Sök inlägg

lördag 30 maj 2015

Tjejcyklar som ingen vill ha


Ungefär såhär skulle pojkcyklarna se ut när jag var barn


Dom var jättedåliga att cykla på, men fräna.

Men det var som sagt Pojkcyklar.

Ingen tjej skulle kommit på att ha en sån värdelös cykel bara för att den såg frän ut.

Tjejer ville ha riktiga cyklar med pakethållare och cykelkorg,och som dom kunde sitta ordentligt på.




Tjejer vill fortfarande ha riktiga cyklar.
Men det tycks inte cykeltillverkarna förstå. Så nu när det är trendigt bland killar att ha skärmlösa Mountainbikes och citybikes med mycket växlar som man ligger framstupa och kör,då tror cykeltillverkarna att tjejerna också vill ha såna cyklar.... Hur tänkte dom då ?

Alltså...Tjejer vill inte skita ner sig när dom ska cykla till skolan eller till affären.Alltså måste cykeln ha skärmar och kedjeskydd...Tjejerna vill också sitta rakt och bekvämt och inte ligga ner när dom cyklar...Dom är inte heller så förtjusta i massor av växlar som krånglar och hoppar ur om dom inte kan med dom....Sist men inte minst så vill tjejer ha nånstans att ha sin handväska.
Titta på cykeln nedan....Det är en tjejcykel som ingen tjej vill ha.
Ja det händer att tjejerna blir övertalade att dom ska ha en trendig citybike.Men när dom kört den några dagar så händer alltid samma sak...." Mamma kan jag låna din cykel ?"
"Den är bättre att cykla på,och har cykelkorg"

Jag vet inte nån mamma som får ha sin gamla kärringcykel ifred för tonårsdottern.
Men eftersom inte heller mammorna vill åka på döttrarnas monsterhojar så står dom bara och rostar.
Tonvis med tjejcyklar som ingen vill ha.

onsdag 27 maj 2015

Den olönsamma landsbygden

Det lönar sig inte att ha folk boende på landet.
Iaf inte om samhället måste hålla lantisarna med infrastruktur.

Snart plockar TELIA ner koppartrådarna där jag bor och jag blir utan både fast telefoni och bredband.
Det hade aldrig hänt på TELEVERKETS tid...Då var uppdraget att se till att alla hade telefon...Nu har TELIA blivit ett vinstdrivande företag som bara gör det dom tjänar pengar på...Oss lantisar tjänar ingen några pengar på, så nu skiter man i oss.

Vi har odugliga vägar som det knappt går att åka på..Dom vägarna måste vi själva betala eftersom kommunen tvingat på oss vägföreningar..Det hjälps inte att vi betalar lika mycket skatt som folket inne i stan.Vi ska betala både underhåll och plogning av skitvägarna på landet iaf..

Likadant är det med vårdcentralerna i landsbygden....Landstinget har inte råd med små vårdcentraler och filialer, så nu lägger man ner många av dom....Och dom privata aktörerna är inte det minsta intresserade av att driva olönsamma vårdcentraler..Däremot är många intresserade i dom lite större städerna häromkring...Där är det överetablering...Du får välja vårdcentral bara du väljer en där du inte bor.

Samma sak med skolorna...Vårt enda gymnasium blir utkonkurrerat av överetableringen av gymnasium i grannkommunen...Jag fattar inte riktigt vitsen med att ha fler gymnasium än elever ?

Sen vi släppte dom fria marknadskrafterna fria måste alla tänka på lönsamheten.
Jag bor bara 4 km ifrån stadskärnan men ändå finns det ingen bussförbindelse. Det finns heller ingen taxi i stan eller en bemannad bensinmack...Ingenting lönar sig på landet.
Den nedlagda OK macken i Säter

Jag hörde en intervju med den gamla sossen och lantisen Lotta Gröning....Hon sa att det största hotet mot Sveriges landsbygd  är Sossarna, Miljöpartiet och Moderaterna.....Miljöpartiet vill inte att vi kör bil på landet medan S och M vill att marknadskrafterna får bestämma var vi ska bo.
Hur får vi en regering där inte nån av dom ingår undrar jag ?

Vi ska alltså bort från landet...Det verkar vara planen...Trängas ihop som boskap och tvingas att bo i svindyra råtthål i storstan medan landsbygden växer igen och förfaller.
Det känns inte som nåt fritt val.

söndag 24 maj 2015

Eurovision-katastrofen

Då var det final i årets mello!

Tråkiga likriktade ballader där alla artisterna ville visa så mycket urringat som möjligt och verkade göra allt för att låta som om dom kom från USA....Ja det fanns några undantag som sjöng på sina modersmål,men dom var få.

Ja sen var det Måns då...Med låtstölden från David Guetta-Lovers in the sun.


Men vad bryr sig en förförd publik om låtstölder.
Måns är ju så snygg att kvinnorna gick i spinn i hela Europa och han vann hela ballunsen .
Detta är ju rena katastrofen för skattebetalarna i Sverige....Vi har ju nyss haft finalen i Sverige ,och då gick den på 120 miljoner.I år i Wien gick den på 190 miljoner så det lär väl hamna på ca 200 miljoner vi får punga ut med....Vi som inte har några pengar!

I morse på nyheterna pratade dom om att Utbränd vårdpersonal är ett växande problem i Sverige.
Nu var det läkare och sjuksyrror som bryter ihop och får utmattningssyndrom på grund av alla besparingar och nedskärningar inom vården.
Vi har varken bostäder eller jobb åt alla invandrare, och inte heller planer eller pengar på hur vi löser det....Vi har inte råd att ha kvar våra Svenska mjölkbönder...Vi har inte råd med en levande landsbygd,med ett jävla mello för 200 miljoner det har vi råd med.

GRATTIS SVERIGE
Kör tills det rasar

onsdag 20 maj 2015

BITTERPITTEN spankulerar i Prag

Jag har travat runt i Prag i helgen.

Stan är så vacker att man häpnar.
Gamla stan är i från 1200-talet.
Den nya är i från 1300-talet.



Här har man inte rivit ner en massa fina byggnader bara för att dom blev omoderna,som man gjort i Sverige.




Hotellet vi bodde på var också gammalt. Gamla möbler och gameldags tapeter och gardiner.
Jättemysigt!




Matsalen såg ut lite som den på FAWLTY TOWERS


Den här duschtvålen hittade jag i en butik i Prag....
Hade den mot förmodan sålts i Sverige 
så hade rabiata feminister med plakat 
skrikit och gormat utanför butiken.



















Dom hade snygga lampskärmar också.









Sen var det det där med ölen.
I Prag gör dom världens godaste öl.Dom kostar bara en 10-20 kr på pub och restaurang,och man får riktiga rejäla ölglas att dricka ur.
I Sverige kostar det oftast 60 kr och man får en pissöl i en ranglig plastmugg.
SVERIGE KAN DRA ÅT HELVETE !

SKÅL !

måndag 18 maj 2015

R.I.P BB King

BB KING dog i Torsdags.

Jag har varit utomlands utan varken internet eller mobil så därför skriver jag nu.

BB KING var en av dom riktigt stora inom bluesen.Dom 3 största var John Lee Hooker,Muddy waters och BB King. Nu är alla borta.
BB King lärde sig att spela Blues innan det fanns svajarmar på gitarrerna. Istället fick hans vänsterhand vara svajarm. Därav hans säregna sound. Det var fantastiskt att se honom in action.

Jag såg honom live 1988 på Midfynsfestivaen i Danmark inför 65 000 pers. (på den tiden var midfyn större än Roskilde och gick dessutom av stapeln samma helg, Danskarna åkte till Midfyn medan Tyskarna och Svenskarna svinade i Roskilde)
Hursomhelst så var jag inte så kunnig om BB King på den tiden och stod ganska långt bak i publikhavet när hans 10 mannaband äntrade scenen.... Dom körde väl en 3-4 låtar och stilen var lite storbandsjazz.... Jag tänkte att det var väl ok men jag hade väntat mig lite mera blues och rocken roll av BB.
Då plötsligt går ett sus igenom publikhavet...Strålkastarna tänds och riktas mot scenen..Då först kommer han in på scenen....Han går fram till mitten av scenen med bägge händerna höjda i V tecken mot skyn....När publiken tystnat säger han " Go tell everybody that the King is in town"
Sen blir det åka av och hans lunchkorvsfingrar spelar som ett rinnande vatten på gitarren...Då ramlade poletten ned, och jag tänkte...Jaha det var så här ni menade.

onsdag 13 maj 2015

EU våldtar Sverige

Jag minns EU-valet.
Politikerna som var för EU målade upp en drömbild av hur bra vi skulle få det om vi gick med.
Vi skulle hamna mitt i Europa och bli ett med deras fantastiska kultur....Vi skulle få jobba var som helst inom EU men det skulle absolut inte komma hit några EU migranter och dumpa dom svenska lönerna....Vi skulle få exportera den kvalitativt överlägsna Svenska maten till hela EU och göra succé....Billig mat från andra EU-länder skulle självklart inte konkurera ut dom svenska bönderna...Men nu är dom utkonkurrerade
Allt skulle bli billigt med EU-priser...Ja utom spriten den skulle absolut inte bli billigare och mer lättilgänglig...Fast just det med spriten var det ingen som trodde på....Många röstade ja just för att det skulle bli billigare sprit och större införselkvoter,vilket det också blev trots politikernas förnekanden.

Men om vi röstade nej så skulle vi bli en bortglömd inavlad bonnhåla som fick börja använda häst och vagn igen...Vi hade åtminstone haft bönderna kvar då.

Själv röstade jag nej av en rad skäl.Inte minst för att jag alltid är emot förslag som stöttas av både moderater och sossar...Det brukar alltid vara nåt som är dåligt för folket om dom är överens.

Så här i efterhand kan vi se att Sverige är ett litet naivt land som tror alla om gott och som varken har viljan eller resurserna att skydda oss emot att bli utkonkurrerade och utsugna av andra länder och EUs regelverk. Inte heller emot krimminella EU-medborgare som väller in och blåser oss på pengar lika lätt som att stjäla godispåsar av små barn.

Vi har kriminella asfaltsläggare Som utstuderat blåser folk utan att åka fast.Vi har Vägpirater som blir fler och värre hela tiden. Sen har vi åkerinäringen där ca 60% består av utländska chafförer som Lönedumpar.
Vi har även Människohandel med Rumänska tiggare som ökar lavinartat.
Alla dom här kriminella gängen från EU ockuperar parker, campingplatser och parkeringsplatser där dom svinar ner och förstör....På IKEAs parkeringsplats i Barkarby försökte personalen bli av med ockupanterna med polishjälp...Men polisen kunde inte göra något som vanligt....Vad tror ni hade hänt om en vanlig svensk familj vildkampat på IKEAs parkering?

Nu står vi här med våran undermåliga Polis,våra fega åklagare och dåliga lagar som inte är anpassade till verklighetens EU-migranter.....

Det var precis så här det inte skulle bli lovade politikerna som var för EU.
Alla ni som röstade ja...Var det värt det för lite billig sprit ?

lördag 9 maj 2015

Den odödliga Audin

Min granne har en gammal Audi.

Han har haft den sen urminnes tider och den borde egentligen fått vandra vidare till dom sälla jaktmarkerna för längesen.
Han hade nog skrotat den redan om det inte vore för att alla tjatar på honom om att göra det.
Det får liksom motsatt effekt....Nu ska jag visa dom jävlarna att den går ett år till liksom.
Men för varje år har det blivit svårare och svårare att besikta Audin....Redan förra året trodde vi att det var kört när hydralarmen på handbromsen slutade att fungera och det fanns inga delar att köpa...Men en händig kompis till grannen lyckades fixa hydrauliken med en popnit och allt vart frid och fröjd igen.

Men i år verkade det riktigt kört faktiskt....Det blev 2a på fastsättningen av frambalken...Den visade sig sitta fast med 4 gummibussningar som tydligen måste bytas...Åtminstone en av dom, men bilprovaren menade att man måste byta alla fyra för att det ska bli bra....
Jag blev inblandad och började googla på nätet och höra mig för med bilmekar i bekantskapskretsen.Det verkade som om man måste montera ner hela framvagnsbalken med allt vad det innebär och sedan pressa ur dom gamla och i dom nya bussningarna.

Vid det här laget hoppade jag av projektet och anslöt mig till olyckskorparna som ville skrota bilen.
Grannen hörde sig för lite och det skulle kosta en förmögenhet att åtgärda bilen visade det sig.
När det sen visade att det inte gick att få tag på bussningar längre så var det i princip kört.
Grannen började förbereda sig på det slutgiltiga nederlaget och han började få mardrömmar om hur Audin pressades ihop i bilpressen....Samtidigt gnuggade olyckskorparna händerna och började se framemot förnedringen...
Då gjorde grannen ett sista desperat försök och sökte upp Thailändarn som är en klurig bilmek.
Thailändarn gick motvilligt med på att kolla på Audin efter att även han beklagat sig över att den inte blivit skrotad än.
Några timmar senare ringde Thailändarn upp och berättade att Audin var klar...Han hade helt frankt lagt i ett par extra brickor  på skruven som håller bussningen,och dragit åt så att glappet försvann.
När grannen glad som en lärka skulle hämta bilen för ombesiktning visade sig att även ombesiktningen var klar....
Min granne är född med tur...
Men han är så van vid det att han inte fattar det själv..
Nu åker han runt i Audin och drygar sig medans alla olyckskorparna suckar uppgivet.

tisdag 5 maj 2015

Ett vitt helvete


Jag sitter på jobbet och pratar med nån av kärringarna om inredning när hon säger "Oh vad fint det är med vitt...Jag vill ha allt vitt"    Jag säger att "det var originellt" med så mycket ironi i rösten som jag kan...Sen säger jag "ska du inte ha en skylt eller svart text på den vita väggen där det står CARPE DIEM  eller  HOME SWEET HOME också ?"
"Jo hur visste du det " säger hon.

Det är som ett vitt lämmeltåg över Sverige ,allt ska va vitt....Gamla avlutade byråer,bord och stolar,allt målas vitt....Furuluckor och gamla handsnickrade 50-talsinredningar i trä slängs ut och ersätts av spånskiva med vit fanér....Allt ska vara så sterilt kallt och opersonligt så att det knastrar om det....Det enda som inte får vara vitt längre är vitvarorna , som ska vara i rostfritt för att förstärka känslan av kall industri...
Det ser mer ut som ett sjukhus än ett hem när man kommer hem till folk idag..Bilderna i svart och vitt på hemnet skulle lika gärna kunna vara tagna med svartvit film för det syns ändå inte någon färg.

Det konstiga är att alla kommer på samtidigt hur snyggt det är med vitt....Det är också konstigt att samma personer tyckte det var så snyggt med furuluckor på 70-talet,och kakel och korkmattor i gulbrunt på 80-talet....Vad hände med den personliga smaken?  Nog kan man väl ändra stil och smak ibland, men inte alla samtidigt..
Jag begriper mig inte på folk som bara tycker lika allihop. Är ni så lättstyrda?.....Folk förresten...Det verkar mest vara kvinnor har jag kommit fram till(bortsett från Ernst kirchsteiger då)
När jag frågar män i min omgivning varför dom har vita hem med CARPE DIEM överallt på väggarna,så brukar dom svara att det är deras kvinna som vill ha skiten....Männen står snällt där hemma och målar om mormors gamla spinnrock till vitt, under hotet att den åker på tippen annars.

När ska männen resa sig och sätta stopp för ett vitt helvete?


Operationssal eller kök?


Flygplansterminal eller kök?

söndag 3 maj 2015

Vårtecken


Våren är en underbar tid.
Knoppar brister,grönskan gror.
Maskrosorna tränger upp i grusplanen.
Åh så vackert !

Raggarbilen tas fram och tvättas av bara för att fyllas av frömjöl och leriga fotspår från små tassar.
Jättesnyggt !

I kyla och regn eldade vi majbrasan.
Frusna och blöta klafsade vi runt i lervällingen och grillade korv.
Askhögen grillspetten och ölburkarna ligger kvar som minnen.
Ska jag städa upp eller vänta tills grejerna flyter bort i lervällingen.

Våren är underbar !