Sök inlägg

söndag 12 mars 2017

Veckan som gick


Det började med Vasaloppet.
Den gamle SVT profilen Richard Olsson fick inte längre vara skidåkande reporter i Vasaloppet. Han var väl för gammal, och för vit ?
Istället plockade man,jag menar dem in Brita Zackari som skidande reporter.
Hon började med att konstatera att Det var många vita män i spåret.
Stackars Brita. Hon visste inte vad det var för skidtävling hon åkte. Hon hade förväntat sig att regnbågståg av olika könsneutrala kulturer i spåret. Jag är den förste att beklaga att dom färgade männen verkar ha fullt upp med att skjuta ihäl varann i förorten istället för att åka Vasaloppet.5 mord på 2 dygn i Stockholms förorter. var också en stor rubrik i veckan.

Men visst vore det trevligt med lite blandad kultur i vasaloppsspåret.

Dom beslöjade kvinnorna i förorten har ju faktiskt en ganska lämplig klädsel för kalla skidlopp, men dom får ju inte åka för deras kontrollerande män.
Det patriarkala förtrycket mot kvinnorna.
. 


I Fittja sattes det opp en stor grafittimålning med 3 döda livstilskriminella.
Komunen bidrog och stöttade projektet.

I veckan
fick vi också se  Janne Josefssons fantastiska uppföljning av Pojkarna från Fittja paradiso. 17 år senare letade han upp dom 5 grabbarna för att se hur dom har det idag.  
Det var inte muntert. Av 5 var det bara 1 som levde ett hederligt liv. Dom andra hade det gått åt helvete för, som dom själva sa. Svikna av föräldrar, av soc, och av politikerna.
En sak jag regerade på var bilderna innifrån Fittjas ungdomsgård. Den var full av gangstergrabbar i åldern 25-30 med huvtröjor och ansiktstattueringar.
Vad fan gör dom på en ungdomsgård ?
Dom tränade inte skidåkning i.a.f.


Vi fick också se på nyheterna om hur 300 IS anhängare finansierat sina resor med bidrag.
Det var bostadsbidrag, barnbidrag, underhållsstöd, föräldrapenning och CSN-lån.
 Våra surt förvärvade skattpengar går alltså till att finansiera IS och deras dödande av civila kvinnor och barn.
Dags att dom åker Vasaloppet istället!

4 kommentarer:

 1. Du glömde att nämna att Gudrun Schyman blev rasande på Paolo Roberto efter att han skämtsamt lagt ut en bild på Instagram där det står (fritt översatt) "Bröst är beviset på att män kan fokusera på två saker samtidigt." Detta fick ju Schyman att gå i taket. Man tycker att feministerna borde ha annat att tänka på i dessa dagar, men uppenbarligen inte. Man måste nog vara kriminell på riktigt för att uppskattas av dem, för Paolo lär inte få någon graffitimålning, trots att han en gång i tiden var kriminell, men skärpte till sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst! Och programledarna Piff & Puff gick i taket när Paulo ville försvara sig. SUCK!

   Radera
 2. Det sägs att debatten blivit mer öppen och det kanske stämmer. Däremot tycker jag inte jag ser några handlingar från berörda som visar på någon som helst insikt i någonting.
  Varmluft, varmluft, varmluft...

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Dags att kräva fullgjort Vasalopp för att få rösträtt!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera