Sök inlägg

fredag 28 mars 2014

Att vara chef utan att leda arbetet

Detta kurserbjudande dök upp häromdagen på mitt jobb. Man ska alltså göra chefens jobb utan att få betalt för det.

Förut hade vi en avdelningsföreståndare som fanns på avdelningen och ledde arbetet praktiskt hela tiden.....Sen kom verksamhetschefen på att vi skulle ta bort avdelningsföreståndarna och ersätta dom med enhetschefer som kunde ha hand om 2 avdelningar istället för 1 .På detta vis skulle det sparas pengar... Men då detta innebar att enhetscheferna inte alls fanns på avdelningen och ledde arbetet, så upptäckte man snart att det behövdes en biträdande enhetschef på varje avdelning som ledde arbetet...Lite som en avdelningsföreståndare.....Men det stod inte på fören även dom biträdande enhetscheferna flyttade ut från avdelningarna och började sitta i möten med enhetscheferna och verksamhetscheferna ,samt gå på kurser i att delegera sitt jobb neråt och göra sig oanträffbara. När vi på golvet nån gång råkar springa på nån av cheferna och försöker fråga om något vi behöver ha hjälp med då möts vi av ett påklistrat leende och inövade bullshitkommentarer som " jag hör vad du säger"  " vem äger problemet "
Nu ska vi tydligen gå kurser i att vara våra egna chefer,medans dom "riktiga " cheferna kan distansera sig ändå längre bort från från oss och det riktiga arbetet.
Sverige är fantastiskt
Här nedan en länk till ett gammalt blogginlägg om chefer
http://bittterpittten.blogspot.se/search?q=chefer


torsdag 27 mars 2014

Spik i foten

Grannen är nästan klar med veden,och min ved ligger kvar i skogen..... Han tjatar om att veden måste va klar före påsk......Pingst och midsommar har jag hört,men nu är det tydligen påsk.....Ja ja ,han är pensionär,och jag jobbar heltid....Men det känns lite jobbigt,så jag bestämmer mig för att göra ett ryck nu när jag äntligen fått fart på traktorn, efter att den stått hela vintern.
Jag har slitit med att göra en ny traktorväg in i skogen...Sågat ner träd och busk....När jag nu ska ut i skogen med traktor och vagn,så upptäcker jag att vägen inte funkar....Det blir till att gräva bort några stubbar och stora stenar....När jag äntligen tar mig in i skogen med traktor och vagn så märker jag att det går jävligt tungt....Då ser jag att framdäcket är platt...En stor spik sticker ut ur däcket....SUCK !!!
Det blir till att skruva av hjulet och åka in till stan...Väl där får jag veta att det inte finns några passande slangar åt min traktor i stan...Det blir till att åka till Hedemora istället...Där får jag den hjälp jag behöver.
Väl hemma igen får jag på hjulet och ger mig ut i skogen igen bara för att köra fast i lervällingen.
När hela dagen gått är jag äntligen hemma igen med vedlasset på gården...Då börjar det snöa igen.

måndag 24 mars 2014

Goda nyheter blir dåliga i P1

Jag lyssnar mycket på radionyheter...Ja alltså p1,p3 och p4s nyheter...Reklamradiokanalernas nyheter är så dumma att jag inte ens tänker kommentera dem.
Förut var det mycket p3s nyheter som jag hörde. Men sen upptäckte jag att dem numera bara har studentnyheter på p3. specialdesignade nyheter för att unga ska lyssna..Lite hippa och klatschiga. Några rubriker från deras hemsida "Utstickande klädsel kan höja din status" "Vinnaren av farmen avslöjad på nätet" "Snoppstorleken avgör vem som bestämmer" Ja ni fattar....Vill man ha riktiga nyheter så är det inte P3 som gäller.
Då böt jag till p4... Dom har bättre nyheter....Men nu har jag upptäckt att dom bara skummar lite på ytan av nyheterna,och ibland undrar jag om dom  till och med censurerar nyheterna för att dom ska verka glada och positiva.
Jag har nämligen börjat lyssna på P1......Vilken skillnad....Här analyseras nyheterna och man går på djupet...Då framträder ofta en helt annan nyhet.....Här nedan följer några exempel.

1.  P3 & P4 går ut med att Sveriges BNP går upp med 3,1% under fjärde kvartalet... Det låter ju jättebra.. Det brukar indikera att industrin går som på räls och att folk får mera pengar i plånboken och konsumerar mer......Men när man lyssnar på P1 får man höra att ökningen till stor del beror på att hushållen lånar mer pengar,som dom sedan tokshoppar för......Hmm...Det känns ju inte bra alls.
Om vi ska bygga välfärden på att hushållen drar på sig högre skulder,då sitter snart hela riket i Lyxfällan och grinar

2.  P3 & P4 går ut med att forskare jämfört 60-talister,70-talister och 80-talister,och kommit fram till att 80-talister begår mycket färre brott än 60-talisterna gjorde när dom var unga...Det låter ju jättebra...Men på P1 får man höra att det främst är trafikbrott som gått ner....Våldsbrotten har istället ökat...Men vafan !?  Då är det ju en dålig nyhet...Det är ju en katastrof..... Tänk  " Min man har äntligen slutat upp med att köra för fort,Visserligen slår han mig gul & blå,och knivhotar mig ibland,men han kör inte för fort,och han stannar till och med för rött"

3.  Rikspolisstyrelsen och regeringen storsatsar på sociala insatsstyrkor för att minska kriminaliteten bland unga....När projektet avslutades förra hösten talade man om " Remarkabla resultat" och att " nästan alla har ändrat sin livsstil" Detta gick man ut med i alla medier....Men i P1s program kaliber gräver man djupare och avslöjar att hela projektet är ett misslyckande.
T.e.x så säger rikspolisstyrelsen att bara 5 av 17 ungdomarna i projektet återfallit i kriminalitet. När kaliber begär ut papperen är det 10 av 17 som återfallit visar det sig...Det visar sig också att rikspolisstyrelsen bara redovisat 1 av de 12 pilotområden som projektet pågått i....När kaliber kollar några av dom andra områdena är det väldigt dystra resultat.... Det hela framstår som ett beställningsjobb ifrån regeringen i syfte att göra reklam för regeringens politik.
Här nedan kan du läsa mer på P1s hemsida
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/245232?programid=1316

Alltså!   Är du trött på ytliga fejkade censurerade stylade nyheter .Och är redo för den bittra sanningen...Då ska du lyssna på P1

fredag 21 mars 2014

Sexfällan för män

Vi män har det inte lätt....Vi försöker att vara coola och sexiga när vi umgås med kvinnor,så att kvinnorna ska bli intresserade och släppa in oss under kläderna....plötsligt lyckas vi....Vi står där med ett par damtrosor i handen och inser förvånat att vi är i ett förhållande.....Och det känns underligt men bra...Nu slipper vi ju jaga runt för att ha sex.....Vi behöver inte ens göra oss till....Hon tar till och med initiativet..Wow liksom.
Det går ett tag sen börjar hon prata om att skaffa barn.....Nu blir det knepigt....Säger vi nej så kan vi räkna med att det inte blir nå bra sex framöver,eller så gör hon slut och skaffar en kille som vill ha barn.
Så vi har liksom inget bra val.....Vi skaffar barn.
Det är nu som sexfällan slår igen.....Plötsligt fövandlas våran sexiga flickvän till Cruella Devil....Hormonerna svänger och humöret pendlar  mellan gråt och skrik alltmedan hon vräker i sig godis saltgurka och murbruk.
När vi försöker trösta får vi höra att vi är snuskgubbar som tafsar.
Vi står ut och stålsätter oss medan vi tänker att allting blir nog bra igen bara graviditeten är över.....Ha ha ha..Så enfaldigt tänkt...
När barnet kommer går vi naturligtvis in i Papparollen och blir jämnställda osexiga velorpappor...Vi är ju Svenskar....Vi älskar att vara hemma med vårat barn .Vi leker,värmer vällig och byter blöjor.....Och minsann om vi inte får vi lite uppskattning i från tjejen nu......Hon säger att vi är världens bästa Pappa,och vi får till och med en kram......Yes yes....Äntligen...Förtrollningen är över tänker vi ,och börjar fumla med BH banden.....Men då jävlar får vi en svart laserblick som nästan dödar....Hon säger " Hur fan kan du tänka på sex när vi har en bebis"   
Nej hur kunde jag det ?  Förmodligen tar inte den mångtusenåriga instinkten att avla av sig ,hänsyn till såna banala saker som att jag har en bebis......Men det säger vi naturligtvis inte till henne.....Istället ursäktar vi oss och mumlar nåt om missförstånd....Sen går vi och tillfredställer oss själva.
Efter några år utan att hon fått sexlusten tillbaka,börjar vi inse att det inte handlar om att ha en bebis eller inte....Bortförklaringarna börjar bli många nu....." För trött"   "Har inte tid"  Eller  " Sånt där kan vi väl ägna oss åt när barnen är stora"   Jaha !    Vi ska vänta 20 år,och sen när hon äntligen lägger upp sig igen,då har impotensen slagit till.
Vi är helt enkelt inte attraktiva längre för henne.....För hon tänder inte på en mjukispappa,som dessutom är pappa till hennes barn.......Här väljer vi män lite olika strategier.....Några biter ihop,och vänjer sig vid att runka i smyg till hennes gamla trosor eller internetporr......Några skaffar en älskarinna.....Några åker till Thailand och köper sex av prostituerade.....Endel blir så frustrerade att dom överväger att låta kastrera sig för att slippa vara kåta hela tiden........Men det vanligaste är nog att vi blir så sura,griniga och odrägliga att hon tröttnar och lämnar oss.
Då är vi tillbaks på ruta ett igen.......Sen upprepar vi hela proceduren igen och igen,enda tills vi lärt oss att skaffa en kvinna som antingen har så många barn att hon inte mäktar med fler,eller också är för gammal för att få fler.
Och vi som bara ville ha lite sex.

onsdag 19 mars 2014

Vadå bostadsbrist ?

På radion snackas det om bostadsbristen i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.
Politiker från alla läger kräver att det byggs fler bostäder framförallt till unga som vill flytta till storstäderna.
Men jag har inte hört en enda politiker som ifrågasätter varför alla ungdomar vill till storstan ?
Politikerna kör huvudet i sanden och fokuserar på helt fel saker.
Om det fanns jobb och infrastruktur i resten av landet så skulle vi inte ha nåt bostadsproblem.
På landet kan man få en kåk för 200 000-300 000 om man inte har så stora krav.... Det finns ställen där en insatslägenhet kostar ett par tusen och hyran lika mycket.....Men där finns inga jobb så klart.
Landsbygden i Sverige håller på att totalhaverera....butiker slår igen...Industrier lägger ner..Skolor stängs...Mackarna dör...Det finns varken bussar tåg eller taxi......Och till råga på allt elände vill både regeringen och oppositionen höja bensinskatten.
Den arbetsföra befolkningen sticker och pensionärerna blir kvar.
Sverige är ett luftslott som fått punka.....Och politikerna tror att vi löser problemen med att alla lantisar flyttar till storstan....För 40-50 år sen då blomstrade landsbygden. Det fanns både tåg bussar och skola även på landsbygden..Ja till och med bokbussar. Och postkontor för tusan.
Nu ser det ut som i en apokalyptisk undergångsfilm om man åker ut på landsbygden.....Övergivna hus.fallfärdiga industribyggnader,igenväxta vägar och utbrända bilvrak som ingen bryr sig i att ta rätt på... Va fan var det som hände med det moderna samhället ?
Det är iaf. inte bostadsbrist.

lördag 15 mars 2014

Bonnlandet Schävä


En bekant till mig har en blogg som heter spögubb torbjörn den lilla prinsessan.Fråga mig inte varför den heter så...Men jag tror Tobbe är bipolär.....Iaf. skriver han mycket roligt på bloggen.När han nån gång skriver...Det är på tok för sällan....Senast skrev han lite om sin uppväxt i Stora skedvi.
Ett litet utdrag kommer här.
När jag var liten så gnällde jag aldrig, det var ingen som lyssnade ändå! Nöjen på den tiden, på sjuttitalet i st Skedvi kunde vara när det kom en bil som vi inte kände igen. Vi ungar ställde oss bredbent med nävarna bestämt i sidorna.
- Jaha? Å vafan ska den där hit och göra då?! Vi kände att vi satt skräck i inkräktarna och att de strax skulle vända där vägen tog slut och sticka härifrån! Gussarvshyttetittare, kalla vi dem fast på skävemål: Jävla gusshyttetittärä! 
Om ni vill läsa hela blogginlägget så klicka nedan
http://spogubblarsson.blogspot.se/2014/03/om-nan-hade-sagt-hur-skont-det-var-sa.html

Det där inlägget gav mig lite flashbacks från min egen tid i "Schävä" (ja St Skedvi uttalas så på skävemål) Jag bodde inte där som barn,men jag bodde där i 12 år när mina barn var små,och strax innan....Här följer min högst personliga vinkling av St Skedvi.
St Skedvi är en stor leråker som sträcker sig från Säter och nästan till Falun. Den består av 86 små byar som knyts ihop av små grusvägar utan grus....Snarare lerstigar...På våren är dessa vägar så gropiga och spruckna att bilarna får klättra fram i sakta mak medans chauffören håller den skakiga ratten i ett järngrepp.Med hjärtat i halsgropen tittar han försiktigt över nästa vägkrön för att se om vägen spolats bort eller inte........På sommarn är det så dammigt att man ser dammolnet långt före bilen som kommer....När man kliver ur bilen dammar det ur käften och man får snyta ur sig brunt vägdamm.
På vintern brukar vägarna blåsa igen,när det snöar....Det ser ut som ett ökenlandskap med långa drivor...Man ser inte var vägen är trots att snöplogen varit där för en timme sen....Dom orangea vägpinnarna är enda vägledningen man har till var vägen en gång var...Tungan rätt i mun och full fart så att man inte fastnar i snön.

Grannsämjan är inge vidare heller,vill jag påstå....Folk snackar mycket skit om varann....Endel har släktfejder som dom ärvt av sina föräldrar,om gamla oförätter  som alla glömt vad dom handlade om från början.....Sen har dom vägföreningar och vattenföreningar där dom bråkar med varann om allt möjligt hela tiden...Det är för lite dikat,eller för mycket,eller på fel årstid.....Och nån gör av med för mycket vatten,nån är för lat och nån jävel har förgiftat vattnet !
Bönderna skryter för varann om vem som har störst traktor , fetast dubbelmontage och dyraste skördetröskan.

Barnen har alltid "Bonnbränna" i st skedvi.....Det vill säga,dom är endast solbrännda i nacken,på underamarna och på knäna.....Det beror på att dom har reklamkeps på huvudet(med texten ODAL,John Deere eller Traktorcentralen) Sen har dom T-skirt,kortbrallor och ett par gummistövlar som är 2 storlekar för stora....Där av knäbrännan.
Det finns liksom ingen ungdomskultur i St skedvi.....När pojkarna blir tonåringar så förvandlas dom till gubbar direkt...Dom börjar snusa skaffar fickbrallor,bonntraktor eller A-traktor....Nu mer även 4 hjuling.
Sen går dom bredbent och snackar grovt skävemål....Ungefär så här.." Va fan ä klockjäveln ? "    " Ho ä snart halv "  " Åh fan "   " Änt hä dags för kaffe ? "   " Jo hä ä hä "
Flickorna brukar också skaffa A-traktor ....Och häst.....Om dom inte är intresserade av hästar eller A-traktorer då drar dom så långt bort från St skedvi som det bara går....Min dotter växte opp i St Skedvi.Hon bor i Sidney nu.

onsdag 12 mars 2014

Solterror

Hela vintern känner jag mig som en stelfrusen grå råtta....Jag släpar mig fram i mörkret på väg till och från jobbet....Det är alltid uppförsbacke,bakhalt och kallt....Snöstormarna piskar mitt plågade ansikte,och det enda jag kan tänka på är hur i helvete våra förfäder kunde få för sig att avla av sig i detta ogästvänliga klimat.
Kalla mörka mornar med 12 grader i köket innan vedspisen tinat min frusna själ....Då, när allt känns som värst kommer solen tillbaks......Som ett löfte om ett bättre liv får jag en ljusglimt...Ahhh, äntligen...Nu ska jag sitta i solen och njuta av våren....Nääää... För när solen kommer har jag jobbat natt och är trött nå så jävulusiskt.....Jag vill bara dra täcket över mig och sova bort dagen...Det enda solen gör är att störa min sömn.
                                                   Jävla skitliv !!!

tisdag 11 mars 2014

Censur i Sverige

Om jag hade sagt för 15 år sen att Svenska media är censurerad så hade ingen tagit mig på allvar (det kanske dom inte gör nu heller) Men nu är det sant att media bedriver censur....I Danmark är man upprörd över Svensk valcensur och vill att Europarådet övervakar det Svenska valet så inte demokratin äventyras.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/dansk-kritik-valcensur-i-sverige_5222981.svd
Det är inte bara Danmark som oroas....Reportrar utan gränser konstaterar att Sverige nu har fallit till 10 de plats vad gäller yttrandefriet.Och vi har blivit sämst i norden.
http://www.europaportalen.se/2014/02/svensk-media-fortsatt-ofriast-i-norden?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&ut
USA faller mest på listan.....Och dom drar med sig oss i fallet,eftersom vi blivit USAs spioninformatörer nr 1 i Europa. Och Carl Bildt blivit Obamas Pitbull.

Den vanligaste censuren är ju när inte media vill skriva att det är en person av utländsk härkomst som jagas för ett brott...Ibland står det t.o.m att det är rikslarm och man vill ha tips från allmänheten. Sen är det en pixlad bild och en beskrivning som , han hade huvjacka ! Om man vill ha hjälp från allmänheten så måste väl allmänheten få lite information ?....http://www.expressen.se/gt/rolex-bedragaren-jagas-av-polisen/

Ofta skriver inte ens media om vissa brott.....Det har t.e.x varit väldigt tyst om att ett 10tal handläggare på migrationsmyndigheterna är misstänkta för att tagit mutor i utbyte mot uppehållstillstånd....Det har säkert betydelse att alla misstänkta är Afrikaner......Likadant är det med Vänsterhuliganerna som attackerat migrationsverkets lokaler 27 gånger utan att media hakar på...Hade det varit Sverigedemokrater eller nazister då hade det blivit ett jävla liv i pressen.... Här nedan en bra artikel av Jan Guillou om detta.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article18422912.ab

I Sverige måste man tycka rätt för att inte bli utstött....Det gäller att dina åsikter är PK annars censureras du bort....Jag kom att tänka på det häromdan när jag såg en Norsk film som heter.För snöen faller http://www.imdb.com/title/tt2560440/ Den handlar om hedersmord,och det slog mig att det inte går att göra en sån film i Sverige....Reza Bagher (poppulärmusik från vittula,Vingar av glas) har försökt göra en sån film i 10 år.. men det går inte.Alla inklusive Svenska filminstitutet motarbetar honom och säger till honom att det är för känsligt att göra en sån film i Sverige.......Ett annat exempel är Stefan Jarls senaste dokumentär om klasskilnaderna i samhället som stoppas av SVT för att den är för kontroversiell när det är valår.
 http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article18303381.ab
Har Sverige blivit en censurstyrd halvdiktatur ? Eller har Sverige alltid varit det ? Är det kanske bara så att vi inte sett det förut innan vi hade internet ?
Det kan ni ju fundera över medan Facebook bygger ännu en övervakningscentral i Svergie.
http://www.expressen.se/nyheter/facebook-bygger-ny-serverhall-i-sverige/
Samtidigt som våra dagstidningar bara tillåter Facebookanslutna att använda komentarsfälten....Edward Snowden blev en hjälte i hela världen när han avslöjade att Facebook spionerade på sina användare för USAs räkning.....Och i Europa väckte det bestörtning bland politikerna.....Men här i Sverige är det bara censurerade kyliga leenden ifrån politikerna..

lördag 8 mars 2014

Internationella kvinnodagen

Charlotte Kalla Blev vald till  årets kvinna i EXPRESSEN med motiveringen"Med sin vinnarskalle är hon en förebild som kallas "monster" och "brutal".

Inget ont om Kalla...Men motiveringen säger något om vad vi vill ha för kvinnor... Vinnarskalle, monster,brutal.....Kvinnor som är duktiga på idrott,det är bra det.Ju brutalare och manligare desto bättre....Dom sämsta egenskaperna hos män,dom lägger vi på kvinnor och tycker att det var en duktig kvinna... Hon ska va bäst och stöddigast då är hon en bra kvinna.

Ska vi hylla duktiga starka kvinnor på Internationella kvinnodagen ?  Jag tycker inte det.
Då förminskar vi alla andra kvinnor som redan är nedtryckta i skiten....Jag vill istället att vi tänker lite på alla kvinnor som inte har det så bra....Alla unga tjejer som skäms för sina kroppar eftersom dom styrs av helt sinnesjuka modéideal.....Alla lågavlönade dubbelarbetande kvinnor som tvingas jobba deltid för att ta hand om sina föräldrar när samhället sviker.....Alla misshandlade hotade kvinnor som inte får det beskydd dom har rätt till......Alla bortrövade kvinnor som säljs som sexslavar åt rika män.....Alla förtryckta kvinnor som tvingas bära burka och slöjor.....Alla kvinnor som blir bortgifta som barn.....Och inte minst alla vanliga kvinnor som jobbar heltid och sköter hemmet åt lata karlar och en hoper med ungar.....Idag tänker jag på er,och hoppas att ni får en bra dag och att ni får ligga i kväll,med den ni vill :)

En gammal låt om kvinnor   Woman is the nigger of the world  / John Lennon

torsdag 6 mars 2014

Radioteatern dog med kassetbandspelaren

Minns ni dom stora rullbandspelarna som fanns i skolorna förr? Det fanns en i varje klassrum,och oftast använde vi dom till att lyssna på Switch on eller nåt annat engelskt undervisningsprogram....Men det gick också utmärkt att spela in på rullbandspelarna.Och dom var nästintill outslitliga....Det var antagligen anledningen till att dom fanns kvar i skolorna ända in på 80-talet,trots att dom betydligt billigare kassettbandspelarna tagit över marknaden redan på 70-talet.
I alla fall så kunde man spela in sin egen radioteater på bandspelarna.....Jag och brorsan,och ibland nån kompis spelade in egna spännande historier hemma på kasettbandspelaren....Det var bland annat Fantomen..Jag minns att Guran fick prata gottländska(han skulle ju vara inföding) Tågrånaren som försvann var en annan radioteater....Oftast utspelade sig våra draman i vintermiljö eftersom det var så roligt att göra ljudeffekter.Och en av dom bästa var potatis mjöl i en plastpåse som låter som när nån går i snö.
Ja hur som helst .För en tid sedan  kom min särbo som är lärarinna på, att hon ville göra radioteater med sina elever.......Men det fanns ju inga bandspelare kvar i skolan....Rullbandarna försvann redan på 80-talet....Kassettspelarna hängde kvar till melleniumskiftet, men sen blev dom utbytta mot cd-spelare utan inspelningsmöjlighet....Så vad göra ? Efter en tids gubblande kom nån på att det fanns nåt program i paddarna (tror det heter Ipad)som det gick att göra filmtrailers med....Det kanske skulle gå att ta bort bilden och göra radioteater med ?   Hur tror ni det gick ?  Det blev ingen radioteater...Nej barnen gjorde filmtrailers istället,efterssom det var roligare.....Tiderna förändras...Och den moderna tekniken har gjort det näst intill omöjligt att göra radioteater.....Kom inte och säg,att det inte var bättre förr.

måndag 3 mars 2014

BITTERPITTEN har en fridag

Idag har jag en ledig dag....Lediga dagar gäller det att fokusera.....Speciellt om jag har flera lediga dar på raken.... Det är lätt gjort att det bara blir att hänga framför datorn eller kolla på film i biorummet.
Sådana dar får jag ofta dåligt samvete,nästan ångest ibland....Det känns som om livet bara flyter bort,och rinner igenom mina fingrar.
Men idag har jag haft fokus....Jag började med att elda i verkstaden medans jag åt frukost....Sen gick jag ut och mekade...Jag bytte dragrok på Volvon.. Höger styrled och höger bromsok..Sen satte jag igång en tvättmaskin..Provkörde Volvon in till stan och handlade...Därefter tog jag en joggingtur på 5 km...Hängde tvätten.
Kände mig ganska nöjd med mig själv för en kort stund...Sen kom jag att tänka allting som jag borde gjort.
Det mest akuta....
Städa (vet inte när det blev gjort senast)
Laga Traktorn
Såga ner träd (till ved nästa vinter)
Handskotta snö (eftersom inte traktorn går)
Omplantera chiliplantorna (dom har vuxit ur krukorna)
Göra klar Caddysoffan (bakdelen på en cadillac -59a som jag gör soffa av)

Sen har vi listan på det som jag skulle gjort för flera år sen.
Lagat ett hål i sovrumsgolvet där sängen brakade igenom (har en bräda över hålet)
Sätta opp lister och dörrkarmar vid diverse ombyggnationer i huset.
Monterat klart fyrpelarlyften i verkstaden.
Lagat rost och byta bromsband på Duetten.
Fixat startmotorn och bytt vindrutorna på Fleetlinen.
Göra nåt åt ford -56 pickupen.
Tapetsera klart badrummet.
Måla klart carporten och sätta opp vindskivor på den.

Jag är en mästare på att felprioritera....Det är alltid viktigare att fixa med växthuset än att städa T.ex. Och om det är fint väder så är det alltid viktigare att göra något utomhus....Skulle det vara skitväder så kanske jag tappar lusten bara för vädrets skull.....Usch vilket skitliv jag har....Bara slit och släp och dåligt samvete...Allt är ett enda stort lapptäcke som aldrig blir klart....Nu skiter jag i det här..Nu tar jag en pilsner , lagar lite god mat och lyssnar på musik...Sen får vi se om jorden går under eller inte.