Sök inlägg

onsdag 5 juni 2013

Simpsons som allmänbildare

Jag har upptäckt att barn och ungdomar nuförtiden inte kan nåt om nånting.....Ja bortsett från Ipods ,tv-spel och dubstep förstås.
Men...I den mån dom faktiskt har nån form av allmänbildning,så kommer den ifrån The Simpsons.
Jag kommer på 3 exempel på raken där jag faktiskt blivit förvånad av The Simpsons inverkan på allmänbildningen. 1. Klassisk film. Jag har diskuterat både "The shining" och "Sound of music" med ungdomar i tron att dom sett filmerna...Dom har haft en hyfsad bild av vad filmerna handlade om..Men när jag frågar när dom sett filmerna ,så visar det sig att dom bara sett parodierna i The Simpsons.
2. Amish-folket. Jag skulle förklara vad Amish-folket var,för några barn...Då säger dom..Jaha är det dom med svarta hattar och stora skägg ,som bara åker häst och vagn.....Finns dom på riktigt ? Jag har bara sett dom på Simpsons.
3. Amerikansk kultur... Barn & Ungdomar verkar ha klart för sig att Amerikaner är jättereligiösa och vapengalna,tack vare Simpsons.Dom vet också vad Klu klux klan är för tomtar.

Vad ska en gammal BITTERPITT säga.... Om Simpsons lyckas med det skolan misslyckas med,så får jag väl ge dom en eloge :)
Min TV-bildning bestod av Pippi långstrump,Vilse i pannkakan,Fem Myror är fler än fyra elefanter ,Och 3 galna sjömän i kultserien " Tårtan"   Det var nog tur att man hade andra kanaler än Tvn att ta intryck ifrån.

1 kommentar: