Sök inlägg

fredag 15 juli 2022

Vi har ingen lokal!

 Ungdomar brukar alltid klaga på att dom inte har nån ungdomsgård.

Det duger inte att sitta hemma hos varandra,eller att ha utomhusaktiviteter heller. Inte heller verkar dom nöjda med att åka runt i svindyra A-traktorer och spela skithög Norsk techno på bilstereon för 50 tusen. Nej en lokal ska dom ha, annars kanske dom måste råna pensionärer och kiosker,eller köra sönder blomrabatter och gräsmattor?

på RadioDalarna var det ett inslag nyligen om en ny ungdomsgård nånstans utanför Gagnef. Den var så efterlängtad och nu hade äntligen ungdomarna nånstans att ta vägen. Men döm om min förvåning när dom berättar att ungdomsgården är öppen för alla mellan 14 och 25 år... Va?... 25? ska 25 åringar sitta på en ungdomsgård och löka? Vad menas?

 För det första är det nån som tror att fjortonåringar vill gå dit om det hänger en massa missanpassade 25åringar där? Ja missanpassade måste dom ju vara om dom är 25 och hänger på en ungdomsgård.

För det andra, 25åringar ska arbeta. Om dom är arbetslösa så är det bara att häva sig iväg till närmaste äldreboende och börja jobba. Och skulle dom mot förmodan få för mycket fritid över så kan dom väl hjälpa sina gamla Mor och Farföräldrar med handling eller skjutsa till vårdcentralen och apoteket. Och har dom inget körkort så är det det som dom ska lägga sin fritid på att ta, och inte på att hänga på en ungdomsgård.

Ska det aldrig bli nån ordning på det här jävla landet?
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar