Sök inlägg

måndag 15 oktober 2018

Tafsande ful gubbe

I dag fick jag veta 

Att jag är en tafsande ful gubbe

Det var ett radioprogram där man pratade om #metoo, och en psykolog på radion berättade att det är en kränkande sexuell handling att ta på en kvinnas axel. 
Oh shit!!! 
 Det där hade jag ingen aning om. Det händer ju ibland att jag tar på en kvinnas axel, oftast för att visa min respekt för henne. Eftersom vi män gör så mot varann. Men så fick man tydligen inte göra mot en kvinna sa psykologen, för då kan mannen lätt låta handen glida över kvinnans rygg, och då kan det ju bli? Ja vadå? 
Kanske en kram tänker jag?
Krama kvinnor brukar jag ju också göra ibland. Ibland tar jag på kvinnors axlar med båda händerna bakifrån också. Då brukar kvinnorna be mig att massera deras nacke och axlar lite grann.
 Jag lever tydligen farligt!
Vad får man beröra på en kvinna helt utan att riskera # metoo ?

För säkerhets skull kanske man inte alls ska ta i kvinnor?  Men det var ju faktiskt en MP politiker som fick sparken för att han vägrade att ta en kvinna i hand. Nu blev det svårt. Man ska helst inte ta i kvinnor men man måste ta dom i hand. Det gäller att ta dom i hand rätt då. Jag menar så att jag inte råkar ta i fel hand så att jag tar på utsidan av hennes hand. Då kan det ju bli sexuellt igen. Eller om kvinnan råkar dra åt sig handen när jag håller den. Då blir det ju en smekning av hennes hand.
Men om kvinnan vägrar att ta mig i hand vem blir kränkt då?

Är det bättre om jag har hanskar på mig? Alltså osexiga då förstås. Typ lovika vantar? Eller så kanske jag bara gör tummen upp, med mina lovika. Eller blir det att jag visat fingret åt henne då?

Äsch! jag fortsätter som vanligt att ta i kvinnor men jag håller mig till 40+ arna.
Dom blir alltid glada av lite manlig närhet.


7 kommentarer:

 1. För några år sedan skickade min arbetsgivare mig på en s.k. "mellanchefskurs". Där fick man bl.a. lära sig hur man peppar sina medarbetare och hur man får dem att känna sig inkluderade i "den större processen". Kursledare mässade om att det inte bara var talet gåva som gällde utan fysiken var också viktigt. Bl.a. återkom det hela tiden om att "Lägg gärna en hand på medarbetarens axel medan du förklara vad du vill att de skall vara en del av". Tyckte det lät väldigt vettigt och eftersom jag alltid behandlar alla på samma sätt oavsett kön, etnicitet etc., så var det på det sättet jag behandlade mina medarbetare i många år ända fram till #metoo, för då vågade jag inte längre. Undrar hur många jag har "kränkt" genom åren?

  SvaraRadera
 2. Shit! Jag har tydligen sextrakasserat mina mellanstadieelever under flera års tid. Eller vänta ...gäller det kvinnor som tar på nåns axlar också? *peddofröken*

  SvaraRadera
 3. Undrar om det är ok att en kvinna tar på en annan kvinna? Borde inte vara det eftersom Kön bara är en social konstruktion.

  SvaraRadera
 4. Det finns en trend i Japan som kallas Kabe-Don. Det borde du börja med. Referens finns här: https://youtu.be/3KRrwJ6Lnec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej...Kabe-Don kränker kvinnor och borde metooas.

   Radera
 5. En av de sjukaste sakerna med me too var ju att så många oskyldiga hängdes ut. Tror det är mer till skada än till nytta när sådant här drar igång.
  Tycker vi hellre kunde koncentrera oss på de grövre brotten som våldtäkter och gruppvåldtäkter i så fall.

  SvaraRadera
 6. Håller med Eva-Lisa. Det känns som att knytbluskränkningarna var ett litet hån emot de allvarligare kränkningarna mot t ex förortens invandrarkvinnor.

  SvaraRadera