :)

  SvaraRadera