Sök inlägg

lördag 27 februari 2016

CDON-din skitbutik på nätet

Jag brukar handla på CDON.

Filmer , LP-skivor och lite allt möjligt krafs.Därför bombarderas min inkorg av rabatterbjudanden från CDON...Oftast har erbjudandena redan gått ut när jag äntligen kommer mig för att utnyttja dom....Men häromdan så hade jag faktiskt 3 rabattkoder som inte gått ut. 1 st 50 kr rabatt....1 st 100 kr rabatt och en med fri frakt....Perfekt tänkte jag, jag utnyttjar alla 3....Ha ha ha....Radatterna går inte att kombinera med varandra.
Eftersom alla rabatterna går ut ungefär samtidigt så måste jag ju använda alla 3 var för sig men samtidigt....Jag ska alltså lägga in en order med 50 kr rabatt ? En annan med 100 kr i rabatt och en tredje med fri frakt ?...Det fattar ju vem som helst att jag förlorar på att lägga 3 beställningar istället för 1....Lägger jag en beställning blir det ju billigare frakt än med 3...Jag kanske kommer över 1000 kr och får fraktfritt t.o.m.
Nej deras rabbater är ju bara ett sätt att försöka lura mig att handla  mer.
Efter att ha funderat lite så bestämde jag mig för att använda 100 kronorsrabatten och strunta i dom andra....Efter att ha letat i en timme så får jag ihop några skivor jag vill ha,men när jag ska utnyttja rabattkoden så lyser det rött...Felmeddelande"du måste handla för minst 500 kr om koden ska gälla,det fattas 18 kr."
Då var det bara att fortsätta leta då...Till slut hittar jag 2 chokladbitar för 9 kr/st och beställer dom.....Nytt felmedelande, "det fattas 12 kr för att koden ska gälla".  Hur fan kan det fattas 12 kr ?  Nyss fattades det 18 och då la jag till 2 bitar choklad för 9 kr/st det borde bli 18 kr....Ok nytt försök... Den här gången tar jag 2 chokladbitar för 10 kr/st,alltså 20 kr. Det borde väl räcka med råge när det fattas 12 ?  Men vad händer...Nytt felmeddelande " koden är redan förbrukad "

Fan vad dum jag känner mig...Hur kunde jag lägga ner en massa tid på detta skitföretag...Jag makulerar ordern och bestämmer mig för att aldrig ha nåt med CDON att göra mer,sen ändrar jag filtret i mailboxen så att alla mail från CDON kommer att hamna i papperskorgen.
Jag undrar hur dom tänker på CDON ?
Tror dom att dom får nöjda kunder, med dåliga rabbaterbjudanden och en hel labyrint av bonustrappor ? Eller hoppas dom att kunden är korkad och går på alltihop ?

Jag loggade in på Ginza istället...Där var alla skivor som jag hade tänkt köpa på CDON ca 30% billigare....Folk är korkskallar...Dom låter sig gärna blåsas av CDON.Bara dom tror att dom får lite bonus.
Men mig har dom blåst för sista gången.



torsdag 25 februari 2016

Biografstolar

Jag har länge letat biografstolar till min lilla biosalong.

Antingen har dom varit i Stockholm eller Göteborg eller också har nån hunnit köra dom på tippen eftersom dom bara var i vägen.
Men nu hittade jag 6 stycken i Grängesberg, Rätt färg som matchar dom vinröda gardinerna i biorummet var det också.

Tog pickuppen och drog till Jan Granqvist i Grängesberg....Det visade sig vara en mycket trevlig Karl som samlade på lite av varje. Han hade fått chansen att tömma en biograf och hade massor med fräna prylar.Bland annat en jättestor biljettkur som man går in i när man ska köpa biljetter. Några gamla Corvetter hade han också. Han hade även köpt en gammal skola ett stenkast bort ,som han skulle ha till garage...Gamla hus kostar ingen ting på såna här platser.

Jag lastade betalade och fick en extra stolfjäder och en gammal tom filmrulle i bonus.
Nu måste jag bygga om biorummet lite så jag får plats med stolarna.
Visserligen borde jag börja kapa och klyva ved,reparera några bilar och en massa andra grejer. Men vad ska man göra när huvudet är fullt av galna projekt  och min hjärna hela tiden felprioriterar.

söndag 21 februari 2016

Denna här Polisen


Jag är ingen ordpolis.
Inte är jag så jättebra på stavning och grammatik heller.
Om nån på jobbet klagar brukar jag säga att hade jag haft läshuvud så hade jag säkerligen haft ett dubbelt så bra betalt jobb med helt andra krav på läs och skrivskicklighet...Man får vad man betalar för.

Men när min dotter fick en ansökningsblankett från Polisen om utdrag ur brottsregistret så kunde jag inte låta bli att reagera
Denna här blanketten
Alltså!
Här snackar vi om Polisen och ingen vikarierande lagerarbetare på ICA.
Om nån på polisen inte kan Svenska så borde det ju åtminstone finnas nån mer där som ser att det är galet och kan rätta till det ?

Det verkar som om det var dom skrivkunninga som sa opp sig....Även Polisen verkar få vad dom betalar för.
Polisen brukar ju hävda att dom har för lite Poliser i yttre tjänst,men många skrivbordsPoliser....Ja om dom som finns är ordblinda och inte kan Svenska så förstår jag att det hela tiden behövs fler.

För ett tag sen så var det en Man i Borlänge som tagit körkort åt 40 personer.
Ingen vet vem han är för han har olika identiteter.Men under tiden som Polisen inte utreder fallet p.g.a. resursbrist så kan körkortsmannen fortsätta att köra både buss och taxi i Borlänge. Och 40 icke läskunniga körodugliga får köra runt med falska körkort... Det här är ju knepiga fall..Det räcker ju inte med att Poliserna som utreder fallet måste kunna köra Polisbil och kunna svinga batongen...Dom måste kunna läsa och skriva också....Polisen har helt klart resursbrist...Dom läskunniga har ju lånats ut till Malmö för att vara passkontrollanter .
Denna här..Denna där...Polisen.









fredag 19 februari 2016

Telefonförsäljare del 3

Telefonförsäljarna taggar upp!
I takt med att Telia hotar med att plocka in stolparna och rulla in kopparledningarna från landsbygden så har mindre nogaräknade aktörer på marknaden lärt sig att utnyttja situationen....Nu ringer dom upp och säger nåt i stil med..."Hej vi ringer ifrån ditt telefonbolag!...Eftersom du fortfarande har kvar din fasta telefon så vill vi ge dig ett bättre pris."
Jaha det lät ju bra tycker jag....Men är ni alltså från TELIA då ? (Jag har Telia)
"Det skulle man kunna säga" fortsätter säljaren. " Vi håller på att ta över det fasta telenätet i från TELIA" 
Det låter ju inte helt otroligt eftersom jag läst i tidningen att det eventuellt finns teleoperatörerer som kan tänkas ta över kopparledningarna efter TELIA....Men försäljaren ljuger så klart....Bolaget han representerar är bara ute efter att ta över"kunderna" i det fasta nätet,inte ledningar och stolpar.

Eftersom jag fick byta teleoperatör Till TELIA för några år sen när det visade sig att  Tele2 bara fick leverera 2Mb bredband medan Telia kunde leverera 8Mb eftersom dom helt enkelt inte släppte till mer åt konkurrerande bolag,så vet jag att det inte är en bra idé att byta bort TELIA under rådande omständigheter....Så när försäljaren lovar minst 8 Mb då vet jag att han ljuger.
När jag vänligt men bestämt tackar nej så frågar han varför jag inte vill ha  billigare telefon och bredband ?   Då förklarar jag att jag provat många olika bolag och dom har krånglat allihopa.dom enda som bara har fungerat är TELIA.Jag skiter fullständigt i om det kostar lite mer,jag vill bara att det ska fungera.....Då lägger säljaren för TELECOM , TELEFONIA , TELEMAN ,NOVACOM eller vad sjutton dom heter äntligen på luren.
Det värsta är att ju fler kunder som lockas över till dessa oseriösa telefonbolag desto större är risken att TELIA gör allvar av hoten om att lägga ner det fasta telenätet.

Ett annat problem på senare tid har varit dessa skojare som ringer på min fasta telefon och på engelska med indisk brytning hävdar att dom är från Microsoft och att dom ser att jag har virus på min Windows dator.....När jag undrar varför microsoft ringer mig som har en dator med Linux istället för Windows så lägger dom på luren.....Men nu har dom ringt varje dag i en vecka och dom frågar efter mitt namn också...Känns inte bra alls....Vet inte hur jag ska bli av med dom ?  funderade ett tag på att börja snuska mig och låtsas ha telefonsex med dom,men det är lite väl lågt.
Men nu har jag kommit på vad jag ska säga nästa gång dom ringer och frågar efter mitt namn.

Jag ska säga att personen ni frågar efter är död..
Hans dator blev fjärrstyrd av kriminella som tog hans pengar.
 Han blev så knäckt att han tog sitt liv.



Min pappa har berättat om att när han var liten var det en grabb som svarade i telefon att
" Farsan är inte hemma och jag kan inte telefonera"


lördag 13 februari 2016

Självmordsgubbar






På TV4 nyheterna här om kvällen fick vi veta att statistiken visar att

Det är alltså 65 plusarna som väljer att logga ut för tidigt....Men varför ?
Är det kärringen som efter ett långt tjatigt äktenskap till slut blivit sur som ättika och nu mera liknar Cruella Devil mycket mer än den snövit hon en gång var ? Har hon till slut drivit honom till vansinne så att han måste göra slut på lidandet ?

Eller har han blivit lämnad av kärleken och på ålderns höst insett att han inte klarar nånting själv utan var helt beroende av henne ?. Har han också insett att det är helt kört för en fet skallig gubbe med dåliga tänder att få tag på en ung snygg pudding om man inte är rockstjärna eller miljonär ?
Har han insett att dom kärringar som står till buds är så motbjudande att döden är mer lockande än alternativen ?

Eller är det så att allt tjatande ifrån alla radikalfeminister till slut har fått honom att inse att dom har rätt...Att han är det största hotet mot mänskligheten och att alla skulle få det bättre om gubbslem som han försvann ifrån jordens yta ?
 Han har helt enkelt gjort mänskligheten en tjänst och tagit sig själv av daga.
Inget mer patriarkalt kvinnoförtryck.
Ingen dyr pension.
Inga dyra sjukhusräkningar.
Ingen halvblind halvdöv galning i trafiken.
A Win Win Situation.




måndag 8 februari 2016

Utvisning och Utflyttning

Plötsligt fick fascisterna och rasisterna rätt.
Regeringen tvingades själva bli fascister och rasister.

Trots att 90 % av Sverige är obebyggt så får vi inte plats med flyktingarna längre.
Trots att både den förra och den nuvarande regeringen lovade att vi skulle ta emot alla behövande och snackade om att riva murar och öppna gränser så har nu den nyrasistiska regeringen kommit på att inte alla har rätt etnicitet för att få stanna....Eller kommer från fel håll...Eller har fel släktingar...Eller helt enkelt är kriminella gangsters som vi inte vill ha hit...Fast det brukar vi ju vilja i det här landet...Nånting har helt uppenbart hänt....
Flyktingarna som skulle bli en vinstmaskin kostar helt plötsligt för mycket pengar säger den nyfascistiska regeringen.

Det är så klart bara tillfälligt att det är för dyrt. Dom blir ju en vinsmaskin längre fram tror regeringen,men tills det har löst sig så ska ca 80 000 asylsökande avvisas. 
Jag undrar om regeringen ens tror på det här själva ?

Via mitt jobb på rättspsyk så har jag lite insikt i hur svårt det är att avvisa flyktingar...Jag vet t.e.x. att i vissa länder så frågar dom den återvänande flyktingen om den verkligen vill återvända ? Vill inte flyktingen det så då är det bara för det specialchartrade planet att ta med flyktingen tillbaks till Sverige igen....Och då snackar jag om dom som har pass och ID-handlingar. Finns det inga ID-handlingar då är det oftast helt kört,för då kan ju ingen bevisa vem flyktingen är....Så om det börjar brännas under fötterna då är det ju lätt att passet försvinner.
Det funkar ju bra att vara papperslös i Sverige.
  Papperslösa får socialbidrag och bostäder betalda i vissa kommuner....Och har dom inga papper då vet ju ingen vem dom är. Då är det ju bara att åka vidare till nästa kommun och säga att man är nyanländ.

Sen är det ju inte så lätt för Polisen att utvisa dom heller,eftersom
Polisen inte får leta papperslösa med utländsk utseende.
Om dom bara tar dom med nordiskt utseende så blir det ju inte så många att utvisa kan jag tro.

Om nu Polisen mot förmodan lyckas hitta några papperslösa med ID-handlingar som går att utvisa till något annat land som tar emot dom,så står det väl inte på förrän den papperslöse har köpt ett nytt pass. Antingen ett försvunnet Svenskt pass ,det finns ju minst 170 000 Svenska pass på drift.   
Eller så kan dom köpa ett äkta pass från Syrien, där IS har kommit över maskinerna som tillverkar syriska pass.

Sen är det ju bara att komma hit igen på laglig väg .
Kriminella som utvisats Kommer gärna tillbaks hit och begår nya brott i Sverige eftersom vi har så trevliga fängelser och korta strafftider...Om en som är utvisad kommer tillbaks så är det bara att knata upp på skatteverket så får dom tillstånd att arbeta och vistas här.

Nej det är nog bara att inse att vi inte blir av med flyktingarna som kommit hit. Dom har kommit för att stanna...Sen spelar det ingen roll att regeringen vrider sina händer i förtvivlan...
Det är kört, Shit happens !


Men hur reagerar vanligt folk på det här då ? Jo dom sticker utomlands...Dom tar sitt pick och pack och drar utomlands för att inte komma tillbaks förrän dom är gamla och skröppliga och behöver använda det Svenska sjukförsäkringssystemet som förmodligen inte finns kvar då.
Dom Svenskar som inte kan flytta utomlands dom åker utomlands på semester så mycket dom kan...Helst till hel eller halvdiktaturer där dom kan leva som förr i tiden och leka herrefolk medans den fattiga lokalbefolkningen passar upp på dom...Sen kommer dom hem till Sverige och fyller på semesterkassan och så iväg igen....På så sätt går det att glömma bort den tråkiga situationen i Sverige. Åtminstone för ett tag.
Själv stannar jag och lider.

torsdag 4 februari 2016

Nu har jag bestämt mig.



Var på Bolaget för några veckor sen och handlade av Annica.

Annica frågade om jag inte skulle ha några kassar...Då drog jag stolt fram en stor plastkasse ur fickan och förklarade att jag skulle sluta köpa plastkassar i butiker,utan istället ta med mig begagnade kassar hemifrån eftersom det är ett sånt förbannat slöseri att köpa nya kassar hela tiden...Det är dessutom Dåligt för miljön med plastkassar.

Då berättade Annica att hon minsann hade gått över till tygkassar.
Så de så.

Idag var det så dags igen för bolaget.
När jag står utanför så kom jag på att jag glömt att ta med mig plastkassar hemifrån...Aj aj aj....Inte kan jag gå in och handla nya systemkassar av Annica nu heller....Nej det här går inte...Men då gick det upp ett ljus...Med raska steg gick jag över torget till secondhand butiken mitt emot.....Minsann där hittade jag en tygkasse för 10 kr.
Tillbaks till bolaget.
När jag hade plockat i korgen och kom fram till kassan så sa jag till Annica att nu har jag också bestämt  mig för tygkassar...
Så de så.
Både Annica och hennes kollega berömde mig och tyckte att jag hade varit jätteduktig.
Jag hade varit så duktig idag tyckte dom att jag nästan var värd en gratis systemkasse .

Det här var min första tygkasse men det blir nog säkert inte den sista...Helst ska jag försöka att hitta nån gammal 50-tals trunk med långa handtag som man kan ha på axeln....Men en sak är i.a.f. klart.
Jag har bestämt mig.
Det får vara slut med dessa förbannade plastkassar.

måndag 1 februari 2016

Elhissar från Helvetet.

Jag kom över en Passat -97

Avställd obesiktad och med fastsittande bromsar samt ett trasigt stötdämparfäste...Tänkte att jag kunde fixa till den så att min dotter har nåt att åka i när hon kommer hem till Sverige i Februari.

Jag har väldigt svårt för såna här moderna bilar med fjoll-lyx som elhissar,centrallås,automatlåda,elbackspeglar,automatisk klimatkontoll och elmanövrerade stolar. Så därför var jag väldigt skeptisk när jag såg att Passaten hade elhissar.
När jag fixat allt väsentligt upptäckte jag att elfönsterhissarna bara gick ner men inte upp....Mycket besvärligt när det är -20 grader.

Knapparna på manöverpanelen till elhissarna kändes helt lealösa.
Jag öppnade locket och konstaterade att det var nå små plastpinnar inuti knapparna som gick trögt....Kollade med skrotarna och det fanns ingen som hade nå såna knappar på hyllan.....Så jag plockade isär skiten och skavde lite på plastpinnarna med täljkniven.Sen funkade elhissarna både upp och ner. fantastiskt !

När jag besiktat och ställt på Passaten så tänkte jag att det är väl bäst att jag kör den några dar till jobbet så jag ser hur allting funkar...Sagt och gjort.
När jag pluggat i motorvärmarn på jobbet och låser bilen så åker 3 bilrutor ner.(att den fjärde inte åker ner beror på att den sitter fast) Jag får slå på tändningen och köra upp alla rutorna igen sen försöker jag låsa igen och den här gången går det bra,tror jag..
Men när jag kommer ut på kvällen och ska åka hem då är vänster bakruta nere !?
Väldigt upprörd åker jag hem och törs inte  låsa bilen.
När jag kommer ut till bilen nästa morgon är vänster bakruta nere igen och när jag testar att låsa bilen och låsa upp igen så åker dom andra rutorna ner igen.

Min son berättar att om man har en blipp-fjärr till Passaten så åker alla rutorna ner om man blippar 2 gånger snabbt......Men för i helvete...Vad ska man med en sån funktion till ?  Jag har inte ens nån jävla blipp utan bara vanlig nyckel.
Efter lite testande upptäcker jag nu att om jag har bilnyckeln för lång tid i dörrlåset så åker rutorna ner !!! ???
Så nu är det låsa snabbt och låsa upp snabbt som gäller.

Men bakrutan som åker ner av sig själv har jag inte löst...Jag har funderat på om kupé värmarn kan värma opp fönstret så att det får för sig att vädra ? så nu har jag riktat värmaren åt ett annat håll....Väldigt långsökt,jag vet...Men hittills har det funkat....Men jag får liksom ingen ro....Varje gång jag kommer ut till Passaten väntar jag mig att rutorna är nere....Eller att dörrarna flaxar i takt med motorhuven...Eller att Passaten sjunger 99 luftvaffeballoons eller nån annan Tysk slagdänga.

Varför kan jag inte bara få veva upp eller ner rutorna när jag själv vill
med en hederlig gammal fönstervev ?
Vad är det för folk som vill ha sån här skit lyx ?
Är det folk med dåligt självförtroende som önskar att dom hade en betjänt ? Som vill känna sig lite mer överklass än dom är ?