Sök inlägg

tisdag 17 oktober 2017

Telefonlöst samhälle

Jag skulle ringa vårdcentralen härom dan för att byta en provtagningstid.

Inte gick väl det heller. Ringde 8 på morgon och fick prata med en telefonsvarare som meddelade att dom skulle ringa mig efter kl 16...Jag blir så förbannad på det där. Jag vill inte sitta inne och passa min fasta telefon, och min mobil har dålig täckning hemma, och på jobbet får jag inte ha mobil.

Så jag tog bilen och åkte in till min vårdcentral. Fick komma in på provtagning direkt. Dom verkade inte alls ha så mycket att göra, men svara i telefon det kunde dom inte.

I dag var det likadant.
Jag skulle avboka en tid hos tandhygenisten eftersom dom skickat på mig en tid när jag jobbar.
Jag ringde och fick massor med val att knappa in, men när jag gjorde det så bröts samtalet.
Åter igen tog jag bilen, och åkte till distriktstandläkaren, där satt 2 kvinnor i receptionen som tog sig an mig direkt utan väntetid.
Man ska tydligen inte ringa längre i det nya informationssamhället.
Det kommer nog snart nya mobiler som kan allt utom att ringa, för det verkar ju omodernt.
Men åka bil det går bra det. Det är ju lika med sophämtningen. Om jag källsorterar som kommunen vill att jag ska då har jag en stor papperskasse full med plast, en stor papperskasse full med papper och en halvfull papperskasse med plåtembalage på 2 veckor. Men i soptunnan ligger det bara 2 soppåsar och stinker. Dom källsorterade kassarna ska jag själv sitta och köra till återvinningsstationen.
Mycket onödigt bilåkande blir det.

Man skulle ju kunna tro att kommuner och landsting vill värna om miljön och aktivt försöka minska bilåkandet, men det känns som tvärt om faktiskt.
Dom kanske har en hemlig kartell med oljeindustrin och bilindustrin?

Men man ska väl inte klaga.
Jag får ju utnyttja min dyrbara lediga tid på lite trevligt bilåkande kors och tvärs i vår vackra kommun. Se på alla igenväxta trottoarer och fallfärdiga hus. Svära över alla hål och gropar i vägarna som får fartguppen att framstå i ett löjes skimmer, kryssa genom alla idiotiska enkelriktningar som ständigt poppar opp och får bilresan att bli dubbelt så lång.
Aaarghh!!!
 

 

6 kommentarer:

 1. Helt sjukt hur det har blivit. Dock bör du se till att få en tid hos tandhygienisten innan årsskiftet, för är jag inte helt felunderrättad ska taxorna höjas 2018. Såvida du inte kan komma undan med att vara papperslös förstås, för som du säkert vet, kostar ditt besök ingenting då, även om det heter att det kostar 50 kr. Dock kan de ju inte skicka räkningen någonstans så du behöver nog inte vara orolig för att tvingas betala ;)
  Så, dags att kasta id-handlingar, lära sig några fraser på ett annat språk och alla problem är lösta. Även sådana med sjukvården. Telefonproblemet kommer du kanske inte runt ändå, men vad gör väl det, när allt är gratis ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha..Jag har faktiskt tänkt tanken.undrar hur det skulle funka om jag låtsas att jag inte kan Svenska och inte har leg.

   Radera
 2. Har hört, eller kanske läst någonstans, att dom har inte rätt att kräva id-handlingar, och då skall det vara fritt fram, för att säga att man är här illegalt, och alltså få vård.

  Mvh Skogåsbon

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på att slå upp konkurrerande verksamhet utanför lokala Coop-affären. Sådär som skattefritt extraknäck på helgerna. Men i stället för att bara sitta och säga hej-hej och vifta uppfodrande med en pappmugg så tänkte jag springa runt på parkeringen och erbjuda mig att köra bort kundvagnar mot slanten i låset. När sen ortsbefolkningen börjar vänja sig med mig så tänkte jag börja erbjuda mig att hjälpa bära kassar till bilar mot en liten avgift. Kan det vara något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan funka förutsatt att du ser fattig ut.

   Radera
 4. Ang tfn och vårdcentral! Själv fick jag skäll för att jag inte ringde senast jag skulle på pkprov!
  Jag kom en dag sent eftersom jag vabbade dagen innan.
  Förklarade bad om ursäkt och berättade att jag jobbar och har lite brått tillbaka!
  Madamerna på provtagningen valde istället att släppa före den ena pensionären efter den andra med motiveringen att jag kommit på fel dag!
  Pkårov tas dagligen mellan 10-11.30 och jag är väldigt lättstucken!
  Nu har de alltså lärt mog att om jag mot förmodan missar rätt dag och inte får tag i dem för att "omboka" ska jag bara ta en nummerlapp som övriga så jag slipper vänta till sist!

  SvaraRadera