Sök inlägg

onsdag 29 juli 2015

En helvetes semester

Det började med att vi skulle inviga husvagnen.

Vi åkte till Solleröns camping vid Siljan.
När vi skulle veva ner stödbenen och sätta upp förtältet så upptäckte jag att britsen längst bak i husvagnen hade lossnat ifrån väggen...Jag tänkte att jag kanske hade lagt för mycket tunga grejer på britsen,men så tittade jag på skruvhålen i väggen och såg nåt mycket obehagligt....Det fanns inget att fästa skruvarna i...Bakom plasttapeten var det bara mjuk svart sågspån.

Sen kom skyfallet!
Vi åkte hem och husvagnen kändes som ett badkar som sakta fylls med vatten.
Väl hemma var det fuktigt och blött i hela husvagnen...Bakre sidoväggen där britsen hade lossnat var som en tvättsvamp full med vatten...När jag slog mot väggen med näven så skvätte det...

Jag har fanimej varken ork eller lust att reparera vattenskadorna på husvagnen...Säkert 2 veckors jobb....Jag som installerat stereo i den t.o.m.....Nu får den fan stå och ruttna bäst den vill.

När jag går in i huset upptäckte jag en översvämning i badrummet...Säkerhetsventilen på varmvattensberedaren hade börjat läcka....Ja jag vet att jag borde ha en slang ifrån spillröret till golvbrunnen,men den brukar bara spilla över nån liter i halvåret så jag tyckte att det räckte med en 2 liters glassbutt under spillröret......Det räckte inte nu kan jag säga.

Jaha då var det bara att stänga av vattnet torka opp golvet och montera ner ventilen... Tur att jag har utedass.
När jag går ut i verkstan för att hämta verktyg till ventilen så fungerar inte lyset i verkstan.... Ingen säkring har gått och jag fattar ingenting...Inte har jag tid med nån felsökning heller.

Jag ringer runt till VVS-firmor som bara har semesterstängt allihop.
Jag tar Volvon in till grannen och han hjälper mig att hitta en rörmokare som har en ventil.
När vi ska åka därifrån så startar inte Volvon.... Jag hör inte bensinpumpen så jag misstänker att den är trasig.....Tur att jag har många bilar... Lite desperat hämtar jag Golfen....Vi åker och får tag på en ventil i.a.f..... Väl hemma igen hjälper mig grannen att bogsera hem Volvon.

När jag precis ska krypa in under Volvon och undersöka bensinpumpen så börjar det ösregna.....Verkstan är full och carporten ockuperad.....Det är bara att bita ihop och bli blöt.
Det visar sig att bensinpumpen fungerar men inte får nån ström....Misstänker starkt att det är relät som är trasigt....Jag hittar inte var relät sitter på biljäveln och den förbannade instruktionsboken är inte till nån hjälp....Förr så stod det lite nyttiga saker som man behövde veta i instruktionsböckerna,nu mer står det bara att jag ska uppsöka en verkstad...Grrr.

Verkstan är svart. Volvon är död. Husvagnen är rutten.
Men jag har i.a.f. fått igång varmvattenberedaren.

NU JÄVLAR TAR JAG EN GROGG!
Jag har ju semester!

måndag 27 juli 2015

Utstående öron

På semestern hittade min gumma en novelltidning ifrån 1929.

Hela Världen.
En typisk tanttidning full med dåtida romantiskt dravel...Men annonserna är väldigt roliga.

Undrar om Rectodor blev nån succé ?
Undrar också vad det var egentligen? Klisterlappar som tejpade öronen kanske ?
Men eftersom folk fortfarande har ett dumt löjeveckande uttryck i ansiktet så blev nog inte Rectodor nån hit.
Det var väldigt raka puckar i reklamen iaf....Om vi hade haft lite rakare kommunikation idag så kanske vi sluppit alla skitfula tattueringar ,men framförallt hade vi sluppit botox i läpparna som ger ansiktet ett dumt och löjeveckande uttryck.


Det finns också gott om annonser om hälsopreparat i tidningen.




Här under en annons för radiumsalt,med äkta radium
"naturens underbara botemedel"



Inte visste jag att Samarin var Svenska folkets favoritdryck och härligt god törstsläckare.


Det slår mig att mycket reklamannonser i tidningen Hela Världen följer samma mönster som dagens telefonförsäljare...Du ska få en lampa,gramofon,skivor ,böcker mm helt gratis....Du behöver bara skicka in formuläret så får du veta hur du får gratisprodukterna....Samma bondfångeri nu som då.
Jag tror faktiskt det samma gäller hälsoprodukterna...Jag undrar om vi köper Omega 3,Vita pro,crome, diverse bantningspreparat,fiberdrycker mm om 80 år...
Förmodligen skrattar vi lika gott då åt dagens reklam som vi gör nu åt gårdagens.

Och jag undrar om våra barnbarn kommer att förstå att många tyckte att snus var rena hälsokosten på vår tid,och att våran förra hälsominister stred i EU för att få behålla smaksatt snus.






torsdag 23 juli 2015

Svenskarnas dubbelmoral

Sverige är världens samvete.

Här ser vi allt ur ett genusperspektiv, Vi kvoterar in kvinnor i styrelser och inom brandkår och polis. Vi ska ha öronmärkta pappamånader och vi hatar rasism så mycket att vi reser oss opp ur TV- sofforna och går om nån i studion haft nåt att göra med nån som nån gång någonstans sagt något som kan verka rasistiskt.
Nu har vi även börjat anklaga våra gamla döda författare Astrid Lindgren och nu senast Selma Lagerlöf för att vara rasist. Fast dom levde i en annan tid med andra värderingar och är döda och inte kan försvara sig så ska dom kölhalas....Kanske just därför.

Allt vi köper ska vara "fair trade" och rättvisemärkt....Och utländska bärplockare ska ha avtalsenliga löner och vi säger inte "Neger" och "Zigenare" längre...Det är bra...Jag köper det...Vi står upp mot världens orättvisor och vägrar att befatta oss med rasister, kvinnoförtryckare och odemokratiska åsikter...Eller ?
Ja vi kan ju sälja lite vapen till diktaturer som Saudiarabien, vi måste ju tjäna pengar....Och att åka dit och jobba i ett land där kvinnor varken får cykla eller köra bil det drabbar ju inte oss för vi bor ju på särskilda ställen för vita när vi är där.

Semestra måste vi ju få göra i Thailand även om dom nyss har haft en militärledd statskupp som avsatt den folkvalda regeringen...Det är ju bara semester.
Och Egypten som är ett så fint semestermål.... Vad gör väl det att militären tagit makten där och precis håller på att avrätta den första demokratiskt valda regeringen...Inte behöver väl vi resa oss opp och gå för det....Vi är ju bara turister.

Kina då... Fair trade, jämlikhet och demokrati finns inte överhuvudtaget...Ett människoliv är inte värt nånting där...Men vi älskar Kina och allt som kommer därifrån...Vi köper billiga kläder och elektronik....Det mesta tillverkat av underbetalda barnarbetare...Vi rullar ut röda mattan när nån rik Kinesisk affärsman kommer hit i affärer...Dom kommer ju från en främmande kultur,vi måste förstå att dom inte är som vi... och vi älskar att åka dit på semester.

Och Norge då...Dom har ju en mycket mera restriktiv invandringspolitik än Sverige....Dessutom har dom börjat ifrågasätta den nordiska passunionen som ger nordiska medborgare rätt att färdas och jobba fritt inom norden...Dom tycker att det kommer in för mycket nysvenskar i Norge....Alltså är dom rasister i Norge.....Ska vi svenskar åka dit och jobba?  Är inte det dålig moral ?

Kan ingen resa sig opp och gå i protest ?



måndag 20 juli 2015

AC/DC På Friends arena

Om nån undrar varför AC/DC är världens bästa rockband så ska jag förklara.
Veva ner bilrutan ut med armbågen och sätt på nån av AC/DCs hits på stereon.
Plötsligt känner du dig cool och oövervinnerlig.
Rena raka hårda rockriff som sitter som järnspett i betongväggen.
Det är arbetarmusik som är som gjord för att hugga ved till,gräva diken,såga timmer, mocka skit eller byta bakaxel på en traktor, till.
AC/DC är enkla grabbar utan glitter,lyx och divalater....Bandmedlemmarna har bara jeans och T-shirt utom Angus förstås som har Engelsk skoluniform...Ja i början av spelningarna vill säga..Sen åker allt av utom kortbrallorna.
AC/DC är så stilbildande att när andra band lyckas få till ett riktigt bra gitarr-riff,
då kan du ge dig fan på att AC/DC redan har använt det.

Iaf. Så tänkte jag passa på att se gubbarna innan dom blir för gamla och lägger av....Så därför åkte jag till Friends arena igår......Ingen borde spela på Friends arena överhuvudtaget eftersom ljudet är helt kasst där...Men LIVE NATION skiter väl i det.... Dom vet att folk köper biljetter iaf....Så jag fick stå ut med pissigt skitljud i går....Bortsett från det så var allting kanon.
Så här såg dom ut från min sittplats.

Angus var fenomenal. Han gick in hårt och bara ökade tempot....Svetten sprutade om honom och kläderna åkte av ett plagg i taget tills han bara hade skor och shorts på sig....Brösten hängde och droppade svett och det stripiga håret avslöjade mer och mer av flinten ju svettigare det blev.
Gitarren var som en kroppsdel på honom när han snurrade runt på rygg på golvet eller sprang runt och gjorde duckwalk ständigt solande på gitarren.
Han var så läcker!
För alla AC/DC fans kommer här en tävling.
Gissa låtarna:
Nr 1


nr 2


nr 3

Kvällen avslutades med brakande kanoner.
Där innan var det Highway to hell med brinnande helvete på film och på scen. Säkert en tredjedel av publiken hade blinkande röda djävulshorn på huvudena. Mycket effektfullt.

Jag hade iaf hellre sett dom på folkparksturnén dom gjorde med JIGS 1976
När dom avslutade varje spelning med att alla i bandet drog ner brallorna och moonade inför den buande publiken som ingenting förstod.

söndag 19 juli 2015

Graffitti är för mesar



Klotter och grafitti är passé

Fjanta runt med stulna sprayflaskor och måla på väggar och stolpar hur fjolligt är inte det ?
Nä nu är det hardcore som gäller.
I Daniels hage i närheten av där jag bor har nån galning gått lös med motorsåg och sågat ner björkar
för att sedan såga ut en berguv och en dalahäst av stubbarna.
Detta är naturligtvis bara början...Snart kommer vi se motorsågsmassaker, parklindarna och telefonstolparna i kommunen kommer att snidas om till hakkors och könsorgan.
Klottrarna kommer att hånas och bli utskrattade.
Skaffa er ett liv och en motorsåg mesar.

fredag 17 juli 2015

Gamla traktorer

Trakrorcruising i Säter.

Gamla gubbar på traktorer och andra motorfordon från förr.
Det dunkar och skramlar om dessa rullande museum från än svunnen tid när bysmederna kunde fixa allt...Det var långt innan partikellfilter,elektronik och storhetsvansinne gjorde att man måste vara teknisk ingenjör för att kunna serva en ny traktor.

Djärv hjulvinkel !


Det enda tråkiga med traktorcruisingen är att vagnar ombyggda till rullande öltält håller på att ta över bilden.... Fulla skrikande folk med dunkande discomusik ,får cruisingen att mer likna en skolavslutning med 40+are på studentflak...så klart vill jag inte lägga ut en bild på eländet.

torsdag 16 juli 2015

Semestersabotören

BITTERPITTEN har semester.
Jag hade tänkt ta det lugnt,plocka lite hemodlade tomater och dricka öl.
Fixa lite med pickupen och grilla i Smokern.

Då dyker dottern upp...Bjuder hem sig själv och sover över... Väckning till frukost ska hon ha också.
Jag väcker henne vid halv tio och förväntar mig att jag ska släpa henne ur sängen (som förr)
Döm om min förvåning när hon redan är träningsklädd.

Vid frukosten säger hon att jag ska följa med henne ut och jogga!   Jag försöker slingra mig med att jag är otränad och aldrig orkar springa när jag har ätit...." Ja men då städar vi en timme efter maten,sen kan vi jogga" säger hon.
Så blev det!
Piska mattor och torka golv sen joggning 5 km.

Vilken semester.

tisdag 14 juli 2015

Sverige bäst i världen

När jag gick i skolan som barn fick jag lära mig att Sverige var världens bästa land.
Vi hade bäst demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter.
Bostäder och jobb åt alla.
sjukvård ,tandvård och åldringsvård åt alla.
Blev vi sjuka så blev vi sjukskrivna.
Var vi arbetslösa så fick vi hjälp på arbetsförmedlingen.
Rättssäkerheten kunde vi låta på till 100%

Nu för tiden vet man inte om man är sjukskriven eller inte,försäkringskassar har egna läkare som underkänner andra läkares läkarintyg så att försäkringskassan ska spara pengar.Jag har själv sett hårresande exempel på patienter inom rättspsykiatrin som inte längre får nån ersättning från försäkringskassan med motiveringen att dom är tillräckligt friska för att kunna arbeta. Att dom sitter inlåsta dömda för brott verkar inte vara något hinder.

Patienten ifråga måste då vända sig till det sociala,där gäller djungelns lag och alla kommuner har olika regler.Patienten vet sällan om dom får nån ersättning eller hur mycket,ibland visar sig ersättningen bara vara ett lån som ska betalas tillbaka.När patienten inte kan betala sina skulder och vårdavgiften i tid så ramlar det in nya räkningar från kronofogden.Patienten blir en spelbricka mellan olika myndigheter...Till vilken nytta då ?  Alla myndigheter har väl till uppgift att spara pengar och det enklaste sättet är väl att lasta över kostnaden på nån annan..Och så får ju papperskvarnarna mala, det är ju viktigt.

Arbetsförmedlingen har bara namnet kvar sen fornstora dar.Nu mer bedriver Arbetsförmedlingen endast kontrollverksamhet. Arbetsförmedlarens uppgift begränsar sig till att registrera och kontrollera alla arbetssökande.Nån arbetsförmedling i ordets rätta bemärkelse är det överhuvudtaget inte tal om utan den arbetslöse ska själv slåss med 400 000 andra om platsbankens 40 000 jobb.

Sjukvården är det inte heller mycket kvar av från Sveriges storhetstid. Vårdcentraler är underbemannade och vårdcentraler läggs ned på landet. I storstäderna konkurrerar dom ut varann istället....Landstingen har inte råd med dyra mediciner längre utan Prioriterar bort människoliv

Till skillnad från andra länder i Europa Saknar Sverige kontroll för läkares kompetens. Många dör av att Läkare gör fel men ingen kontrollerar Läkaren.


Hur är det då med dom mänskliga rättigheterna i Sverige ?
Medan Sverige kritiserar andra länder för att förtrycka och särbehandla sina medborgare så gör vi lika dant här.Våran urbefolkning Samerna förtrycks av staten  och nu ger Staten bort Samernas naturtillgångar till utländska gruvbolag för Gruvexploatering.

FNs tortyrkommiteé kritiserar Sverige för brott mot mänskliga rättigheter. T.e.x att barn tillåts sitta häktade alldeles för länge.


Att rättssäkerheten i Sverige har havererat det visar ju fallet Thomas Quick tydligt.
Media och rättsväsendet brukar förfasa sig över rättssäkerheten i andra länder när nån stackars Svensk knarklangare eller pedofil torskar i utlandet...Ska dom få en rättvis rättegång ? troligen inte  o.s.v. Men efter Quickfallet så är det Sverige som blir utskrattade i hela världen för vår undermåliga rättssäkerhet.
Kvinnor dödas av sina Män varje år trots att männen har besöksförbud och oftast är dömda förut för misshandel mot samma kvinna. Att såna män överhuvudtaget får komma ut i det fria är illa nog,och att dom får strafftidsrabatt är fan i mej rättsröta.

Sen låter vi Utländska krigsförbrytare gå fria i Sverige .Det är inte mycket till rättsstat.

Det finns 55 platser som är laglöst land i Sverige där Polisen gett upp att upprätthålla lag och ordning.
Anmäler en vanlig hederlig medborgare en stöld ,inbrott eller identitetskapning så kommer det ett brev på posten redan nästa dag att brottet inte går att utreda.
Den enda polisverksamhet som fungerar ordentligt är trafikpolisen. Där går det mycket bra att utreda brott.

Att terrorister är ett stort hot mot demokratin i världen det tycks helt ha gått Sverige förbi. Åtminstone om man ska se till flygsäkerheten.Sveriges flygsäkerhet är sämst i EU. I andra länder får flygbolagen och Polisen ut listor på misstänkta personer,men inte i Sverige....Själv reagerade jag på säkerheten när jag flög till Prag tidigare i år. I Prag pep metalldetektorn och man gick igenom mitt bagage. Men på Arlanda hände ingenting. Varken på ditresan eller hem.

Jag vet inte om det bara var propaganda och ljug som som jag fick lära mig i skolan när jag var liten?
Förmodligen var Sveriges förträfflighet överdriven redan då...Men så här dåligt har det fan aldrig varit förut. Och då har jag inte ens nämnt massarbetslösheten,bostadsbristen,urbaniseringen och den totalhavererade integrationen av invandrare.
Eller att politikerna slutat prata om såna här saker och istället väljer att prata om mobiler i skolorna,straffskatt på kött, inkvoterade kvinnor i bankstyrelser och pappamånader.
Dessutom har oppositionen lämnat Walk over och ingen tycks vilja ta nåt ansvar för landet längre.




onsdag 8 juli 2015

Lyxfällan

En skuldsatt familj är med i Lyxfällan.
Programledarna har förgäves försökt få familjen att sluta låna pengar.

Nu höjer programledarna tonen och förklarar att det inte går längre på det här viset...."Ni kan inte sluta arbeta och låtsas att ni är pensionärer när ni inte har nån pension"  " Ni Kan inte fortsätta att ta nya lån hela tiden utan att betala tillbaks dom gamla. Snart går ni i konkurs och kronofogden kommer och tar allt ni äger.Ni hamnar i fängelse och era barn blir fosterhemsplacerade".

Familjen återvänder nästa dag.
"Nu har vi haft rådslag och beslutat att vi inte kan gå med på era dumma krav....Vi orkar inte jobba, vi är ju faktiskt snart 50 år gamla,barnen vägrar att nöja sig med godis på lördagar,Pappa vill fortsätta röka cigarrer och Mamma har just sett en fin klänning hon inte kan avstå...Vi tycker att alla bara jävlas med oss och vi kräver att vi får fortsätta låna pengar...Eller förresten kan ni väl ge oss dom bara."

Om detta hade varit ett riktigt avsnitt av Lyxfällan så hade nog programledarna slitit sitt hår packat ihop, åkt hem och avvaktat medan Kronofogden och andra indrivare styckar opp familjens tillhörigheter och sätter familjen under tvångsförvaltning.

Vilken bra TV det hade blivit,om det vart på riktigt.
Men det är bara skit på TV.

Vi åker på solsemester till Grekland istället.


måndag 6 juli 2015

BITTERPITTEN räddar Peace & Love

2013 gick jättefestivalen Peace & Love i konkurs.
Jag hade köpt 4 biljetter och blev blåst på nästan 6 tusen.

Det gjorde ju inte saken bättre att nån miljon av konkurspengarna gick till superdivan Håkan Hellström som kunde håva in mina surt förvärvade pengar utan att ens spela (ja sjunga kan han ju inte) Ja hade inte tänkt gå och se honom iaf.

Jag blev iaf jävligt pisst off kan man säga....Så förra året när peace & Love gjorde en mycket försiktig omstart med ny ledning så vägrade jag att gå på festivalen.
I år ändrade jag mig...Jag vill ju faktiskt ha en rockfestival i min gamla hemstad Borlänge.
Så jag skrapade ihop pengarna och tänkte att om inte jag ställer opp så blir det ju ingen festival nå mer....Spelschemat såg ganska tunnt ut på papperet...Man toppade med Veronica Maggio,Petter och Timbuktu....Ingenting för mig...Man hade sagt att man satsade på en publik i 20-25 års åldern.

Men det fanns en del annat också för en gammal rocker som mig..Disneyland after dark,Weeping Willows och John Lindbergs trio är ju säkra kort.
Det visade sig att det var fler som tänkt som jag...Det var inte många yngre i publiken...jag skulle nog säga att 80-90% av publiken var 40+are..Tack vare oss kom det 10 000 till festivalen och vi fick trängas vid kravallstaketet.

I öltältet var det verkligen åldersspridning

Dansande batikhäxor var det också gott om

Det gamla progbandet KEBNEKAJSE imponerade rejält på mig.
Med 2 basister 2 trummisar,fiol och supergitarristen Kenny Håkansson blev det rejält tryck
plötsligt var det 70-tal och alla var hippies igen.

FLAT FOOT spelade Tarantinorock så att man såg roademovies ifrån den amerikanska öknen framför sig.

SPIDERS var ett riktigt bra rockband med en tjej vars röst fick mig att tänka på gamla Shocking Blue


THE VANJAS var en galen tjej med att bra rockband som var lite som en korsning av Blondie Och The Hives.
Vanja spottade och fräste hela tiden och vickade på rumpan.
Allt var väldigt suddigt minns jag..Det är alltså inte bilden som är suddig.
Sen tror jag att hon flög naken över publikhavet...Jag är inte helt säker ,mitt minne är lite suddigt och jag har underligt nog inga bilder av det.

onsdag 1 juli 2015

MiljöPelle

Nu har jag köpt en skrotbil igen !
Importerad till Sverige enda i från Oklahoma i Amerika.
Där borta i Amerika kan det stå gamla bilar på gårdarna och långsamt förfalla utan att nån får hybris.
Står dom i vägen så flyttas dom bara till nån skrot där dom får fortsätta att långsamt förfalla vackert.

Så är det inte i Sverige.
Här får det inte stå nå gamla skrotbilar på gårdarna....Då kommer Kommunrepresentanter och grannföreningar dit och klagar...MiljöPelle kommer sättandes och släpar iväg bilarna till skroten.
På skroten blir dom nerplattade direkt eftersom Svensk lagsitftning säger att det måste vara en gjuten platta under varje skrotbil, annars blir det böter.
I våran iver att få det perfekta landet med bara fina dyra bilar på uppfarten och en välstädad bakgård ,går en stor kulturskatt förlorad.
Nu tvingas vi kulturentusiaster att köpa hit gamla skrotbilar ifrån Amerika svindyrt.
Men det är det värt.
Vad gör man inte för att kulturen ska leva.

Jag tänker köra runt i den på gator och byvägar.
Likt en spottloska mot etablissemanget som en katt bland hermelinerna vill jag vara en påminnelse om att vi är några som vägrar att leva i lagomlandet Ankeborg.

KEEP ON TRUCKING