Sök inlägg

söndag 29 november 2015

Onödiga Robotar

Årets julklapp är Robotdammsugaren.

Både reklamen och vanligt folk är lyriska över denna robot,och jag fattar ingenting.....Om den städade och flyttade grejor så vore det ju förståeligt,men det gör den inte....Jag måste själv flytta alla småsaker som fyller golvet.Tomflaskor,vedkorgar,kattleksaker,kassar och skor.
Sen kan Roboten pysa runt och samla damm....Det lilla som är kvar att göra till Roboten ,det kan jag ju lika gärna göra själv....Inte är dom stora heller. Jag skulle nog bli tvungen att byta påsen en gång i kvarten hos mig...Eller ska man kanske dammsuga först innan man släpper loss Roboten ?

Folk tänker så konstigt nu för tiden...Eller har folk sterila hem med stora rena golvytor utan prylar ?



Det är lite samma sak med Robotgräsklipparen....Den funkar bara om gräsmattan är jämn och fin och utan en massa grejor som klipparen kan köra på....Sen kan den bara klippa om gräset är kort....Den ska alltså åka runt och klippa hela tiden för ett optimalt resultat....Då ska man alltså ha en gräsmatta utan saker hela sommaren...Vad ska man ha en gräsmatta till då ? Att ha Roboten på ?

Jag minns när barna var små och jag skulle klippa gräsmattan....Det brukade ta en halvtimme ,att så att säga frilägga ytorna,innan jag kunde börja klippa.
Det var trehjulingar,trampbilar ,bollar,spadar,stövlar,uppblåsbar pool,kaninburar,trädgrenar och pinnar varje gång...Om jag hade haft en Robotgräsklippare då,då skulle jag ju varit tvungen att ha barna inlåsta,eller så hade roboten fått spatt.


En annan sak som jag inte heller förstår hur folk tänker kring,det är det här med ved....Jag kapar och klyver min ved själv(med hydraulisk klyv) Oftast tar jag ner träden själv också men ibland har jag köpt på 3 meterslängder....Det går ganska fort att kapa och klyva medan staplingen tar en väldig massa tid och är väldigt tråkigt.....Men då säger folk att det är så tråkigt att hålla på med ved så dom köper färdig klyven ved....Men den ska ju staplas den med...Då har dom ju det värsta jobbet kvar....Dessutom blir det skitdyrt för när du staplat t.e.x. 10 kubik färdigklyven ved så blir det bara 6 kubik staplat...Dubbelt lurad alltså.

Så nu undrar jag..När kommer det en vedstaplingsRobot ?

torsdag 26 november 2015

Stackars Jimmie Åkesson

Han har inte haft det lätt.

Visserligen har hans politik nåt ganska stort gehör bland väljarna.

Men bland andra partier har hans åsikter mött kalla handen,och på samarbets fronten har det varit totalt tvärstopp. Han har blivit kallad rasist ,fascist och nazist och absolut ingen av dom etablerade partierna har velat ta i honom med tång ens.....Istället har dom tävlat med varann om att ha sina åsikter så långt ifrån Jimmie som det bara går....När Jimmie har sagt att vi måste minska invandringen då har dom andra sagt att vi måste öka invandringen.
När Jimmie har sagt att vi måste ha passkontroller då har dom andra snackat om vidöppna gränser.
Ja så där har dom hållit på nu i flera år...Tills nu.

Det började med att Jimmie sa att han tänkte sprida flygblad i andra länder för att tala om att det är fullt i Sverige nu,och att dom som kommer hit måste bo i tält....Då gick statsministern och flera andra ur regeringen ut och fnyste föraktfullt om att Jimmie svartmålade Sverige....Men ett par veckor senare började dom själva med att via signalpolitik försöka informera flyktingar om att det faktiskt är fullt i Sverige nu.

Sen stod det inte på fören hela regeringen (visserligen med en snörvlande vice statsminister) stödde Jimmies politik fullt ut.....Fortfarande utan att prata med Jimmie och utan minsta antydan till att tacka honom för att det var hans idé.

Som om inte det var nog så trycker både KD och M på och hävdar att regeringen är för mesiga som inte tar i med hårdare tag mot invandringen.
Dom vill alltså ha ännu mer Jimmie i politiken,men utan att nämna hans namn såklart.

Dom enda som kämpar emot och inte rättar in sig i ledet är väl Vänstern och så Miljöpartiets ungdomsförbund så klart...Dom tyckte att istället för att minska flyktingströmmen så kan vi väl sänka standarden i flyktingmottagandet ?
Lite svårt att veta vad dom menar....Nu är det ju inte ens tält som gäller ,utan nu får dom sova utomhus...Hur sänker man den standarden ??? Ska vi erbjuda frysboxar att sova i kanske ?

Vad ska Jimmie göra nu ?
Nu finns det ju ingen anledning längre för väljare att rösta på honom.
Dom goda fina partierna som inte är fascister har ju snott hans politik.
Det kommer ju att bli ett strömhopp utan dess like om han inte hittar nåt eget som dom andra inte kan sno.
Nåt populistiskt men ändå för magstarkt för mainstreampartierna.


tisdag 24 november 2015

Ta i trä

Handtaget på kylen gick sönder.
Först insåg jag att det nog inte finns reservdelar till ett kylskåp som kostar ca 2 tusen.
Sen insåg jag att det är sån dålig kvalitet på handtaget att det skulle gå sönder med en gång igen.
Efter att ha pillat upp dörren med naglarna i 3 dar så kom jag på att något måste göras...Ja inte sjutton köper jag ett nytt kylskåp bara för att handtaget är trasigt...Det är ju det dom vill att jag ska göra..Banken, staten,och politrukerna.
Hade jag varit gift så hade frun säkert också velat att jag köpte ett nytt kylskåp.
Men BITTERPITTEN lurar systemet.

Så jag tog en bit vedträ som jag täljde till.
Snyggt, matchande ,praktiskt och billigt.

Och nej..Det är ingen trädildo som jag snott ifrån nån ensam kvinna.


måndag 23 november 2015

Inte övervakad ?

Äntligen har jag en Dator igen.

Min gamla gick ju sönder för nån vecka sen ,så dom första dagarna utan dator var en blandning av frustrationen över att inte kunna fixa datorn "själv" och över att inse hur liten nytta jag hade av min nya android mobil.
Alltså nog kommer jag ut på internet med mobilen men allting blir ju så smått.
När jag sen försöker förstora bilden så tappar jag bara bort mig och har ingen aning om var jag är nånstans och irrar....Jag ser ut som en skitförbannad surgubbe som sprätter flugskit ifrån skärmen....Jag lyckades faktiskt betala min nya dator på internetbanken med hjälp av androiden, men det tog nästan en timme och var fan inte roligt.

Efter ytterligare några dagar inser jag till slut att ingen kommer att laga min dator eller köpa en ny åt mig....Problemet är att jag inte vill ha vilken dator som helst...Jag vill inte ha en laptop för jag gillar inte deras små missfärgade skärmar....Jag vill ha en hederlig stationär dator,utan Windows.
Jag har ju vant mig med UBUNTU som är ett operativsystem ifrån LINUX.
Då känns det som att jag byter ner mig rejält om jag skaffar Windows.
Virusprogrammen är gjorda för Windows.

Dessutom vill jag inte att Amerikanska Microsoft ska övervaka allt jag gör på datorn. Nya Windows 10 övervakar allt du gör.  
Jag har inget fuffens för mig som inte tål att granskas,men det är liksom en princip för mig...Av samma anledning vägrar jag att ha Facebook. Jag vill inte ge bort mina bilder och texter till Amerikanska fundamentalister eller låta dom samma censurera mig....Jag litar lika lite på Amerikaner som på Ryssar och Araber.

Efter ytterligare några dagar med denna frustration upptäcker jag att jag får jättemycket gjort när jag inte har nån dator ... En helt ny värld öppnar sig och jag kommer i säng i tid på kvällarna.

Till slut inser jag att jag nog ska försöka skaffa en ny dator (det är jobbigt att få mycket gjort)

När jag kollade runt lite så visade det sig att nästan alla datorer som går att få tag på har Windows,och att det i många fall inte ens går att avinstallera Windows p.g.a licensavtal.
Hur som helst så fick jag tips om att GGS-Data i Göteborg säljer datorer med UBUNTU på....Så idag kom det en ny dator på Posten,jag menar ICA.
Direkt jag packade opp den så insåg jag att jag blivit lurad.
Datorn har ungefär samma storlek som den gamla datorn men väger mindre än hälften...Sen står det att den har över 8000 MB....Den förra hade väl kanske 4000 MB...Det vet väl alla att MB väger bly ?

Jag kopplade i.a.f. in den och allting verkar fungera perfekt... Snabbt går den också....
Hmmm...Jag är misstänksam.


fredag 13 november 2015

Familjeliv

Datorn startar inte,den bara piper och stänger av sig hela tiden.
Min android mobil är för liten och krånglig för att blogga på,och inte kan jag få in bilderna från kameran i den,än mindre redigera....Så nu har jag lånat älsklingens laptop och hennes kunskap för att få till nåt.
Jag blir skitförbannad när tekniken jävlas,och än mer förbannad när jag inget begriper..Det blir nog inget mer bloggande på ett tag är jag rädd..Grrr.

Lyckades i.a.f. få till dom här bildtexterna om den lyckliga kärnfamiljen.










måndag 9 november 2015

Flyktingarna och Svedjebrännarna

På 1600 & 1700-talen bestod Sveriges flyktinginvandring mestadels av Svedjebrännare.
Dom flydde från misären i Finland och fick komma till Sverige om dom bosatte sig i skogen och brukade den....En bit skog var allt en svedjebrännare behövde...Dom brände lite skog och askan var mycket bra att odla i.

Det måste ha varit svedjebrännarna som Fredrik Reinfeldt tänkte på när han före valet 2014 sa att det finns Gott om plats för invandrare i skogen....Vad han nog inte tänkte på då var att flyktingarna som kommer nu inte är Finska svedjebrännare utan oftast folk från Syrien som aldrig sett en skog.
Dom är faktiskt så rädda för skogen att dom inte ens törs gå ur bussen....Det kan finnas vilda djur i skogen säger dom.

Jag undrar om Miljöpartiet också tänkte sig svedjebrännare när dom inför regeringssamarbetet krävde
Öppna gränser ökad invandring. Även arbetsförmedlingen tyckte att Sverige behöver 100 000 invandrare per år...Nu när det äntligen kommer massor med flyktingar hit då är det helt plötsligt för många ?   Det är visserligen fullt i städerna men det finns ju fortfarande plats i skogen.
Efter att Sossarna tjatat i några veckor om att det är fullt så har nu plötsligt Miljöpartiet också kommit på att Det är fullt på flyktingförläggningarna....Men för miljöpartiet är det bara ett tillfälligt problem som snart löst sig.
Förmodligen när dom har lärt flyktingarna svedjebränning.




lördag 7 november 2015

Tur som en tokig !

Jag hade just provkört traktorn på vägen i hög fart.
Sen åkte jag in i skogen och hänge på en vedvagn,när jag sen krypkörde så sakta det gick hemma på tomten då small vänster styrled av.....Törs inte tänka på vad som hade hänt om det hänt på vägen.
I bland har jag tur.

Jag hade tur en annan gång också för ett antal år sen.
Då gick övre bärarmen av på min dåvarande pickup.
Det hände också hemma på gårdsplanen när jag höll på att parkera.
Då hade jag nyss kört på motorvägen.

Hur länge ska turen hålla i sig ?

fredag 6 november 2015

onsdag 4 november 2015

Sverige svämmas över


Dom senaste dagarna har det varit mycket nyheter om klimatet.
SMHI lovar Mer regn och översvämningar i framtiden....Det kan väl knappast komma som en nyhet för dom flesta av oss kan man tycka...Översvämningarna har ökat enormt dom senaste åren och det var ju inte alls längesen vi hörde om katastroferna i Sälen , StrömstadHallsberg, och Åmål.

Kommunerna har låtit folk bygga bostäder alldeles för nära vattnet och i sänkor och blötmarker.
För flera hundra år sen då visste man att man skulle bygga på säkra höga platser,men nu för tiden fattar varken kommunpolitiker eller folk hur och var man ska bygga bostäder.
Men nu har det gått så långt att Försäkringsbolagen inte vill betala längre, dom menar att om 5-10 år så kommer det inte att gå att försäkra strandnära hus överhuvudtaget. Och redan nu höjer dom premierna....Men eftersom folk inte fattar ändå ,så vill Försäkringsbolagen lära kommunerna att undvika översvämningar.
Tror ni att det hjälper ?
I helvete heller....Folk är helt galna i strandnära tomter och populistiska politiker viker sig och lobbar för att  luckra upp strandskyddet....Dom vill naturligtvis att det flyttar in rika skattebetalare i fattiga småkommuner med fina strandtomter...Med jämna mellanrum kan man läsa i lokalblaskan att nu ska det bli Lättare att bygga strandnära i Dalarna.....Oftast är det Moderata politiker som trycker på och tycker att det räcker med 30 meter strandskydd istället för 100 eller 400 meter som det brukar vara.

Vad tänker alla dessa korkskallar med ?
Det är hög status att bo strandnära, riskerna spelar ingen roll.
Sen när dom står där med vatten upp till knäna i nya köket i 40 nyanser av vitt....Då kommer det en snyfthistoria om hur elaka deras försäkringsbolag varit...Och Kommunen gav ju faktiskt bygglov,Hur kunde dom göra det när det inte är säker mark....40 nyanser av skit.

Om det åtminstone ställdes krav på att strandnära hus stod på plintar så att vattnet kunde flyta under huset utan att ge vattenskador...Närå...Inget sånt krav....Tvärt om...Jag råkar ha ett hus som står på plintar,och jag får ständigt höra av olika experter att "hur kan du ha ett hus utan riktig grund"

Korkskallar !!!

söndag 1 november 2015

Äta Pumpor ?

Det har nyss varit Halloween !
Ungarna tigger godis och försöker se läskiga ut.
Ungdomarna kollar på skräckfilm och slaktar pumpor.
Att slakta pumpor och göra Halloweenmonster av dom har blivit en succé och handlarna och Pumpaodlarna gnuggar händerna av förtjusning...Bara ICA räknar med att sälja ca 100 ton Pumpor.

Men vad jag tycker är läskigt det är att ingen äter Pumpor längre....Pumpor slaktas och innehållet slängs...Möjligen att nån rostar lite Pumpafrön...Men ingen äter längre Pumpor...När jag var barn då  syltade vi Pumpor,det var jättegott...Man kan ha dom i grytor och soppor också och det är faktiskt riktigt gott.
Men ingen orkar ta rätt på Pumpor idag....Gröp ur dom och släng skiten liksom.
Är inte det en väldigt konstig inställning i ett land som håller på att krackelera ekonomiskt ?
Det väller in flyktingar som inte har nån stans att bo.
Utanför varenda butik sitter det tiggare.
Ungdomar har inte råd att flytta hemifrån och får inga jobb som det går att leva på.
Folk tar dyra SMS-lån och får inte ekonomin att gå ihop.

Samtidigt köper vi 1000 tals ton med Pumpor som vi bara slänger.

Det är nåt som inte stämmer.



Slänger med en gammal HALLOWEEN-låt med Svenska bandet Coffinshakers
Down by the grave.