Sök inlägg

onsdag 12 juni 2019

1000 långtradare med luft

Har ni också retat upp er på alla stora paket med små prylar i?
Resten av paketet är bara luft eller frigolitchips?

Nej det har ni väl inte.
Det är nog bara jag och så några miljöforskare som stör sig på det. Men nu har Cupole Consulting Group räknat ut att vi fraktar ca 100 miljoner onödig luft eller 1000 tomma långtradare varje år, bara för att E-handelsbolagen är dåliga på att paketera.En del handlare som t.ex CDON kan till och med skicka flera saker i olika paket samtidigt. En gång fick jag 5 cd-skivor i 5 olika paket samma dag?
 Utvecklingen går framåt heter det. Jo tjena!!!  Jag killgissar att kidsen som jobbar på postorderföretagen är så upptagna med självbekräftelse i sina mobilskärmar att dom inte har tid att packa paketen ordentligt. Hugg tag i en stor kartong bara, i med en pryl ,och sen ös på med frigolitchips.

En del menar att dom packar i stora paket för att inte paketen ska försvinna hos postnord. Men paketen försvinner inte för att dom är små, utan för att anställda på postnord stjäler paket. Dom letar väl efter mobiler killgissar jag.

Nej det är fan ingen ordning på nånting nu för tiden.

Men så när jag är som mest förbannad på luftfyllda långtradare och dåliga paketerare då får jag ett paket från Norrlands Custom. Hade skickat efter lite jänkebilsdelar därifrån, och nu kom det ett ganska litet paket fullt med motorgodis. Och gisses vad dom kan packa! 

Så här ska det se ut!

2 kommentarer:

 1. Eller skaffar man en Toyota.
  Då slipper man reservdelar...
  Tyvärr får jag inte en Yen för sanningen.
  Tyckte du skrev "självbefläckelse". Sådant finns väl inte i dagens verklighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker starkt att även en Toyota behöver byta oljefiler och bränslefilter ibland.
   Nej självbefläckelse har nog kidsen aldrig hört talas om :)

   Radera