Sök inlägg

tisdag 20 oktober 2015

Spara

Det går en röd tråd igenom nyhetsflödet idag.
SPARA.
Vi måste höja pensionsåldern för att spara pengar...Det väcks Inget åtal mot livstidskriminella för att spara pengar...600 tjänster bort inom landstinget Dalarna för att spara pengar.

Vården går ju redan på knäna och då drar man ner på personal och vårdplatser...Dessutom finns det just nu ca 4000 asylsökande flyktingar i Dalarna...Dom behöver tydligen ingen vård,eller hur tänker Landstingsledningen ?

Vi har ju en väldigt stor arbetslöshet i Dalarna också,inte minst bland invandrare...Hur tänker man att det ska lösa sig om man bara drar ner på allting för att spara pengar ?
Alla kan ju inte bli Pizzabagare,vi har redan för många Pizzerior.

Men om 600 tjänster försvinner inom Sjukvården då kan man ju plocka in 600 flyktingar på Traineejobb . Det kanske är det som är planen ? Undrar vad facket tycker om det ?
Dom som inte vill ha traineejobb kan ju bli yrkeskriminella ,nu när man ger mängdrabatt på brott, för att spara pengar åt samhället.

Våra Svenska ungdomar har ju redan dragit till Stockholm,Göteborg och Oslo för att det inte fanns några jobb i Dalarna...Så vilka jobb tänker man skaka fram åt flyktingarna ? 

Det Känns som om Kommuner ,Landsting och Staten drar åt helt olika håll utan någon som helst plan för samarbete....Och utan några pengar...Det sägs att Sverige är ett rikt land...Skitsnack !
Staten kommuner och Landsting är ju konkursmässiga alla 3....Däremot ser det ju ut som om "folk" har pengar...Men det har dom inte...Svenskarna är skyldiga mer pengar än Grekland och vi Lånar mest i hela västvärlden .... Vet ni vad jag tror ?  Vi blir nästa Grekland.

Det kommer att gå åt helvete !
8 kommentarer:

 1. I Dalarna försvinner jobben och många ungdomar tvingas flytta. I Stockholm blir det allt trängre och ungdomarna kan inte flytta hemifrån. Överallt försämras samhällets service, ökar otryggheten och minskar förtroendet som håller ihop ett samhälle.

  Hur kan ett demokratiskt land hålla sig med en politik där nästan alla invånare förlorar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att folket förtjänar de politiker man röstar på.

   Radera
 2. Kommer den tekniska utvecklingen leda till att det blir fler eller färre jobb, tror ni?
  Färre, tror jag.
  Så om det ser illa ut idag, så vänta bara tills om 20 bast...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När arbetsgivaren bara har tre anställda som gör samma jobb som 10 anställda gör idag,så har jag mycket svårt att tro att han tänker betala ut lön till dom som fick sluta.
   Antingen måste vi ha ett helt nytt försörjningssystem eller så måste vi göra oss av med all modern teknik och backa 100 år.

   Radera
 3. Hmmm. Vilka som än sitter på makten drar de ner oss i ett mörkt helvete. När blå laget sitter på makten, drabbar det de fattigaste, sjuka, arbetslösa och gamla, när rödgröna bestämmer, drabbar det alla vita, det är väl det som är jämlikhet.

  SvaraRadera
 4. Två ord som helt har förlorat sin betydelse är rasist och spara. Jag funderar om benämningen Regering har också förlorat sin betydelse.

  SvaraRadera