Sök inlägg

lördag 29 januari 2022

25 års mobbing

 Igår var det 25 år sen det första Robinson introducerade

Mobbing TV i Sverige.

Först blev det folkstorm. Svenskarna hade fortfarande lite moral kvar och tyckte att det skulle vara tävlingar kamratskap och äventyr, inte pakter,utfrysning och psykterror. Jag minns att man klippte om programmet lite grann i början för att blidka tittarnas dom.

Men det stod inte på förrän tittarna älskade mobbing-tv, och Robinson blev en succé. Tittarna älskade att se gråtande deltagare bli baktalade,förnedrade och utröstade.Skolbarnen lekte Robinson på rasterna och mobbingen tog fart.

Efter Robinson släppte spärrarna och Svensk TV förlorade oskulden, nu var det mobbing och förnedring som gällde. Flera mobbing och förnedringsprogram följde.

Farmen, Big Brother, Paradise Hotell, där Tv-kanalerna aktivt letar efter svaga deltagare som lätt ballar ur och gör "bra TV".

Det har blivit så vanligt med förnedring och mobbing att man inte ens tänker på att Idoljuryn bestående av vuxna besserwissers ser ner på ungdomarnas musik och njuter av att säga hur dåliga dom är.(när det i själva verket alltid har varit ungdomar som ägt musiken i alla tider) Eller att Arga Snickarn idiotförklarar alla andra än honom själv. De mobbade tiger och förnedrar sig själv i TV för att få huset renoverat.

Men det värsta är i alla fall att tittarna vill se skiten. Vad är det för hemska människor som njuter av att se mobbing och förnedring på TV ? Hur kunde det bli så här? Vart är mänskligheten på väg?

Det var fan bättre förr !

 

 Harald Treutiger i Robinson2 kommentarer: