Sök inlägg

söndag 6 juni 2021

Livsfarliga miljöbilar

 Jag är tillbaka

Efter 2 veckors Covid med feber och ont i kroppen tog det ett tag att komma igen. När jag lagom började bli bättre fick jag vaccin,och mera feber,bara 2 dar denna gång. Nu har jag semester och försöker att komma ikapp med allt som blev efter.
Veden är inte klar, En bil som skulle vart besiktad före sista maj står i verkstan under reparation. Växthuset är kaos.mm.


Har funderat lite kring en nyhet för nån vecka sen. Det var en kvinna som fastnade i en översvämmad viadukt med sin bil. Hon drunknade i bilen eftersom hon inte kom ut ur bilen.
 
Jag har ofta fått olustkänslor när jag kör nån av bilarna på jobbet,och hört ett klickande efter några meters körande när dörrlåsen låser sig automatiskt. Inlåst i en dödsfälla brukar jag tänka. Om strömmen går kan jag varken öppna dörrarna eller veva ner fönstret, och skulle bilen hamna i vattnet ja då är det kört. 
Ja jag vet att dörrarna låses för att ingen ska kunna råna bilen, men jag blir hellre rånad än jag drunknar i en dödsfälla.

Sen var det det där med brinnande elbilar.
Räddningstjänsten är mycket bekymrade över bränder i elbilar. Dom går nämligen inte att släcka fören bilen brunnit ut. Dom brinner inte heller som en vanlig bil, utan mycket värre med mycket giftiga gaser som T.ex. Cyanid och Vätefluorid. Skulle en elbil börja brinna i ett parkeringsgarage så kan det få oanade följder,och skulle det hända på en färja så kan hela färjan brinna opp. 
En brinnande elbil kan snart vara det största miljöhotet vi har.

 Det värsta är att vi inte har något val. Bensin och Diesel ska bort har Miljöpartiet bestämt. Genom kraftigt höjda priser på bensin och diesel ska folk tvingas köpa elbilar.Ungdomar och fattigt folk på landsbygden som idag köper en billig bil för ca 5-10000 kr. måste flytta till stan. Och alla som har en billig gårdstraktor, snöskoter, eller fyrhjuling kan ju glömma dom. Eller veteranbilar! Adjöss med dom. Det kommer att bli som när bilen var en ny uppfinning i början på 1900-talet. Bara överklassen hade råd. Men regeringen inför väl ett Elbilslån kan jag tro.Ytterligare ett steg mot att ingen ska ha råd att gå i pension,eller jobba deltid.

Det blir tufft nu

 

 Utbrunnen elbil


 

4 kommentarer:

 1. Blev nästan lite orolig där. En och en halv månad sedan förra inlägget. Och tänk om en biverkning av corvid hade varit att du blivt nöjd, Nöjdpitten, det låter inget vidare det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din oro,men du kan vara lugn. Min pessimism flödar.

   Radera
 2. Hur dålig får politiken vara? Tydligen hur dålig som helst. Nästa val förändrar nog ingenting väsentligt. Men...varför tog du vaccin när du har haft sjukdomen? Ett nödgodkänt experimentvaccin som befaras ge mycket allvarliga konsekvenser. Är det pga av påtryckningarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nu ingen pesonlig erfarenhet av vare sig allvarliga biverkningar eller sjukdomen, än så länge. Men efter berättelser från fruns jobb. Både om personal och och boende så känns det som om sjukdomen inte är att rekommendera framom risken för eventuella biverkningar. Sen får ju alla kalkylera för och emot och avgöra vilka risker som dom två alternativen kan medföra. (Pandemrix tog jag iaf inte den gången, dom delade ut det vaccinet, efter att ha läst bipacksedeln).

   En av fruns jobbarkompisar blev väldigt dålig av sjukdomen, i ett halvt år. Efter det vaccinerade hon sig och regerade på det med, men långt ifrån lika mycket som när hon var sjuk. Så är man snabb att dra slutsatser från enstaka fall så finns det dom som är mera känsliga...

   Radera