Sök inlägg

torsdag 18 augusti 2022

Elefanten i rummet

 Elkaoset sprider sig

Nu tävlar Politikerna med varann om vem som kan erbjuda bästa elkompensationerna till folket i vinter när elpriserna väntas bli femdubbla mot det normala.(efterssom alla partier har olika förslag så kan dom vara säkra på att inte få igenom sitt eget) Parallellt med priset diskuteras även att det kan bli elbrist i vinter. Vissa områden kan tvingas stänga av strömmen vissa timmar för att den helt enkelt inte räcker till. Orsaken till elbristen och dom höga priserna tänker jag inte gå in på i detalj annat än att det så klart är våra politikers fel. 

Några saker bara

På 70-talet fick villaägare statliga bidrag för att byta ut sina värmesystem mot direktel. Det fanns överskott på kärnkraft och staten ville att vi köpte mera el. många kakelugnar och vedspisar slängdes ut.

På 90-talet när vi gick med i EU så gick vi också med i den fria avreglerade elmarknaden.Nu kan vi inte längre styra våra egna priser.

På 2000-talet gav alliansregeringen Google och Facebook stora elrabatter som innebär att dom nästan inte betalar nånting alls för strömmen,sen har det fortsatt med Amazon,Microsoft med flera under den rödgröna regeringen.

Sen nedläggningen av kärnkraftverken utan att kompensera med tillräcklig el från andra källor.

Så medan vi sitter i våra eluppvärmda hus påhejade av politiker, som för bara några år sen ville förbjuda vedspisar, så eldar våra Amerikanska nätjättar i Sverige upp ström motsvarande minst ett Kärnkraftverk. Då börjar alla prata om att vi nog måste börja spara på våran hushållsel.MP vill att vi tilläggsisolerar våra hus. TV 4 föreslår att vi stänger av handduksvärmaren och duschar i kallvatten. Det kommer förslag om att sänka inomhustemperaturen till 17 grader.Släcka alla lampor, minska skärmtiden,sluta diska i diskmaskin.mm.

Media, politiker och experter talar i TV och radio om hur viktigt det är att alla drar sitt strå till stacken... Men ingen nämner Elbilen. En Elbil drar ca 2000KWh/ 1000mil. Det är lika mycket som det drar att värma opp ett hus en kall vintermånad. Men ingen tycker att vi ska ska sluta köra elbilar för att spara ström.

Elbilen är ju en helig ko,den får ingen röra i PK-Sverige. För alla Svenska politiker har bestämt att El-bilen är vår tids frälsare, den får inte ifrågasättas. Inte ens när den (som just nu) drivs av oljeeldad el från Karlshamn.

Skäms på er Politiker

Avgå Alla!


 


4 kommentarer:

 1. Har redan sedan länge insett att elbilen inte är någon slutgiltig lösning men vad är alternativet!?
  Snittar nu på runt 9000:- i månaden i diesel. Förresten så är vi ju "bäst i klassen", sämsta dieseln till högsta priset. Med finländsk diesel i tanken kommer jag nästan 20% längre för samma peng.

  SvaraRadera
 2. Skulle aldrig falla mig att skaffa Felbil...

  SvaraRadera
 3. Jag har en cheva pickup-84 med 6,2L v8 Diesel. Den går inte att köra på mackdiesel. Jag måste tanka den med blankdiesel från båtmacken annars hackar den och vandrar på varven opp och ner. På mina gamla traktorer växer algerna i tanken med mackdiesel. Det här landet är så jävla kört !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det skattevänligt och miljövänligt. Tuvärt börjar det vara kört att få tag på något från båtmacken... ifall man inte har riktigt bra försänkningar

   Radera