Sök inlägg

tisdag 30 december 2014

Mellandagsrea

Långa bilköer och knökfulla parkeringsplatser.
Trängsel och ändlösa köer i varenda butik.


Men varför ?  Själv tänkte jag att jag struntar i att köa och köper grejorna på nätet istället,billigare och mycket trevligare utan all stress.
Sen började jag fundera över vad jag skulle köpa ? och varför ?  Då kom jag på att det faktiskt inte var något som jag var sugen på att köpa. Jag kan väl inte vara så urbota dum att jag handlar nåt jag inte vill ha bara för att det är på rea.....Men det verkar ju faktiskt vara så folk gör.

Det sägs att människans hjärna inte utvecklats nämnvärt på 10 000 år....Jag tror jag fattar.
Vi är ungefär som gammelgäddan som är mätt och däst och inte speciellt intresserad av att äta,men så kommer det ett alldeles otroligt fint glittrade drag som vickar på höfterna lite extra läckert och så hugger vi till...och ångrar oss bittert i samma sekund när vi inser att vi är lurade.

Folk springer bena av sig för att köpa café latte maskiner för flera tusen. Café latte kan man göra själv utan en dyr maskin,men med maskinen blir lattekoppen nästan lika dyr som på restaurang.. Yes! dubbelt lurad.
Sen ska folk köpa paddor(ipads) Jag har själv provat en som jag tyckte var kul...Men när ska jag använda den ? Om jag ska förbruka tid på en padda så måste jag ju ta den tiden ifrån nåt annat..Vill jag se på film så gör jag det i biorummet inte på paddan... Vill jag höra på musik så gör jag det på min stationära som är kopplad till en riktig stereo, inte på paddan....Förresten så gör väl paddan laptoppen och smartphonen samma sak... Fast smartphonen kan ju ringa förstås....Det är helt otroligt vilka behov köpmännen lyckats skapa åt oss.
Nä jag gick inte på mellandagsrea...Jag står storögt och tittar på medans jag funderar på vad fan folk håller på med....Nja lite mellandagsrea blev det faktiskt för mig med....Av misstag
Jag köpte ett begagnat bilbatteri på bildemonteringen för halva priset visade det sig.
100 spänn med garanti , på mellandagsrea  VILKET KLIPP !







lördag 27 december 2014

Jägarkåren mer inavlad än vargstammen ?


På mitten av 1700 talet var vildsvinen ett så stort problem i Sverige att man beslöt att utrota dom.1789 var dom utrotade. På den tiden hade jägarna mynningsladdare.

Nu finns det ca 300 000 vildsvin i Sverige och problem ökar hela tiden.
6 vildsvin löpte amok i Kristianstad här om dan. Dom kutade runt bland butiker och ställde till det. Poliser och jägare tillkallades men lyckades inte skjuta några av dom.

I Svärdsjö hittade skolbarnen vildsvinskultingar på skogården under en gran.
Vildsvinen ställer till det rejält. Dom bökar opp trädgårdar och äter opp grödorna på åkrarna.Dessutom ökar vildsvinsolyckor med raketfart. Något måste göras.

Men idag kan inte jägarna skjuta av vildsvinsstammen säger dom. Dom är för svårskjutna.Gömmer sig och håller på.Dessutom är det för svårt att se könet på dom och om dom har diande kultingar.Och alfahannar ska inte skjutas för då blir det oordning. Nej det är tydligen bättre att bilisterna och lokförarna ska köra ihjäl dom helt random.
Det är klart att det är svårt att jaga vildsvin när jägaren vant sig vid att sitta på en stol i en vägkorsning och vänta på att hans hund jagar fram bytet framför bössan hans.

En anledning till att vi har så många vildsvin är faktiskt att dom utfodras. Ju mer mat dom får desto fler blir dom ju. Men eftersom jägarna tycker så synd om vildsvinen så kräver dom att vildsvinen måste stödutfodras. Om dom stödutfodras rätt så håller dom sig på rätt ställe heter det. Jag tycker inte det verkar så.

Men om det nu är en sån bra metod med stödutfodring,varför inte börja stödutfodra vargarna då? Så att dom håller sig på rätt ställen. Eller så släpper man upp vargstammen så att dom kan börja jaga vildsvin i flock som på 1700 talet. Då slipper ju jägarna jaga dom besvärliga vildsvinen.
Nu råkar det ju vara så att jägarna hemskt gärna vill jaga varg. Oftast skyller dom på att vargen dödar jägarens hundar. Enligt Agrias statistik dödades 5 hundar av varg 2013.Vildsvinen dödade 152 hundar samma år.
 Nej det är nåt som inte stämmer riktigt. Jag tror det ligger en hund begraven.Eller snarare en varg.


tisdag 23 december 2014

Cool Jul


Fortfarande utpumpad efter förra årets julfirande med tjocka släkten har jag i år beslutat mig för att smita undan och jobba på julafton.
Ingen hets eller hysteriskt julhandlande. Inga påklistrade artiga leenden. Inga hoande tomtar eller översockrade övertrötta ungar.
Bara jag och gästbloggerskan i caddysoffan.

Om man nu måste fira jul och lyssna på julmusik,då ska det iaf vara till årets bästa jullåt.
Det här är inte bara årets jullåt utan alla års jullåt sen 1963 när den spelades in med Dorlene Love.
I minst 20 år har hon avslutat Lettermans julshow med att framföra sin superhit live.
Hon blir tammefan bara bättre med åren trots att det är 51 år sen hon sjöng den första gången.
Lyssna och förundras....DORLENE LOVE  20/12  2014


måndag 22 december 2014

En bock som ingen tänder på

Gävleborna verkar ha kommit av sig i år.
Vi väntar förgäves på att dom ska bränna bocken. Traditioner är väl till för att följas ?
Jag trodde ett tag att Gävleborna ville att bocken skulle brinna och att det var bra reklam för Gävle.
Men jag har ändrat mig efter att själv provat på bockbränning.
Jag satte eld på min egen bock i Maggsta i tron att det skulle vara bra reklam för bygden.
Ingenting hände. Inga rubriker inga turister inte ens brandkår och polis var intresserad.




fredag 19 december 2014

Polisbilskris

Polisen i region bergslagen har Inga pengar till polisbilar.

Det skulle behövas köpas nya polisbilar för ca 30 miljoner,men eftersom polisen ska hårdbantas så blir det bara 2 nya bilar varav 1 är en förmånsbil till den nya regionchefen.
Det här låter ju nästan som en skröna ifrån nån gammal kommuniststat på 70-talet. Men tyvärr är det dagens sanning. Ingen politiker går att ställa till svars längre. Alliansen skyller på den rödgröna regeringen och regeringen skyller på att dom måste styra med alliansens budget.

Men jag kan faktiskt förstå den nya regionchefen på polisen.
Efter att det framkommit att en Bandidosledare kör en fräck polisbil med 500 hk så blir det ju lite pinsamt om inte ens polischefen har en bättre bil än buset.
Bandidosledarens polisbil
Men nu blir det alltså ändring på det.
BITTERPITTEN kan idag avslöja en bild på regionschefens nya polisbil.Nu kommer buset att få det hett om öronen. Ta da..

tisdag 16 december 2014

Plågsamma Julklappar jag minns

Inte nog med att julen är full av bjällerklang hooande tomtar och kletig julmusik.
Nej det värsta är nog alla hemska batteridrivna leksaker som väsnas och låter illa.

Den första jag minns var ett plastlok som min 10 år yngre bror fick i julklapp när jag var i tonåren.
Loket hade olika plastskivor med olika låtar på som man kunde stoppa i loket,så spelade loket och körde samtidigt.... Det var bara det att loket drog så mycket ström att redan på juldagen började det att spela falskt när batterinivån sjönk. Musiken var så svajig hög och falsk att det inte stod på fören loket döptes om till Tågolyckan.

Det är aldrig barnföräldrar som köper pipande högljudda batteridrivna leksaker till sina barn..Så klart inte. Nej det är far och morföräldrar som vill plåga sina vuxna barn som en slags hämnd på hur dom var som barn ,när dom nu kan det.

Jag minns med avsmak alla tjutande polisbilar självspelande syntar och  pipande laserkanoner som mina barn fick varje jul... När dom slutade fungera på julatonskvällen så infann sig alltid det stora dilemmat....Skulle jag reparera skiten och bli fortsatt torterad av leksaksljuden ? Eller skulle jag strunta i att reparera dom och istället bli torterad av att lyssna på ledsna skrikande barn ?

En annan hemsk leksak som en flicka fick en gång var en talande skrållandocka. När man tryckte henne på magen sa hon saker. Men batterierna blev fort svaga och då lät skrållan som en ful gubbe istället... Med grov sluddrig peddoröst sa hon " JAG TYCKER OM DIG MAMMA"   " SKA VI LEKA MAMMA"

Låt oss få en batterilös jul i lugn och ro...
Hmm... Mina barn har ju flyttat hemifrån...Men jag har ju några småsyskon som har småbarn.....Måntro om dom skulle gilla att deras barn fick lite " roliga" leksaker till jul ?

söndag 14 december 2014

BITTERPITTEN sextrakasserad


Var på klinikfest på Stadshotellet i Fredags.

Eftersom det var 80-tals tema så lekte jag pudelrockare. Brudarna hängde i klasar efter mig.Dom yngre tjejerna (under 40) var trevliga och ordentliga i sina anständiga förslag om att dansa på discot.
Men 40+ brudarna var galna....Det var säkert 10 stycken som kom fram och tog mig i skrevet...Ja bara så där helt utan vidare..."Fejk" skrek dom upphetsat och tafsade lite till.

Visserligen hade jag stoppat i 2 st strumpor i tightsen (fram den här gången) men dom  kunde ju inte  veta att det bara var strumpor ?  Eller ???  
 Ångrar bittert att jag inte kollade äktheten i deras tuttar.
För övrigt hade jag fullt upp med att bråka på kvällens DJ om att Hot Stuff(Donna Summer) var en hit 79 och inte 80.Samma sak med I Was made for loving you (Kiss)
Sen slängde jag lite glåpord efter killarna som inte fick dansa och förklarade att dom hade fel outfit för att lyckas.
Som tur var kom min älskade särbo och räddade hem mig innan allt spårade ur.

onsdag 10 december 2014

Gästbloggerskan bryter sig in ånyo...

Här en liten film om de vedermödor vi snart ställs inför.
Alla eventuella likheter med BITTERPITTEN är - givetvis- en ren tillfällighet...*harkel*




måndag 8 december 2014

Återvinning

Äntligen är min Caddysoffa klar !!!

Så här återvinns gamla bilar .
varför pressa dom när dom kan bli kitschiga möbler. Jag har även ett rumsbord av en motorhuv och planer på både sängar och fåtöljer. Rattar blir fina prydnader på väggarna.
Mycket bättre för ekosystemet och så slipper man köpa dålig skitkvalitet på IKEA som är tillverkad av blinda underbetalda barnarbetare i nåt odemokratiskt u-land.

Vem har inte drömt om att vakna upp i bakluckan på en Cadillac-59a ?

Ett stort tack till min granne Ingalill som sytt dynorna.

fredag 5 december 2014

Usla politiker bäddar för nytt parti.

Jag tror aldrig vi har haft så dåliga politiker i Sverige som vi har i dag.

Miljöpartisterna agerar som pårökta hippies eller sektmedlemmar som varit inlåsta i ett flummkollektiv i 20 år. Stefan Löfven både ser ut och pratar som en gammal boxare som fått några smällar för mycket. Man hör att han pratar men det går inte att få ihop meningarna till nån betydelse. Alliansens 3 vise män har chappat,kvar blev dom kuvade som försöker hävda sig genom att sätta hårt mot hårt och visa hur kränkta dom är. SD har njutit av att hållit dom andra som gisslan och kaxat opp sig så pass att dom lovar att fälla allt och alla i deras väg.

Alla skyller allting på varann och vägrar att samarbeta med dom "andra" för att dom inte följer praxis.
Den rödgröna röran och alliansen är så förblindade av att hålla SD borta från makten att dom ger all makt åt SD.

Jag börjar allvarligt fundera på om inte Sverige vore bättre utan politiker. I bästa fall sitter dom och spelar tärning om ministerposterna,när dom inte kräks ordbajs på varann.
Jag tror att tjänstemännen sköter Sverige mycket bättre utan politiker än med. Dom har iaf utbildning och vet vad dom håller på med.

Under det kaos som har varit dom senaste månaderna så har en del gamla dumpade politiker varit i media och blivit intervjuade eller skrivit själva. Tex. Leif Pagrotsky, Bo Lundgren,Kjell Olov Feldt,Göran Persson,Ian wacthmeister med flera. Dom verka ha en mycket mer sansad bild av politiken än dom irrhjärnor som tagit över politiken idag ... Dom flesta av dom verkar tycka att Sossarna och alliansen borde samarbeta...Det verkar som om dom bra politikerna har slutat och dom dåliga har tagit över...Men det kan ju vara så att dom inte fick tycka som dom ville fören dom åkte ut i kylan...

Detta tänk gav mig en idé....Varför inte starta ett nytt parti inför nyvalet ?
Ett nytt parti som inte sitter fast i gamla cementerade tokvärderingar och inte har varit kommunister eller nazister eller några andra ister. Ett nytt parti som vågar tänka utanför boxen och vågar snacka invandring utan att bli blå i ansiktet och flämta rasist... Då skulle vi ju dessutom slippa risken med ett likadant valresultat igen.... Några namnförslag.
Socialmoderaterna
Enterpartiet
Fantastiskt initiativ
Vännerpartiet
Riksdemokraterna
Balliansen




måndag 1 december 2014

BITTERPITTEN går på IKEA

Jag irrade runt på nya handelsområdet norra backa i borlänge....Letade efter en  toa.
Där fanns JULA,Elgiganten,Clas ohlson,Ö&B.Coop,Systemet och många fler. Men det verkade bara vara IKEA som hade en toa....Lämpligtvis låg den direkt innanför entreń...Men när jag var klar upptäckte jag att det inte gick att gå ut igen....Jag hade lurats in i IKEAs envägslabyrint som bara leder framåt. Det går aldrig att backa eller vända om,bara framåt framåt.

Nästa anhalt var restaurangen....Köttbullsmeny för 29:-  Eller Julbord för 129:-  Inte såg det dåligt ut heller....En halvtimme senare var jag stinn som en julgris och på nytt på jakt efter en toa.
Sen var det bara att följa pilarna i golvet...Framåt längre in runt...UTGÅNG visade pilarna i golvet,men inte då..
När jag passerat stekpannorna och knivarna för tredje gången började jag bli fundersam..?..?..?
Inte fan kom jag till nån utgång heller...Trots att jag följde pilarna...Däremot noterade jag att för varje varv så blev det några varor till i varukorgen.
Jag började bli lite misstänksam och beslöt mig för att undersöka pilarna i golvet...Då såg jag till min fasa att pilarna i golvet var projicerade ifrån projektorer i taket....Det gick alltså att enkelt byta riktning på pilarna ifrån en övervakningscentral nånstans på IKEA.
Ingvar Kamprad eller nån av hans underhuggare sitter alltså och lurar runt mig på IKEA tills dom tycker att min varukorg är full nog. Först därefter visar pilarna rätt väg och jag släpps ut.

Med vetskapen om detta blev jag så klart förbannad och beslöt mig för att hämnas... Jag fortsatte alltså några varv till i labyrinten,men nu la jag tillbaks varor istället för att plocka på mig fler.
När jag lyckats tömma vagnen gjorde jag en plötslig oväntad felmanöver och försvann in på lagret. Därifrån lyckades jag ta mig förbi julsakerna till kassan...På väg ut upptäcker jag att jag lik förbannat har 2 rullar julpapper med mig.... Eftersom snabbkassan med självscanning är proppful och sniglar sig fram så får jag ta den gamla långsamma kassan som går mycket snabbare...
FUCK you IKEA!
Väl ute i friheten igen kommer jag på att jag skulle ha köpt värmeljus. Jag vägrar att gå tillbaks och springer istället in på Ö&B och köper deras totalt värdelösa värmeljus som knappt brinner..
FUCK me !