Sök inlägg

tisdag 30 juli 2013

Vägra Raggarna Benzin !

Så hette en punkskiva ifrån 70-talet,när punkarna och raggarna låg i krig mot varandra.
Från att ha varit en hatad bespottad subkultur lokalt förekommande i Lilla Sverige, har raggarkulturen kommit att bli en av våra stora folkrörelser,hyllad och älskad av både media,politiker och kultureliten.
Hur kunde det gå så fel ?
Jag minns när jag på 80-talet böt min veteran - Merca mot en jänk. Hur jag gick från att vara vägens konung,där bilar flyttade på sig när dom såg mig i backspegeln,till att bli behandlad som ett avskum.Folk som tidigare vinkat glatt och respektfullt,vinkade nu bara med ett mittenfinger. Jag blev prejad,omkörd och förnedrad.
Sen minns jag det tidiga 2000 talet. När jag på nytt skaffat mig en jänk. Jag skulle äta på MAX i Borlänge,och kom uppglidande i min Ford Fairlane på hamburgeriets parkering. Plötsligt kommer en kostymklädd herre med pondus stegande emot mig. Jag får en flashback från 80-talet och väntar mig en utskällning eller avhysning från stället. Istället erbjuder han mig en gratis plusmeny ?  Eftersom jag kör en gammal jänk ?  Ja...ha...tack..då.
Det var då jag insåg att tiderna håller på att förändras. I början tyckte jag nog att det var kul....Men nu är det inte roligt längre.....Det ska vara cruising i varenda stad. Classic car week blir bara större och större. Sätercruisingen är en jätteorganisation. Media kan inte få nog med att rapportera om alla gamla jänkebilar som är sååå fina. Och rockabillymusiker går det väl snart 30 på dussinet av. Folk som aldrig har varit intresserade av vare sig jänkebilar eller 50-talet överhuvudtaget,ska ha en gammal svindyr amerikanare,och Elvis-frisyr med matchande fru i Marilyn Monroe-utstyrsel.
Raggarkulturen har fått samma målgrupp som Ullared och Ålandskryssning.
Istället för att vara nån slags outlaw och samhällets utstötta, har raggarkulturen blivit en romantiserad bild av en ungdomskultur som egentligen aldrig fanns. Iaf inte i Sverige. Och inte tusan var det som i filmen "Sista natten med gänget"  att en massa 16 åringar hade råd med nya dollargrin.

BITTERPITTEN har fått nog. Nästa gång jag hör en Elvislåt ifrån en Cadillac-59, Ford-56 eller Chev -59 med en 60 taggare i som försöker se ut som hen är 17,då lägger jag en spya på huven.
Vägra Raggarna Benzin

fredag 26 juli 2013

SKITHÖG på semestern

Medan andra Dyngar iväg på semesterresor,stannar BITTERPITTEN hemma i Skiten.
Att köra Dynga är ett riktigt Skitgöra.
Man skulle kunna tro att detta skulle göra mig Dyngsur, men jag tycker faktiskt att det är Skitkul.
Jag har så mycket Skit att jag kan Gödsla med det.
Det gäller att hålla tungan rätt i mun så att Skithögen blir Dyngrak.
Vad jag ska göra med all Dynga ?  Skit i det ni.
Sa jag att jag har semester ?

THIS IS DA SHIT !


måndag 22 juli 2013

Sätercruisingen

För mycket bilar.För kort Cruisingväg.Bilar som kokar för att kön står still.Fulla raggare som hela tiden ska ur och pinka.Och helt idiotiskt uppläg att man ska möta bilarna. Det innebär ju att om en bil stannar så stannar alla.
Sen när man vill gå ur bilen och köpa en kall dricka i värmen. Då säljer arrangörerna bara varm dricka. För snåla eller lata för att ha en kyl eller frys ?
Nej...BITTERPITTEN gav upp efter en timmes stillastående cruising.... Sen blev det cykel och egen medhavd dricka ...HA ha..Vad mycket bättre det blev.

fredag 19 juli 2013

Mopedcruising i Säter

Gubbdagis med veteranmopeder som åker runt och drömmer om en svunnen tid.
Miljöförstörare kanske du tänker ?   Men det är precis tvärt om.
BITTERPITTENS  Husqvarna Novelette  Tex. är förmodligen den mest miljövänliga moped som någosin tillverkats. Den väger hälften så mycket som en ny moped.Den drar hälften så mycket bensin som en ny moped också.  Den har så klen liten motor att man måste hjälpa till med tramporna i uppförsbackarna. Dessutom är den 60 år gammal.( den verkar hålla många år till )Bara att tillverka en moped,och att skrota den är en belastning på miljön. Tänk om inga nya mopeder hade tillverkats dom senaste 60 åren. Det är miljötänk det. Nej istället ska politiker och affärsmän lura skjortan av folk,och inbilla oss att det är bra för miljön med nya bilar och mopeder som inte går att reparera när dom börjar bli 5-10 år. Vad fan är det för miljötänk ?
BITTERPITTEN Tillsammans med 2 av dom fruktade medlemmarna i HELLMOPPERS.
Dom är så otroligt manliga att dom inte behöver nån HD eller annan MC som kukförlängare.

En futuristisk Monster hybrid ?  Eller en nostalgiflirt med BLIXT GORDON ?
Den hette iaf  " LA BOMBA "
Till höger i bild skymtar BITTERPITTEN

Det verkar som om Säters kommun hängt på retrotrenden och börjat använda en gammal linjegrävare i centrum...... Eller njä..... Dom har nog bara inte pengar till nåt nyare  =)

söndag 14 juli 2013

Spotnicks träffar BITTERPITTEN

Minns ni den gamla 60-talsgruppen The Spotnicks ? Dom var Sveriges första popband som slog utomlands...Dom har sålt nästan 20 miljoner skivor,och dom uppträdde i rymddräkter....
Nedan kommer en videolänk där man kan både se och höra hur dom var i början på 60-talet.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ooa62i53XSg
Iaf så är dom ute på sin avskedsturne, och i går spelade dom i Säterdalen.
BITTERPITTEN var där... I rymddräkt.
Det blev givetvis succe´
Alla tyckte att det var trevligt utom möjligen Bosse Winberg (Spotnicks) Han verkade mest skämmas för att dom en gång i tiden hade rymddräkter....Det verkade som om han fastnat i en Spotnicksnostalgi som han inte kommer ur....publiken vill bara höra Amapola (största hiten) och han har tvingats harva runt och spela den i över 50 år.
Trummisen i bandet tvingade honom iaf att vara med på en bild med BITTERPITTEN
Vad Bosse sa ?  "Du e la toku"

tisdag 9 juli 2013

Maskerade kvinnor

En kvinna i Iran får inte sitt världsrekord i simmning  godkänt av dom Iranska myndigheterna,trots att hon bär hijab.Dom menar att hennes kvinnlighet syns när hon stiger ur vattnet.
http://www.expressen.se/nyheter/simmerskans-rekord-ogiltigforklaras-i-iran/
Allt handlar så klart om kvinnoförtryck i en mentalt handikappad diktatur som styrs av islamister.
Jag har full förståelse för att människor flyr hit till Sverige ifrån sådana här länder. Och jag tycker att vi ska skydda framför allt kvinnor ifrån islamistiskt förtryck.
Vad jag inte förstår är ,varför människor som flyr ifrån sånt här förtryck,tar med sig det hit till Sverige.
Nu kräver dom Hijab,Nicab och Burka till kvinnorna.Och muslimska kvinnor som levt i många år i Sverige utan vare sig slöjor eller burka,dom blir hånade och bespottade av islamister...I Frankrike har man förbjudit Burka.. Men inte i Sverige....Här ska det daltas med extremister förstås.
Men vi kan inte ha såna här dumheter i ett modernt samhälle. Det kommer aldrig att fungera..Tänk er en Dagisfröken,Vårdpersonal,Lärare eller Polis med Burka....Dom skrämmer ju skiten ur en....Dom enda det funkar bra för med Burka är väl bankrånare...
Nej det är dags att PK maffian tänker om....Och föresten....Varför hörs inga protester ifrån Feministerna ? Dom verkar tycka att det är ok med kvinnoförtryck så fort det kallas religion.

                                      Världsrekordsättaren Elham Asghari i sin hijab

fredag 5 juli 2013

För många chefer

Det blir allt vanligare att chefer har en chef eller assistent under sig som egentligen gör chefens jobb. På så sätt kan chefen slippa undan en massa jobb och svåra beslut,som annars skulle avslöja chefens inkompetens....Men rätt var det är så kommer den assisterande chefen på att hen vill gör likadant,och skaffar sig en egen assistent....
Här några exempel.

1. Rektorer gör sig allt oftare omöjliga att få tag på. Dom håller sig undan och låter en biträdande eller assisterande Rektor göra allt jobb samt stå i skottgluggen när all kritik väller in....Biträdande Rektorn i sin tur vältrar över allt jobb på lärarna och kallar det för kompetenshöjning.

2. Inom vården låter man sjuksköterskor bli enhetschefer. Sen ska enhetschefen ha en biträdande enhetschef som också är sjuksköterska. Helt plötsligt finns det en massa  sjuksköterskor som är mellanchefer och som inte ska utföra det jobb som dom är utbildade för. Samtidigt är det sjuksköterskebrist på golvet ,och man får ta in stafettsköterskor som kostar mer än mellancheferna i lön.

3. På min arbetsplats hade man tagit in ett företag som skötte fastighetsservicen . Men det var jämt klagomål på att soprummet inte tömdes i tid och att det dröjde för länge innan dom kom och reparerade när något gick sönder.
En dag träffade jag en reparatör ifrån företaget,så jag passade på att fråga honom varför det tog sån tid att åtgärda allting ? Då berättade han att han var hos oss bara en dag i veckan. Övriga dagar var han och skötte andra fastigheter.
Jag frågade då hur många dom var som skötte fastigheterna på hans företag ? Då talade han om att det var 5 chefer i Borlänge,men bra han som skötte fastigheterna.... 1 enda person drog alltså in lönen åt sina 5 chefer.
Jag är helt övertygad om att det finns kurser för chefer,där dom får lära sig att delegera alla sina arbetsuppgifter på andra. Dom får också lära sig att göra sig svåråtkomliga,och att gå runt med papper och portföljer så att dom ser ut att vara upptagna med nåt viktigt.
Men i sin ensamhet inne på kontoret så kryper oron över dom.....Där tänker dom "Hoppas ingen upptäcker att jag är en bluff "


tisdag 2 juli 2013

USA skrämmer skiten ur EU och Sverige

Stackars Edward Snowden.....Hela den demokratiska västvärlden med EU i spetsen ,ser Snowden som en hjälte....Man är väldigt upprörda i EU-parlamentet över uppgifterna som Snowden gett om att även EU-parlamentet är avlyssnat..Men inte vill nåt EU-land ge honom skydd mot USA heller....Han har sökt asyl i 21 länder.
Dom enda som törs är halvdiktaturer som Ecuador och Ryssland..Och Ryssland ställer krav på att Snowden måste sluta motarbeta USA om han ska få stanna i Ryssland.
Det bränns under fötterna på stackars Snowden nu....Han har blivit en storpolitisk svarte Petter som ingen vill ha.
Men Sverige då ? Vi brukar ju ställa opp för människorättsaktivister som hotas av långa fängelse eller dödsstraff ?  Nej just ja. Sverige sammarbetar ju med USA. Eller rättare sagt..Vi kryper för USA. Om dom vill hämta nån stackars sate som håller sig gömd i Sverige,så kommer dom bara hit och gör det. Det har dom ju gjort förr.http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/cia-planen-landade-i-sverige/