Sök inlägg

onsdag 27 juli 2016

Llite dödsstraff har väl ingen dött av

Det snackas mycket om Turkiet nu.
Efter statskuppförsöket kastar President Erdogan sina motståndare i fängelse och han vill införa dödsstraff igen.  Ledare i EU går i taket och säger att Turkiet kan absolut inte vara med i EU om dom inför dödsstraff....Varför då ?  Jo om Turkiet inför dödsstraff så är dom barbarer och Nazister och sådana kan vi inte ha i EU...EU kan inte ens sammarbeta med såna barbarer....Dom borde inte få vara med i Nato heller....Nej just det....Men vänta lite nu...Nato har minst 33 stater som har dödsstraff och dom sammarbetar med EU.
Hur fan går det ihop ?
Jo USA har 33 delstater som har dödsstraff.

Varför är det ingen som säger till USA att dom måste sluta vara Nazistiska barbarer med dödsstraff om EU ska ha med dom att göra? Och varför vägrar inte civilicerade stater att vara med i Nato när det styrs av sådana barbarer ?
Dom flesta Svenska politiker vill ju också gå med i Nato även om vissa låtsas nåt annat... Vi är ju nästan med redan.

Ok det är alltså skillnad på när USA har dödsstraff och när Turkiet har det ?
Men vad är skillnaden ?
Är det att Turkar är efterblivna svartskallar som lever kvar i 1800 talet ?
Medan Amerikaner är stabila västerlänningar vars kultur vi älskar och avgudar ?
Ja hur stabila är dom när Donald Trump har blivit president ?
Han vill ju att USA ska gå ur NATO och låta Europa sköta sina egna problem.
Då kan vi sitta där utan USA men med Turkiet som våran bundsförvant i Nato.

Sanningen är väl den att varken EU eller Sverige törs sticka upp mot USA för att vi är skiträdda för att hamna i onåd hos dom... 
Och därför törs vi inte stötta en folkhjälte som T.e.x. Edward Snowden.
Svenska politiker slår sig ofta för bröstet och hävdar att vi är en fristat för politiska flyktingar,men det gäller bara om dom inte flyr ifrån USA.

I Sverige älskar vi egentligen länder med dödsstraff
Vi har Natoavtal och är en lydstat åt USA .
Vi handlar nästan allt från Kina och sammarbetar med Kina på en rad områden.
Vi älskar att semestra i Thailand.
Sen klagar vi på att Turkiet vill återinföra dödsstraff.
Fan vad ynkliga vi är.

torsdag 21 juli 2016

Vadå Pokemon ?

Jag brukar ha garageportarna öppna när jag är hemma.

Det har aldrig varit något problem förut,men häromdan såg jag att en tonårsgrabb irrade runt i min verkstad helt uppenbart på jakt efter något.
Jag konfronterade honom och han drog nån vals om Pokemon ?
Han påstod att han letade efter Pokemon...Vadå pokemon ?  jag vet att ungarna höll på med nå löjliga pokemonkort när dom var små...Varför skulle den här slyngeln leta efter såna gamla kort i min verkstad ??? Fullständigt absurt..
Så korkad är jag väl inte att jag skulle tro på nåt sådant...Klart jag fattar att slyngeln rekade för att komma hit senare och göra inbrott....Jag svor en harang och körde iväg honom.
Men en stund senare kom det 2 till slynglar som hängde runt min verkstad.
Nu började det bli otäckt.. Hur många var dom i det där inbrottsgänget ? Dom här snackade också om Pokemon och påstod att det bodde nån Pokemon som hette " Snorlax" i min verkstad !!! ???  Men va fan..Det här är ju oförskämt...Mycket har mitt lilla bihang kallats och nog har han luktat illa ibland när jag hängt ut han men "Snorlax" ska man behöva ta det ifrån 2 slynglar ?
Jag ringde till Polisen.
Eller försökte i.a.f. 30 minuters väntetid sa telefonsvararen, så jag tog saken i egna händer (ja inte snorlaxen)gick ut och talade förstånd med slynglarna så att säga....När jag äntligen kom fram till Polisen sa dom att jag blivit anmäld för misshandel.

I dag kom det 3 brudar.
Dom letade också efter nån jävla Snorlax sa dom.
Men nu har jag bytt taktik...Jag säger att jag säljer information om Pokemon mot kyssar i betalning...Sen plockar jag fram några gamla Pokemonkort som jag hittade i ungarnas gamla kassar med leksaker.

Puss på er !


tisdag 19 juli 2016

Dumma Svenskar på semester

Jag begriper mig inte på alla dumma Svenskar.

Ja alla dom som ska på solsemester till diktaturer och andra mentalt efterblivna länder...Dom tycker inte om att lyssna på nyheter därför att det är så tråkigt... Det är bättre att åka ifrån tråkiga Svergie och låtsas som att det regnar..
Sen smäller det till i Turkiet t.e.x.
Stadskuppsförsök och president Erdogan burar in alla han ogillar och deklamerar att han vill införa dödsstraff....Plötsligt sitter en massa dumma Svenskar och gråter och vill hem från Turkiet...Men hur tänker ni ? Det här är femte gången militären försöker göra en stadskupp i Turkiet.
Turkiet är ökänt för sina brott mot mänskliga rättigheter...Ingenting fungerar som det ska och dom Turkiska männen visar noll respekt för kvinnor.
Varför åker ni dit ?
Jo dom har ju bra väder och det är billigt.

Lika korkade är Svenskarna när det gäller Thailand.
Jag hörde ett radioprogram där dom gick runt och intervjuade Svenskar i Thailand och frågade dom varför dom åker till en diktatur ?
Vadå diktatur ? Det hade vi ingen aning om,blev svaren.
Dom verkar heller inte ha nån aning om att Thailand blivit en fristat för västvärldens alla kriminella avskum som är på flygt ifrån rättvisan...Dom stormtrivs i Thailand, knark och horor är billigt och dom kan köpa vem som helst.
Men vanliga dumma Svenskar dom har skygglapparna på och tycker bara att det är ju så bra väder och god mat där.

Det är likadant över hela världen.
Dumma Svenskar som beter sig som om dom åkte till Tylesand,Öregrund,Mölle eller nåt annat Svenskt semesterparadis... Dom uppträder som om dom ägde världen och har ingen förståelse för att Svensk lag inte gäller i Diktaturer...Sen sitter dom och grinar i utländska fängelser eller terroristläger och ber att Sveriges regering ska göra något så att dom får komma hem och skriva en bok om vilka hjältar dom var.

Förresten så kan jag inte fatta att folk åker till Frankrike heller. Det är väl inget fel på Frankrike men nu är det ju så att IS verkar ha valt ut Frankrike som sitt främsta mål...Det smäller ju där hela tiden...Det är ju bara att lyssna på nyheterna så fattar man ju att det är kört att åka dit... Det blir garanterat snart nya terrordåd där...
Nej stanna hemma istället.
Vi har ju haft kanonväder hela sommaren.
Gör av med pengarna i Sverige och hjälp opp våran usla ekonomi innan det går åt helvete med hela landet...Vi har ju varken råd med Poliser,Sjukvård,vägar,livsmedelsbutiker,Telefon och bredband på landsbygden.
Och då slösar ni bort pengarna i diktaturer.
Tvi Fan !!!


 Mölle
Ett Svenskt semesterparadis förr i tiden.
Varför duger det inte längre ?

söndag 17 juli 2016

Visfestivalen i Malungsfors

Vilken trevlig och mysig festival det var.
BITTERPITTEN har ingenting att klaga på.

Här var det inte en massa tramsiga säkerhetsföreskrifter som på Peace & Love.
På P&L får man inte ta med sig en colaburk in på området inte ens nässpray om flaskan är i glas,och absolut inga stolar eller paraplyer...Men här i härliga Malungsfors blir man till och med uppmanad att ta med egna stolar. Det var heller inga problem att ta med in kylväskan..Folk satt och drack vin ur vinglas..Hur mysigt som helst.

Väldigt bra artister var det också,men jag nämner bara några få här.

Johan Eriksson som är initiativtagare till Malungsfors visfestival uppträdde med sitt band Partypolarna och körde en hyllningskonsert till Ted Gärdestad.
Han var kusligt bildlik Ted. Med på scen var också Kenneth Gärdestad som berättade om hans och brodern Teds musik och liv.


Ronny Eriksson sjöng sånger från Norrland om hur bra det är att alltid vara kusinen från landet.
Han tyckte vi skulle bygga en mur runt Stockolm bara för å se om det blev flest klösmärken på utsidan från dom som vill in,eller från insidan av dom som vill ut ?


Frida Braxell är en 25årig tjej som sjöng sina egna kluriga låtar om vardagsmisär nästan som Stefan Demert.



Kenneth Gärdestad och Harpo sjunger låten Lyckan
Som en hyllning till Ted(som sjöng med Harpo på originalet )


Vi bodde på Bullsjöns camping i Malung. På söndan började Dansbandsfolket rulla in i sina stora vita husbilar...Då var det dags att dra....Dansbandsveckan i malung är jag livrädd för...Jag ryser bara jag tänker på Dansbanssångare med det rätta Karlstadsdarret på rösten...Och jag vill verkligen inte höra vilka som är nominerade till årets dansbandsbasist eller årets saxophonehallick.mm.




Jag mötte Harpo

På visfestivalen i Malungsfors.
Harpo spelade några fina låtar om sina djur och sin fru mm.
Dom flesta har han inte ens spelat in.
Som den bonde han är hade han hängselbyxorna på.
Efteråt fick jag chansen att hälsa på honom.
Det hör till saken att jag har en gammal jukebox med en av hans gamla låtar som är min favvolåt. Den heter Harpos Helicopter och i texten sjunger han How do you do,hello hello hello....Jag har länge tänkt att om jag nån gång fick chansen att träffa honom så skulle ta honom i hand sjungandes How do you do....
Så nu gjorde jag det.
Han sa direkt Harpos helicopter och så skrattade han.
Han frågade var jag var ifrån och när jag berättade att jag bor i Säter så sa han att han brukade stanna i Säterdalen förr och ha picknick med äggmackor.
Jag är så Starstruck.



Harpos helicopter


onsdag 13 juli 2016

En ful fisk

Gissa fisken ?
Min granne fick opp denna fula best på metspö i sjön Dalkarn.
Den kämpade som tusan och var ett riktigt monster att få opp.
Men vad är det för fisk ?

Min granne hävdar själv att det är en Piraya och att den bet av minst 2 decimeter av draggen som syns under tröjan... Han gillar att hänga ut den,lite dumt när man fiskar storvillt kanske.

Nån som har nåt annat förslag ?


söndag 10 juli 2016

Peace & Love tog sig vatten över huvudet

BITTERPITTEN har varit på P&L igen.


Bländande vackert,mycket bra musik och en trevlig miljö.

Men med tanke på konkursen 2013 så är jag lite bekymrad för att dom håller på att tappa greppet igen. I år storsatsade dom med över 140 band på 7 scener i 3 dar....Det blir för mycket....Spelscemat kom upp först en vecka innan festivalen och hela tiden blev det nya ändringar i programmet.
Vi stod ofta och jämförde våra olika program med appen och försökte få nån rätsida på var banden spelade...Ibland frågade jag ljudtekniker vid scenerna vilka band som skulle spela var och när,men dom visste heller ingenting.
På en scen utanför entrén fanns det inget program alls.

Det är ju inte bara publiken som upplever problem heller...Det dök hela tiden upp nya oannonserade band som det inte gick att få nån information om alls,vilket resulterade i att en del jättebra band fick spela för en publik på ca 20 personer. Det var ju också ett resultat av att man kör 7 scener samtidigt.
Vem får ut nån glädje av det ?
Varken publik eller band.

Det var tydligen bara att säga att han var ifrån bandet Death team så fick han ut biljetter ,hotellrum ,mat och öl.
Så helt klart hade man problem med organisationen...Visst det är inte så lätt när det bygger på frivillig basis,men då kanske man inte ska ta i så byxorna spricker heller.

Ett annat problem i dessa tider är ju alla rapporterade sexförbrytelser på alla festivaler i år..Många av banden tog upp det i från scenen och pratade om det med sina egna personliga vinklingar.
BOB HUND menade att män måste lära sig att vicka på höfterna i sidled istället för fram och tillbaka.

MUSTASCH sångaren Ralf frågade efter våldtäktsmän i publiken och tyckte att dom fegisarna kunde börja med gubbarna i Mustasch.
"Ni kan börja med Stam (den store basisten i bandet)det blir inte roligt,jag vet"
sa Ralf.
Mustasch

Men vad hjälper det att banden håller brandtal och att man delar ut "tafsainte" armband om inte samhället tar sitt ansvar. Polisen buntar ihop buset och åklagarna släpper ut dom igen.Utpekad sexförbrytare greps och släpptes 

Det var samma sak med han som lurade till sig Death Teams biljetter. Han släpptes med en gång och tog sig in i hotellet med hjälp av hotellkoderna han kommit över...Han kunde ju lika gärna varit våldtäktsman..När ska etablissemanget vakna.

Som en tung nikotinist som inte kan sluta så återvänder jag nog igen nästa år
till Peace & Love om dom inte konkar.

Några i vimmlet som var bra.
Daniel Romano
Bra countryvibbar och en röst som en medelålders Bob Dylan.

Nicole Saboné
Mörkrets tunga rockdrottning.

Blues Pills
Tung bluesrock som låter både Shocking Blue och Peter Green från 1969.


Ane Brun
(inte Arne Brun som mina förvirrade fulla kompisar trodde)


John Holm
Mannen med den magiska rösten gör sin första  turné sen 1975.
Ola Magnell
Kom in ifrån dimman igen och visade att 70 åringen kan än.
Anna Ternheim
Vackra vemodiga sånger och en underbar varm röst.
Death Team
Dom ser ut som ett roligt barnprogram och har medryckande coola låtar.
Troublemakers
Göteborgspunkare som öste på och inte verkade fatta att dom hållt på i 35 år.
  





tisdag 5 juli 2016

Ogräs

Det växer ogräs på gatorna i Säter.

Mitt inne i stan på gator och trottoarer breder ogräs av olika slag ut sig.
Kommunalarbetarna lyser med sin frånvaro.. Råkar man nån gång se nån så leker dom med mobilen eller kör nån stor maskin..Nu förtiden verkar ingen kunna göra något om dom inte får köra en stor maskin som gör jobbet åt dom.
Det finns tydligen ingen stor maskin som rensar ogräs från trottoaren.

Kommunen erbjuder sommarjobb till alla niondeklassar som vill jobba..Man kan ju tycka att någon av dom skulle kunna rensa ogräs...Men eftersom dom bara är 16 år så kanske dom inte får hantera hackor och spadar ?

Sen har vi ett stadshotell mitt i stan som numera är flyktingförläggning. Där klagar flyktingarna på att dom inte har något att göra...Borde inte dom kunna rensa lite ogräs ?  Nej just ja...Då går ju kommunals fackförbund i taket över att nån tar jobbet ifrån deras medlemmar.

Det finns tydligen ingen som kan,får eller vill rensa ogräs i Säter.

Lika bra det föresten.
Det är ganska vackert med ogräs.
Då slipper man se alla sprickorna i fasaden.

fredag 1 juli 2016

Blodtryckshöjare.

Jag upptäckte att mina blodtrycksmediciner var slut.

Jag brukar ringa till min vårdcentral för att förnya recepten och sen är det bara att hämta ut dom på Apoteket efter nån dag.
Men i dag så hamnar jag hos en robottelefon som säger att jag har 4 val.
Det var ett val som handlade om räkningar,ett annat om att boka läkartid,ett om att få sjukvårdsupplysning och till sist ett om jag ville träffa en barnmorska...
Inget om att förnya mina recept.
till sist säger robotrösten att om jag vill förnya mina recept så ska jag gå in på deras hemsida.

Väl inne på vårdcentralens hemsida får jag veta att jag ska logga in på vårdguiden 1177....För att logga in där måste jag ha ett Bank-ID.
Men va faaan!!!
Jag har inget Bank-ID och vill absolut inte ha nåt heller..Jag har nog med lösenord och användarnamn som jag aldrig kommer ihåg redan nu som det är.

Efter att jag lugnat ner mig en stund beslutar jag mig för att trots allt ge mig och krypa till korset och beställa ett Bank-ID.Jag behöver ju min blodtrycksmedicin.

Men då kommer det upp ett meddelande på datorn som säger att det inte går eftersom min LINUX-dator inte är kompatibel med Bank-ID.
Jag känner att blodtrycket börjar stiga.

Då säger älsklingen att jag borde försöka ladda ner ett mobilt Bank-ID på min mobil istället.
Ok jag försöker motvilligt med det då...Jag tycker inte om att surfa på mobilen eftersom allt blir så förbannat smått på mobilskärmen...Jag är inte bekväm med att sitta och sprätta flugskit på mobilskärmen för att förstora bilden.

När jag försöker ladda ner mobilt bank-ID så kommer det upp ett meddelande som säger att minnet i mobilen inte räcker till.....Jag kollar i minnet och ser att det som tar störst plats är mina bilder i mobilen.
Alltså börjar jag att rensa bort alla onödiga bilder i mobilen....Sen tar jag bort alla nödvändiga bilder också..Efter att ha skickat dom till min mail.
Sen försöker jag ladda ner appen igen....Det är fortfarande för litet minne i mobilen.

Nu är verkligen inte blodtrycket bra
Jag är förbannad och skriker och det känns som om jag är redo att begå ett terrordåd när som helst...Ska det vara så jävla omöjligt att få ut min medicin ?

Jag går in på hemsidan igen och ser att det tydligen går att hämta en blankett på vårdcentralen där jag kan fylla i att jag vill förnya mina recept.
Jag gör mig beredd att åka 1,5 mil in till vårdcentralen när älsklingen föreslår att jag ska göra en fuling och tala med telefonroboten igen och beställa sjukvårdsupplysning.
Då ringer dom ju upp i alla fall.
Och jag får prata med en människa.

Sagt och gjort...Efter några timmar ringer en sjuksköterska på vårdcentralen opp mig och jag förklarar problemet... Hon säger då att det tar alldeles för lång tid att prata med patienter i telefon så därför går det inte längre att förnya recept per telefon.
Jag frågar då hur jag ska göra och hon svarar att jag kan skicka brev till vårdcentralen och beställa nya recept...
Skicka brev alltså !
Dom har alltså ingen mail på vårdcentralen men appar det har dom fan i mig.

Vart i helvete är det här samhället på väg ?
DET VAR BÄTTRE FÖRR !!!