Sök inlägg

söndag 29 mars 2015

Träpatronen spekulerar del 3







I nyhetsbladet står att läsa att sjuksystrar ska få högre ersättning.
Ca 5000 mer i månaden skulle det visst bli.

Vilken idioti om ni frågar mig...Kasta pärlor åt svinen är vad det är...Ju mer pengar dom får desto mer pengar slösar dom bort....Det blir inte tal om att amortera av lånen...Nej snarare använder dom löneökningen till att teckna större lån,så att dom kan köpa jacuzzi, walk in closet nya soffor och vita kök.....Jag kan den där sorten....Tattueringar, modekläder och en helvetes massa smink och krämer är vad pengarna går till , och cigaretter förstås...Det finns väl ingen annan yrkesgrupp som röker så mycket som sjuksköterskor.(skulle väl vara mattanter i storkök då)
Sen när dom har fått mer betalt då vill dom jobba mindre....Vänta får ni se....Då ska dom ha mer semester....Sen ska dom åka på solsemester och ligga på stranden med sliskiga parasolldrinkar och bli uppraggade av mörkhyade sexatleter med könssjukdomar.

Eftersom sköterskorna är så oberoende och självständiga nu när dom har så bra betalt,så ska dom inte bo med nån karl heller...Istället försöker dom uppfostra sina oäktingar själva,vilket resulterar i att ungjävlarna blir missanpassade ligister som aldrig har lärt sig att veta hut.
Nej ge dom sparken istället för att ge dom högre lön... Ta in thailändskor istället..Dom jobbar dubbelt så bra för halva lönen. Dessutom är dom trevliga till sättet och kan det där med omvårdnad.
Att det ska va så svårt att fatta !
Gamla inlägg från Träpatronen.



Träpatronen del 1

Träpatronen del 2

tisdag 24 mars 2015

Falskt Pass !?


Att det är nåt knas med dom Svenska passen det har jag förstått länge.

Det är 170 000 Svenska pass på drift och endel "Svenskar"plockar ut 10-15 nya pass varje år som dom råkat tappa bort....Det är tydligen bara att begära ut nya hur lätt som helst och sälja dom till kriminella....Sen kan terrorister och knarksmugglare resa jorden runt som Svenskar....Detta har lett till att  andra länder vill införa visumtvång för svenskar.....Naiva svenska myndigheter och politiker som inte kan förstå att det handlas med Svenska pass...Det är ju förbjudet.

Men inte nåt ont som inte har nåt gott med sig....Blir det visumtvång så kanske folk stannar hemma istället för att svina runt utomlands och föda diktaturer och förnedra fattiga människor.

Häromdagen skulle jag själv skaffa ett nytt pass... Inte för att jag ska åka nånstans, men det kan ju va bra att ha om jag skulle tappa bort körkortet.
Men när jag fick passet upptäckte jag nåt konstigt...Ja då menar jag bortsett från att jag på bilden ser ut som en kriminell missbrukare som inte sovit på en vecka...För det första så ser jag solbränd ut trots att jag var likblek när fotot togs...För det andra så har jag guldblont hår på bilden....Det hade jag visserligen på 80-talet, men sen har det bara blivit gråare och nu mer gränsar det nästan till vitt.
Hur fan gick det här till ?  Det måste vara ett beställningsjobb...Det är väl nån mörkhyad blonderad knarkhandlare som ska ha mitt pass sen när jag tappar bort det förstår jag.

Det går helt klart, inte att lita på Svenska pass.



fredag 20 mars 2015

Oj oj oj

Jag har alltid ruskat på huvet åt lata bekväma gubbar.
Såna som inte orkar byta däcken på bilen längre bara för att det blåser ute.
Eller som ojar sig över allting i flera timmar innan dom kommer till skott.

Jag brukar tänka att måtte jag aldrig bli sån....Och för att behålla min ungdomliga spänst och kreativitet så gäller det att inte göra det för lätt för sig brukar jag tänka....Så därför har jag vedeldning och hugger min egen ved,och därför har jag omoderna bilar så att jag kan laga dom själv...Och gud nåde mig om jag lämnar bort ett jobb som jag klarar själv.

För på dagen 2 månader sen besiktade jag Volvon...Det gick lite sämre än vanligt...Det var både slangar  styrled och bromsok som behövde bytas dessutom en del rost också.
Men jag hade ju 2 månader på mig,så det skulle nog ordna sig.

Rosten visade sig vara mycket mer omfattande än jag hade trott...Det var ett rosthål bredvid dragramen stod det på protokollet. Men när jag började hacka lite så visade det sig att det var både reservhjulsbalja och dörrtröskel under bakluckan som behövde bytas också....Hela bakarslet var rostigt kort sagt.

Det var t.o.m. rost vid baklysena.   

Det borde väl inte vara något problem för mig som har både svets,verkstad och ett sjujävla självförtroende.

Men det var liksom hela tiden nåt som motade...Jag hade liksom ingen ork att sätta igång...Jag gick och ojade mig och kom liksom inte igång.
När jag till slut tvingade mig ut i verkstan så var det besvärligt... Det var trångt och bökigt...Jag trampade på svetsslangen...snodde in mig i kablar..Satt på verktygen som jag letade efter..Såg dåligt gjorde jag också.....Och hela tiden den oj,suck och stön blandat med den där hemska känslan av att jag istället hade velat gjort nåt annat än att svetsa rost.
Jag fattar ingenting...Jag älskar att svetsa rost,det har jag gjort sen jag var 14 år varför skulle jag plötsligt tröttna på det ?

Till slut blev jag äntligen klar med bilen...I går närmare bestämt...Och idag var sista chansen att ombesikta..Om jag väntat till i morgon hade jag fått gjort en helt ny besiktning och betala full avgift.
Så jag drog iväg till bilprovningen,och till en början gick det bra...alla 2orna var godkända sa besiktningsmannen...Men sa han" nu har du ojämn bromsverkan fram istället för bak"
Jag drog mig till minnes att jag nu bytt alla bromsok på bilen,i olika omgångar utom Vänster fram.Jag hade också noterat att det bromsoket där var mycket rostigt...Nu hade bilen stått still i 2 månader,och det var tillräckligt för att skiten skulle fastna ihop...Typiskt
Det värsta var att  nu måste jag göra en helt ny besiktning fast det bara är ett bromsok som krånglar.
Regler är regler sa besiktningsmannen.

Oj oj oj  Hur fan ska det bli ?   Nu ger jag opp.. Nu kör jag biljäveln på skroten....Eller kanske inte....Man är väl ingen trött Gubbjävel heller.

tisdag 17 mars 2015

70 åriga Busschauförer


Ett bussbolag som heter  Keolis Vill inte ha busschauförer över 70 år.

Jag kan inte se att det är nån stor sak att bråka om....Men vi är ju i Sverige..Landet fullt av lättkränkta.
Nu är det alltså inte bara ungdomar, föräldrar, arbetslösa, feminister, lågavlönade och muslimer som är kränkta..Nu kan vi lägga till pensionärer som inte får jobba som busschauförer på  kränkningslistan.
Keolis ska nu anmälas till diskrimineringsnämnden... Men hallå !!!  Vi har massarbetslöshet i Sverige...Ska då arbetslösa 25 åringar gå arbetslösa bara för att några 70+are vill fortsätta köra buss ?
Dom har ju för bövelen pension...Ungdomarna har väldigt sällan nån A-kassa att leva på idag, och om dom går till Socialen så får dom oftast beskedet att leva på sina föräldrar... I det läget är pensionärerna kränkta för att dom inte får både jobba och ha pension.

Förresten så tycker jag att det är rent bedrövligt om en arbetsgivare inte ska få välja själv vem dom ska anställa...Jävla kommunistsamhälle.

Sen kan jag tycka att det borde vara alla pensionärers rättighet att få ha en gammal buss att leka i.
Som dom här gubbarna.

måndag 16 mars 2015

Putin är inte alls tillbaka

Nej det är inte Putin.
Den man som visas upp är en dubbelgångare.
Det syns på bilderna att han är 5 cm kortare än den riktiga Putin.
Han är även fetare, och om man tittar noga kan man se ett runt ärr stort som en knappnål under vänster öga. Där har lobotominålen förts in. Det går även att skymta ett chip i örat som gör att han kan prata ryska....Dubbelgångaren är nämligen finne...Ja titta hur blek han är

Den riktiga Putin har gått i landsflykt och gömt sig på hemlig ort.
Han har plastikopererat sig och gör nu mera det han är bäst på.

lördag 14 mars 2015

Istället för Mello


Jag vet hur det blir.
Jag kommer att sitta där och förfasas över hur fan det kunde vara så dåliga bidrag i år.
Jag kommer att konstatera att fel låt vann.
Och jag kommer att säga att jag aldrig mer ska titta på den där skiten.



Men om ni vill så slipper ni göra det samma...För här tänker jag presentera några skapligt nya låtar som faktiskt går att lyssna på...Det har ingenting med mello att göra men det är bra musik.

Först är det HOZIER underbarnet i från Irland. Hans låt "Take me to church" spelas ju på alla radiokanaler just nu så jag tar en annan låt ifrån hans fantastiska debutalbum.
To Be Alone  HOZIER

Sen är det Amerikanska bandet WOVEN HAND som från början spelade mörk dyster folkmusik men numera har rockat till sig. I från senaste skivan.
Corsicana Clip  WOVEN HAND

Sen är det Svenska THE HIVES som bytt stil till nya Soundtracket till filmen Cirkeln.
Twangiga gitarrer och Mariachi-kostymer i denna sköna låt som tyvärr inte spelas fören filmen är slut och alla i publiken gått ut ur biosalongen... Hur tänkte dom där ?

 Blood Red Moon   THE HIVES

måndag 9 mars 2015

Politikerföraktet

Borde öka om folk såg på agenda på Svt i går kväll.

Tyvärr gjorde dom väl inte det...Dom orkar väl inte bry sig om politik längre...Dom tittade väl på Wallander, partaj eller nån sportkanal istället.

Men jag tittade faktiskt på när Anna Hedenmo grillade Magdalena Andersson (finansminister)i Agenda.Och jag har väl inte sett nån politiker svara så arrogant på frågorna sedan Bosse Ringholms tid.
Hon vägrade nästan att svara på alla frågor....Istället flinade hon och flackade med blicken medan hon pratade om nåt helt annat.
På frågan varför hon övergett överskottsmålet som hon lovade att hålla före valet för ett halvår sen,så svarar hon att hon tycker det är viktigt att följa regler. Men att nu vill hon ändra reglerna, så då gör det ju inget att man bryter dom gamla reglerna.

Det är precis som politikerna gör i USA när dom slagit i lånetaket...Då beslutar dom att höja lånetaket.Då är det helt plötsligt nya regler som gäller och det är bara att fortsätta låna.

Magdalena har till slut vikit sig för LO som hela tiden velat att regeringen skulle bryta överskottsmålet och börja låna för att få fart på Sverige...Tyvärr har dom ju rätt...Det går inte att ta emot så mycket invandrare som Sverige gör utan någon som helst beredskap eller pengar.Och med en industri som i stort sett är död förutom vapenexport till diktaturer, då måste vi låna pengar om vi ska behålla välfärden ett tag till.
Att sen lånen måste betalas tillbaks eller räntan går upp nån gång..Det är ju ingenting som Magdalena behöver bry sig om eftersom det förmodligen drabbar nån annan regering.
När vi hamnat i samma situation som Grekland då är väl Magdalena glömd redan.

Magdalenas anseende föll som en sten i agenda igår....Hon säger egentligen ingenting...Men om man läser lite mellan raderna så förstår man att Sverige håller på att falla ihop som ett korthus.
Det hade ni förstått om ni tittat på Agenda istället för att titta på en massa annan skit eller surfa runt på Facebook.

Här har ni agenda från igår.Inslaget börjar 24:50 in. Magdalena i agenda Bättre sent än aldrig.

söndag 8 mars 2015

Internationella Quinnodagen och Träpatronen


Det har kommit till min kännedom att det är Internationella Quinnodagen i dag.

Därför tänker jag låta min kära hustru slippa att gå opp kl 7 och laga frukost åt mig.
Istället räcker det med att hon går opp kl 8. Middag behöver hon inte heller tänka på,jag går ut och äter.
Klara-Stina min sekreterare(som tydligen också är någon slags quinna)ska naturligtvis också få känna på min välvilja en dag som denna...Därför tänker jag inte utnyttja hennes sexuella tjänster, som brukligt är på söndagar. Utan istället sticka åt henne en slant för besväret.

För att riktigt visa att jag bryr mig om såna här moderna påfund, tänker jag på min gamla mor en dag som denna(hon är visst också Quinna) Därför tänker jag efterskänka räntan på hennes skuld till bolaget denna månad....Jag tror faktiskt att jag åker förbi och hälsar på henne själv,om hon har bakat tårta.Och om hon har skottat upp infarten... Jag har blivit lite blödig med åren.


onsdag 4 mars 2015

Jag vet att jag är 50 när


1. Jag upptäcker att den där nya häftiga bilen som jag ville köpa för några år sen men inte hade råd till,nu plötsligt är ganska billig ,och ca 20 år gammal.

2. Jag har slutat att irritera mig på gråa hårstrån.Istället är jag glad åt dom vita strån som finns kvar.

3. Jag skaffar glasögon och upptäcker vad skrynkliga och fula alla bekanta är. Sen ser jag mig själv i spegeln och slutar att använda glasögon.

4. Jag kommer på att det inte alls känns lika självklart längre att byta koppling på bilen utomhus i 10 minusgrader.

5. Jag ser en gammal flamma på stan och förvånas över hur fräsch hon är för att vara i min ålder.Sen inser jag att det var hennes dotter jag såg.

6. Jag ser ett gammalt avsnitt av "Macahan" på TV och inser att jag inte längre relaterar till Luke utan till Zeb.

7. Jag upptäcker att unga snygga tjejer inte längre är blyga för mig utan törs prata avspänt och förtroligt med mig,Och jag inser varför.

8. Jag upptäcker att rockhjältarna som jag såg opp till antingen är döda eller borde vara det.

9. Jag upptäcker att dom feta tanterna på Zorntavlorna egentligen är snygga puddingar.

10. Jag inte står ut med skitmusiken på P3 och P4 längre.Och inte heller med reklamen i dom andra musikkanalerna. Det enda som går att höra är P1.

11. Jag inte ens överväger att gå på krogen en fredagkväll. Utan istället har fredagsmys hemma med älsklingen.