Sök inlägg

måndag 18 november 2013

Telefonförsäljare

Det räcker tydligen inte med att vara med i NIX-telefon för att slippa telfonförsäljare. Om man har nåt abonnemang,avtal eller råkar finnas med i deras register så går det tydligen bra att ringa ändå enligt många telefonförsäljare....Eller om man som jag ,råkar ha ett gammalt OK-kort.. Jag har inte använt kortet på minst 10 år,men ändå kommer det kontoutrag stup i ett.....Och så ringer dom också...En gång ringde dom från OK och ville sälja el....Jag frågade då om dom hade slutat sälja bensin ? Försäljaren svarade lite förläget att dom behövde bredda sig.....Jag kände mig väldigt obekväm....Alltså !  Företag ska göra det dom ska..Och inte en massa annat....ICA ska sälja mat,och inte vara bank och postkontor....Systemet ska sälja sprit.inte alkoholfritt öl och vin och låtsas att dom helst såg att vi slutade handla alkohol hos dom....OK ska sälja bensin,tändstift och olja. Inte bananer varmkorv och el.......För att vinna tid sa jag åt försäljaren från Ok att jag måste kolla opp mitt nuvarande el-avtal så att jag kan jämföra med deras (enligt honom)superbilliga erbjudande....Det gick han med på...Och ringde igen ett par dar senare.....Då hade jag kollat mitt el-avtal och kunde konstatera att OKs erbjudande inte alls var billigt...Det sa jag också till honom....Döm om min förvåning när han då övergick till att sälja försäkringar....OK var tydligen ett försäkringsbolag också...Och bra var dom också....Man är mycket bättre försäkrad hos OK än hos dom andra försäkringsbolagen förklarade försäljaren...Dessutom mycket billigare....Det lät riktigt bra faktiskt. Så bra att jag övervägde att nappa på erbjudandet...Så jag sa åt honom att han kunde väl skicka hem en brochyr eller ett avtal som jag kunde läsa igenom.?   Nej så jobbar vi inte här sa killen från OK...Det var bara muntliga avtal via telefon som gällde....Pappersavtal eller brochyrer existerade inte förklarade han..Nähä men jag fick lära mig redan i grundskolan att alltid läsa igenom det finstilta innan jag skriver på ett avtal sa jag till honom.Om ni inte ens har ett skrivtligt avtal då är ni oseriösa skojare...Då la han på luren...sen dess kräver jag alltid skrivtliga avtal av telefonförsäljare... Det är ett bra sätt att bli av med dom flesta
.
En kompis till mig som heter Sten, kör med lite mer kontroversiella metoder för att bli av med telefonförsäljare...Ibland om nån försäljare ringer och frågar efter Sten,så svarar Sten att Sten är död.Jag är bara här och vattnar blommorna...Han har också förklarat för försäljarna att han mer än gärna handlar på avbetalning hos dom.För ingen annan vill ge honom kredit,inte ens kronofogden.... En annan variant han kör med är att lägga telefonen vid radion och slå på radio-Dalarna...Då får försäljaren prata med radion.

Ett annat bra knep jag vet,det är att säga åt försäljaren att man inte har tid nu,och be om försäljarens hem nummer...dom brukar inte uppskatta att bli uppringda när dom är lediga.

Nu har det dykt opp ett nytt problem också....Det ringer på min mobil,men när jag svarar är det ingen där. Numret är 0771181006. Det visar sig när jag Googlar numret att det finns hundratals förbannade telefonabbonnemangsinehavare som har problem med detta nummer. Det är ett telemarketingföretag som jobbar åt BOXER som har numret ,och tydligen går det till så att dom ringer upp ett tiotal nummer samtidigt. Den som svarar först får prata med försäljaren ,men dom övriga 9 får bara tyst i luren.
Dom ringer mig varje dag.Jag vägrar svara......Nu har jag bestämt mig...Jag ska ringa upp BOXER och säga opp mitt abonnemang där .....När dom frågar varför,så ska jag säga åt dom att jag inte står ut med deras oseriösa ,aggressiva marknadsföring ,och att dom kan dra åt helvete !

3 kommentarer:

 1. Det går inte att ringa till Boxer och säga upp avtalet, det har jag försökt. De godkänner endast skriftlig uppsägning (inget muntligt "avtal" åt det hållet inte, men väl ifall du vill beställa något).

  Alltså inte mail utan det skall vara gammal hederlig snigelpost, på papper med frimärke. Gissar att det är många som i affekt ringt till dem.

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag riktigt förbannad...Det behövs ett folkuppror.

  SvaraRadera
 3. Hahahaha sten är död. Ja vattnar blommorna. Asbra tips ju.

  SvaraRadera