Sök inlägg

måndag 25 mars 2019

Slit & släng

I dessa tider av miljökompensation och miljöångest

Så finns det 3 sorters människor.

1. Affärsmän som tjänar pengar på folks miljöångest

2. Politiker som utnyttjar situationen för att låtsas att dom gör nåt för miljön

3. Folk som går på alla meningslösa miljösatsningar som politiker hittar på. Eller bara hakar på för att det är trendigt och ett desperat sätt att få vänner på.

Ja sen finns det förstås några surgubbar och surkärringar som är skeptiska,och hånas av dom andra för att vara bakåtsträvare.

Dom 3 sorterna överst har i alla fall anammat den trendiga Elscootern som nu verkar finnas i dom större kommunerna i landet. Affärsmännen tjänar pengar på scootrarna, politikerna lurar oss att Scootrarna är en miljövinst, och sist men inte minst skapar dessa elscootrar ett nytt behov bland vanliga slöhögar, som inte fanns förut. Jag menar, dom ersätter ju knappast bilar?  Man får högst köra 20 km/t och redan det är ju helt livsfarligt på en sparkcykel!  Det har ju redan börja "ramla" in olyckor med elsparkcyklar.
Nej rimligt är väl att köra i gånghastighet 7-10 km/t, och det går ju lika bra med en sparkdriven sparkcykel. Och eftersom vanliga sparkcyklar inte har varit nån stor grej så ersätter väl dessa Elscootrar bara gångtrafikanterna. Det lär ju knappast vara bra för miljön heller att åka Elscooter istället för att gå?

Nu har man dessutom kommit på att dessa Elsparkcyklar bara har en livslängd på 60 dar!!!

Det är sant! Dom håller bara ett par månader sen blir dom skrot!
Men hallå milön! Är det så här politiker vill möta våra miljöhot då är mänskligheten verkligen illa ute. Vi får höra varje dag på nyheterna att folk blir latare och slöare och skulle behöva röra på sig mer. vi får också höra att vi borde minska utsläppen från fabriker och satsa på en hållbar miljö. 
Ja då ska vi åka elscooter mellan butikerna och slänga dom på skroten efter 2 månader och sen köra slut på nästa Scooter, alltmedan vi slår oss för bröstet och tycker att vi gjort nåt bra för miljön.

Vi går med starka steg mot västerlandets undergång!!!

 
Nej bort med bilar,elscootrar, och mopeder ifrån stadskärnorna. Bilarna behövs på landsbygden. I städerna kan folk gå ,cykla eller åka hästskjuts.

Nej just ja!

Dom släpper ju också ut avgaser , värst är tydligen korna. Vi ska tydligen inte ha djur heller. Men Elscootrar det går bra det.

4 kommentarer:

 1. Samtidigt som elförbrukningen ökar så ska kärnkraften läggas ner och ersättas av sol- och vindkraft. Suck! Enligt IPCC så måste kärnkraften byggas ut, men här görs det tvärtom. Detta innebär att Sverige måste importera el från kolkraftverk. Hur kan detta vara bättre? Nä... ur led är tiden och allt detta beror på idioter till politiker och idioter som fortsätter enträget att rösta på dessa idioter. Hur fan ska vi kunna vända på detta? Vad säger du Bitterpitten, har du några bra förslag på lut? //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gör bara av med mer och mer el på elbilar, streamingtjänster och elvärmepumpar,mm. Google och facebook drar ström som en normalstor stad och behöver knappt betala för elen. Nej,jag tror tyvärr att det enda som kan rädda västvärlden är att vi blir helt strömlösa och får börja om från början.

   Radera
 2. Tror jag ska skaffa mig en häst. Jag behöver åtminstone inte betala någon skatt för den, så jag ser det som att jag blåser Skatteverket på pengar ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tala inte högt om det bara. Blir det en trend så kommer det garanterat nya skatter. Hovskatt, foderskatt, miljöskatt och trivselskatt.

   Radera